שתי שאלות לגבי אימוץ חתול

שתי שאלות לגבי אימוץ חתול

הי לכולם,

בדרך להחלטה איזה מהחתולים שראינו לאמץ, תהיתי לגבי שתי שאלות. אני מקווה שלכם יהיו תשובות
דבר ראשון, האם אפשר לנבא קשיי הסתגלות של חתול במעבר לבית? יש לנו התלבטות לגבי אימוץ חתול בן שנה שמתגורר בבית, מחד, וחתולה בת שנתיים, מאידך. בת השנתיים גרה כל חייה בחתולייה (נו, המקבילה לכלבייה... לא נראה לי שיש לזה שם). היא מתחברת בקלות רבה, מיד ניגשה אלי, מיד טיפסה לי על הברכיים והתלטפה, ואני תוהה אם לתנאי המגורים שלה עד היום, ולגיל שלה תהיה השפעה.

דבר שני, תהיתי, אם מאמצים חתולה מ"חתולייה", איך בעצם אדע שהיא בריאה? אולי לדוגמה יש לה בעיה כרונית של שלשולים, מי ידע? הרי יש להם ארגזי חול משותפים, זה לא שמישהו מגדל אותה ומודע למצב שלה... וטרינר יבדוק ויחסן לפני שניקח אותה (אם ניקח אותה דווקא), אבל אלה דברים שהוא יכול לא לזהות בבדיקה.

אשמח לתובנות

גורדיאן

New member
נראה לי שאת דואגת הרבה יותר מידי.

עושה רושם שאת באה עם רמת ציפיות גבוהה במידה מופרזת, במציאות לכל חתול יהיו קשיי הסתגלות וחתולים לא תמיד יתנהגו כפי שאת מצפה מהם וחתולים עלולים לחלות ולהיפצע ובכל מקרה הם צריכים טיפול רפואי שוטף כמו חיסונים ופירעוש ותילוע ובדיקת שיניים ובדיקה תקופתית.
לפעמים יש יותר מזל ולפעמים פחות, אבל בכל מקרה מחויבות לחתול זה עניין של אהבה וזאת עסקת חבילה של הטוב עם הרע. אם את לא מוכנה להתמודד עם בעיות (ויהיו בעיות) אולי עדיף שלא תאמצי חתול.
התחלת לחפש חתול לפני די הרבה זמן, בהתחשב בהיצע האדיר זה שעדיין לא החלטת מראה שאת מחפשת חתול אידיאלי כלשהו, אז אין כאלה (חוץ מהחתולה שלי, ואני לא נותן אותה לאף אחד).

חחח... הצחקת אותי עם זה שאין חתולים אידיאליים חוץ משלך

ואני לא מחפשת כל כך הרבה זמן, התחלתי לפני 10 ימים, בקטנה, ורק ברביעי התפניתי לראות את החתולים שנראו לי מתאימים. האמת? לא נראה לי כל כך הרבה. וברור שזה עניין של אהבה, אחרת לא הייתי מחפשת, אלא לוקחת את החתול הראשון שהייתי נתקלת בו, לא?
וגם לא אמרתי בשום מקום שאני לא מוכנה להתמודד עם בעיות, כאמור, כבר גידלנו חתול לתפארת 15 שנה, הכול ידוע ומוכר, ובכל זאת, אני חוששת שמא חתול שחי כל ימיו במכלאה עלול לשאת איתו "תיק" יותר מחתולים אחרים, בין בריאותית, ובין מבחינת ההסתגלות.
אולי בעצם אני בעיקר לא מסוגלת להחליט בין שני חתולים פחות או יותר מושלמים (טוב, לא נאמר מושלמים, כי זאת החתולה שלך
), ומחפשת ריג'קטים, כי קשה לי לוותר, בין אם עליו ובין אם עליה....

be_roo

New member
בעקרון, חתולים לא אוהבים לשנות טריטוריה

חלקם מתמודדים עם זה יותר טוב וחלקם פחות, ובלתי אפשרי לנבא.
חתולה שמתפנקת בטריטוריה המוכרת שלה, גם אם היא חולקת אותה עם חתולים אחרים, עלולה להראות סימני מצוקה בבית חדש למראות שאובייקטיבית אלה תנאים טובים יותר.
&nbsp
רובם מסתגלים בסופו של דבר, והמזג הנוח שלה בתנאים קשים בהחלט מצביע לכיוון חתולה מאוזנת וסתגלנית.
&nbsp
לגבי בעיות בריאות זה תמיד "חתול בשק"
גם חתול שבריא לחלוטין עכשיו יכול לפתח בעיה בעוד חודש.

dimitrygo

Active member
מנהל
לדעתי אם היה לכם חיבור עם החתולה אז לכו על זה

כל השאר פחות חשוב. אי אפשר לנבא את קשיי ההסתגלות של חתול לטריטוריה חדשה ובכל מקרה לכל חתול לוקח זמן להתאקלם במקום חדש. רוב הסיכויים שלחתולה הזאת לא יידרש הרבה זמן לזה.
&nbsp
לגבי הבריאות. אף פעם אי אשפר לדעת בוודאות. גם כשלוקחים גור אי אפשר לדעת מה יהיה איתו וגם חתול ששנים רבות היה בריא יכול לחלות או יכולה להתגלות לו איזה בעיה בריאותית מולדת.

אני והילדים מאוד רוצים, החצי רוצה כרגע רק חתול אחד, אם כי

הוא לא פוסל אימוץ של חתול נוסף לאחר זמן מה.
יכול להיות שנאמץ אחד מהם, ולאחר זמן מסוים, אם השני עדיין לא יאומץ על ידי מישהו
, נאמץ גם אותו.
אם להמר איזה חתול לא יאומץ ויחכה לנו, אני שמה את ה"כסף" שלי על החתול שבמכלאה. נראה לי שלא הרבה אנשים פונים לעמותות לאמץ חתול, ושבאופן כללי חתול בגיל הזה (כשנתיים), לא מאוד פופולרי בשוק האימוצים.

Yukita

Active member
מנהל
לפי ההגיון הזה

הייתי בוחרת קודם בחתולה מהמכלאה. היא זו שהיתה חברותית גם בתנאים קשים, והיא זו שחיה בתנאים קשים יותר.

למעלה