שתי שאלות דחופות

psedo

New member
שתי שאלות דחופות

חזרתי עכשיו מטיול בארה"ב שם רכשתי מערכת סטריאו וטלפון אלחוטי כמובן ששני המכשירים מתאימים ל 110V ולכן רכשתי עם המערכת טרנספורמטור (באותה החנות) כשהגעתי לארץ ראיתי שכתוב על האריזה של הטרנספורמטור שיש להוציא מהחשמל כשלא בשימוש (ואכן הוא די רותח כשהוא בשקע) שאלותי א. האם אני יכול להשאיר את המערכת מחוברת כל הזמן לטרנספורמטור? ב. האם החום שנוצר הוא בזבוז חשמל משמעותי? ג. לגבי הטלפון-הוא בא עם טרנספורמטור של 9V ו 200ma(שמתאים ל110V כמובן), לי יש בבית טרנספורמטור (מאלה שאפשר לכוון את הוולטים ) שכתוב עליו 250ma האם יש בעיה להשתמש בו(האם זה עלול לשרוף ת'מכשיר או משהו כזה)? תודה מראש!!!

wil

New member
שנאים

מערכת סטריאו - אין להשתמש עם שנאי שמתחמם מאוד בזמן השימוש - סכנת שריפה. בדוק טוב את המערכת (בעיקר בתוית או הטבעה בתחתית או ליד חיבור החשמל) - ייתכן שהיא מיועדת לשימוש גם ב-230V ללא כל שנאי. לגבי השנאי של הטלפון - השנאי שלך מצויין (זרם מקסימלי גבוה מהשנאי המקורי - טוב מאוד) - רק בדוק היטב שהשנאי המקורי הוא DC (כמו החלופי שלך...) ושהקוטביות זהה. לי יש טלפון אמריקאי שדווקא אוהב 9V AC - אז לקחתי שנאי של 9V DC, פירקתי אותו, העפתי את גשר הדיודות והקבל, חיברתי את החוט של השנאי המקורי, ועובד מצויין עד היום. גם לא מתחמם כי השנאי שלי מיועד לזרם גבוה בהרבה (1A, והטלפון צורך מקסימום 200MA)

psedo

New member
אז מה עושים?

התכונת שריפה של הבית או של המערכת?ולמה שזה יקרה?

wil

New member
קונים שנאי בהספק מתאים.

אני לא יודע מה ההספק של מע' הסטריאו שקנית - אבל זה מן הסתם רשום במדריך, או על המכשיר עצמו (שים לב: הספק חשמלי של המכשיר, לא כל מיני מספרים שמציינים הספק יציאה ברמקולים!!) שנאי של 250W עלה לי 240 שקל בהום-סנטר לא מזמן. אני מאמין שניתן למצוא בזול יותר.

psedo

New member
מה לגבי הטלפון?

האם גם אי אפשר להשתמש בשנאי לטלפון?מחשש שריפה ושוב האם התכוונת לשריפה של המכשיר או של הבית?

wil

New member
שנאי שמתחמם יותר מדי זו סכנה.

יותר מדי=אם אי אפשר לגעת בו, פחות או יותר. לגבי שריפה - בנסיבות הנכונות זה יכול גם לשרוף לך את הבית - אז לא הייתי מסתכן.

למעלה