שתי שאלות חשובות

ganjaman stound

New member
שתי שאלות חשובות

- דגת פלטי אדום בוגרת כבר מספר ימים נצמדת לפני המים ודי עומדת במקום גם הצבע שלה דהה קצת ואינו בוהק כמו שהיה ואולם אין סום סימני מחלה או טפיל חיצוני על הגוף שלה אציין גם שאין סימנים על דגים אחרים לחוסר חמצן או מצוקה אחרת משאבת האוויר עובדת קבוע וגם יש צמחיה בריאה במים לא היו שינויים באקווריום והחלפות המים סדירות מישהו יודע מה יכולה להיות הסיבה להיתנהגותה זו? - השאלה השניה נוגעת לצמחיה - אני מחפש צמח שגובהו נמוך עם פריחה מרשימה מתחת למים אם מישהו מכיר אשמח להמלצות בתודה על שיתוף הפעולה

aqualogic

New member
צמח פורח במים

גנג'מן אין חיה כזו שצומחת בתוך המים, כל צמחי המים פורחים מחוץ למים, הצמח היחיד שפורח בתוך המים הוא האנוביה ברטרי (זנים אחרים של אנוביות עשויים לפרוח אך זה די נדיר). אם ראית בחנות צמח בתוך המים עם פרחים הרי שגידלו אותו בהידרופוניקה והוא פשוט זמן קצר במים והפרחים עוד לא נבלו. בברכה, ארנון.

duel

New member
"כל צמחי המים"

רוב הצמחים הנמכרים בחנויות היום הם לא צמחי מים הם צמחי ביצה שזה אומר שהתפרחות הן מחוץ לפני המים. השורשים ובסיס הגבעול מתחת לפנח המים וכל השאר מחוץ. זה ההבדל הדק. בברכה, דודי

aqualogic

New member
רוב צמחי המים - לא כולם.

דודי, זה נכון שרוב צמחי המים שנמכרים בחנויות הם צמחי ביצה או גדה, אך לא כולם. בכל מקרה גם צמחי מים אמיתיים פורחים מחוץ למים. רוב בעלי החנויות אינם יודעים לזהות את הצמחים ולכן נופלים בפח. היו לי שיחות עם שני בעלי המשתלות הגדולות בארץ - בלי להזכיר שמות. משניהם קבלתי את אותה תשובה: "כמה שהצמחים מתים יותר אנחנו מוכרים יותר". להערכתי הם טועים ובגדול - מפני שהעובדה שחובבים נכשלים עם צמחים טבעיים גורמת להם לוותר ולעבור לפלסטיק וגם לחברים שמצטרפים לתחביב הם ימליצו לא להתעסק עם צמחים טבעיים. זו הסיבה שבישראל רק אחוז קטן מהחובבים (פחות מ 10%) מגדלים צמחים טבעיים בעוד שבאירופה המערבית צמחים מפלסטיק הם הדבר הנדיר ומעל 80% מהחובבים מגדלים צמחים טבעיים. תופעה נוספת נפוצה מאוד היא מכירת צמחים חולים או בוגרים מדי. שכאמור צמח חולה לא יקלט וגם ידביק צמחים בריאים באקווריום, וגם לצמח בוגד וגדול מדי קשה לעבור את השוק של השתילה מחדש. צמחים כמו בגינה צריך לשתול צעירים ובריאים כדי שיקלטו הייטב. בברכה, ארנון ארנון.

גלעד cool7

New member
אקוולוגי'ק

אני מסכים איתך, ואני ועוד כמה חברים שגידלו בעבר צמחים עברנו רק לפלסטיק. אם כי נשאר (רק לי) צמח אחד מאוד חזק, אם אני לא טועה אמרו לי בפורום שהו אנוביה.

ganjaman stound

New member
כך גם אני חשבתי

מתוך ההגיון הפשוט שפריחה אמורה למשוך חרקים אשר נמצאים מעל למים על מנת להפרות את הפרחים אולם באחת החנויות שביקרתי בהן היום גיליתי להפתעתי צמח הפורח מתחת למים לצערי אני לא זוכר את שמו אך אני ינסה לתאר אותו צמח בגובה של עד 40ס"מ עלווה ניגודית מחטים ס"מ עד ס"מ וחצי צבע העלווה ירוק קהה פריחה - בחיקי הענפים ניצנים אדמדמים פריחה לבנה מרשימה יש לציין שהפריחה היתה לא רק קרוב לפני המים אלא ממש לכל אורך הענפים בפעם הבאה שאני אהיה שם אני מבטיח לזכור את שמו של הצמח

aqualogic

New member
צמחים פורחים מחוץ למים

אני עוסק בצמחים הרבה שנים, אין צמחים שפורחים טבעית בתוך המים חוץ מאנוביות. צמחים שמטבעם נשכבים על פני המים יגדלו פרחים ע"ג הענף שמחוץ למים. אם בשלב הזה מישהו קוטף אותם, שותל בעציץ או מחבר לדבוקה bundle, עם משקולת ומכניס לאקווריום הפרחים ישרדו במשך מספר ימים ואח"כ ימותו. גם בטבע מאחר וצמחי מים גדלים במים רדודים קל להם להוציא ראש ולפרוח.

duel

New member
הלוואי

וכל המוכרים והמשווקים בתחום גידול דגי נוי וצמחי מים היו נכנסים לפורומים ולאינטרנט ולומדים ושואבים מידע. אני מאחל למקצוענות בתחום.

למעלה