שתי שאלות לגבי זוחלים ויונקים

אחמס1

New member
שתי שאלות לגבי זוחלים ויונקים

שלום, לפי אילו מאפיינים למעשה מסווגים עצמות של בעל-חיים קדום למחלקה זו או אחרת? כשמסתכלים כיום על בעל חיים מסויים אפשר לפי מאפיינים חיצוניים, כדוגמת העור או איברי ההנקה של הנקבה, להבדיל אם הוא יונק או זוחל. אז מה מה הם ההבדלים באנטומיה ובמורפולוגיה של העצמות שמגדירים "יונק" ו"זוחל" ועוד שאלה: היונקים הקדומים היו למעשה יותר זוחלים דמויי יונקים. הם הטילו בייצים כמו הברווזן והאקידנה, והיו פרוותיים. אבל איך התפתחו העטינים? הרי הם היו צריכים להתפתח משלב ביניים כלשהו ואני לא מצליח לחשוב איזו מקבילה בגוף הזוחל יש לעטינים. מערכת ההנקה אצל היונקים היא מסובכת למדי בשביל "להופיע" יום אחד, איך מסבירים את הדבר בהקבלה לזוחלים?

קפהש

New member
זוחלים ויונקים

לשאלה א אין לי תשובה. נדמה לי שזה קשור לזוית של האגן ולחללים בגולגולת. אבל תתעלם ממני בבקה. בקשר לפטמות הנקה אני רק זוכר שאמרו לי שהפטמות התפתחו מבלוטות זיעה. בלוטות זיעה מפרישות נוזלים + מלחים. וזה לא רע בתור קצה חוט בשבילך. קפהש

אם להמשיך באותו כיוון

הולדות הצעירים עברו במהלך האבולוציה תהליך הדרגתי מהזנה עצמאית להזנה מגוף האם, והאבולוציה נתנה העדפה לאילו שניזונו מגוף האם. הסיבות להעדפה אינן ברורות לי. אולי משהו בכיוון של לחסוך מהוולד את ההשתתפות בתחרות הקשה על השגת מזון. (בעיניי, השאלה איך נוצרו פיטמות לא עולה בקושי שלה על השאלות איך נוצרו כנפיים, אף, שחלות.)

אבל עדיין יש תחרות

גם אצל הכלבה האם יש תחרות של הולדות על הפטמה הכי טובה וכו'. מצאו שהגור שינק מהפטמה שהכי קרובה לראש היה הגדול והחזק מכולם, ולא נתן לאחרים לינוק מהפטמה הקבועה שלו. ויש גם מקרים שיש יותר ולדות מאשר פטמות, החלשים נשארים בלי ומתים. עם זאת אני לא מוצאת הסבר יותר טוב, אז אני נשארת עם שלך

תזכרי שבחינת הכלבה אם 2-3 גורים

מצליחים לינוק ולשרוד ולהגיע לבגרות מינית, אז היא מבחינתה הצליחה להתרבות (וכן גם האב המאושר).

על שאלה אחת כבר השיבו

לגבי השאלה השניה, הקו המפריד בין זוחלים ליונקים נקבע שרירותית כך שמי שיש לו עצם לסת תחתונה יחידה הוא יונק ומי שיש לו יותר הוא זוחל. תכונות "יונקיות" אחרות , כגון הקונדיל הכפול, היו כבר לזוחלים דמויי היונק.

למעלה