שתי שאלות כלליות על מעבר עם ילדים

el condor

New member
שתי שאלות כלליות על מעבר עם ילדים

שלום לכם,

אחרי בחינה מדוקדקת של כמעט כל מדינה באירופה, כרגע מסתמן כיוון אנגליה, לונדון. בשבוע הבא אשתי קופצת ללונדון להתראיין בפירמה גדולה בקנארי ווארף. תוך כדי התהליך, התעוררו 2 שאלות.

1. עד כמה לא רצוי להעביר ילדה (בכתה ה) באמצע שנת הלימודים? הילדה דו לשונית ומדברת אנגלית כשפת אם אבל חומר הלימוד שונה לגמרי. בקיץ עוד היה לה סיכוי לנחיתה רכה אבל באמתע שנת הלימודים תצטרך לעשות מעבר חד.

2. הקטן מאד בעיתי עם אוכל. כשעברתם הילדים התרגלו מהר לאוכל החדש? גם בדברים מוכרים הטעם קצת שונה.

תודה מראש.

ברוכים הבאים לממלכה המאוחדת

הגירה היא חוויה חדשה לכל המשפחה. כל חברי המשפחה צריכים להפרד מהמוכר ולהתרגל לחדש. חשוב להעביר את ההתרגשות החיובית הזאת להרפתקה חדשה שהמשפחה הגרעינית שלכם עושה, להדביק את הילדים בזה, כי זה לא קל, בעיקר לילדה, שבגיל הזה, התחום החברתי מאוד משמעותי.

לשאלתך, אני מניחה שאם יכולתם לעבור בקיץ ושהילדה תכנס לביה"ס בספטמבר, הייתם עושים זאת, אבל זה לא, אז זה מה שיש. מאוד יקל אליה שיש לה את האנגלית, אבל אם ביה"ס מציע לכם תוכניתESOL (English for Speakers of Other Languages) אל תשללו. זה תמיד עוזר, ומה שרואים מכאן, לא רואים משם.

אני חיה בסקוטלנד ולא רואה הבדל גדול בתחום הקולינרי בין ישראל לבריטניה. כמובן שזה לא אותו דבר, אבל לא כזה דרמתי, ואולי זה דווקא יפתח אותו לדברים חדשים. הכותבת היא אמא לילדה מאוד בררנית ויודעת בדיוק על מה מדובר

המון בהצלחה לאישתך עם ראיון העבודה. חשוב לשים לב לכל הדברים הקטנים שמתאימים בארץ וממש לא מתאימים באנגליה. קוד לבוש, נימוסים והליכות וכד'.

טוב לראות אותך כאן

el condor

New member
הי

תודה, זה מעודד. ההנחות שלך נכונות. לא נספיק לעבור עד ספטמבר. צריכים לעבור תהליך פורמלי דרך בית משפט כדי שנוכל להוציא את הילדה הגדולה מהארץ ונקבע דיון לסתיו.

אשתי למדה באנגליה וגם עבדה בה זמן מה. אמנם בתחום אחר אבל אותה מנטליות שמרנית מאד. אפילו יש לה עדיין את החליפות השחורות וכחול כהה שלבשה אז ולא כל כך היו בשימוש בארץ. אחת הסיבות שאנחנו נוטים לאנגליה זה הימור כמעט בטוח לגבי העבודה שלה. לגביי נראה כבר, אני מניח שאמצא כבר משהו. מקווה שהקשרים שלה יכולים לעזור גם לי. היא בטח תעשה לי סדנת ראיונות בבריטית עדכנית

el condor

New member
בואי נשמור את הגביעים והמדליות לאחרי הנצחון

בהתחלה הכל נראה קל. מעדיף להיות זהיר ומופתע לטובה מההיפך.

למעלה