שתי שאלות לגבי טיסת לואו קוסט

שתי שאלות לגבי טיסת לואו קוסט

הזמנתי טיסה לוינה עם חברת ויז. זאת הפעם הראשונה שאני טסה לואו קוסט, ויש לי שתי שאלות:
1. רשום שאני יכולה להביא טרולי. לא רשמו כלום על תיק קטן / תיק מחשב. האם יאפשרו לי לעלות עם תיק קטן נוסף?
2. לא בחרתי מקומות ואני טסה עם שני ילדים גדולים. האם זה אומר שבצ'ק אין יגידו מה נותר פנוי או שאני אכנס למטוס ואשב במקומות הפנויים? אבל איך אדע שהם פנויים - אולי מישהו כן בחר אותם.
תודה

moco10

New member
תשובות

1. בכל האופציות שאני רואה, תמיד אפשר גם תיק קטן:
Free carry-on bag (40 x 30 x 20 cm) in the cabin, placed under the seat
במבט על כרטיס שקיבלתי מהם פעם אחרונה, זה מצויין גם שם.
האם את בטוחה שזה לא רשום בכרטיס שלך שקיבלת באימייל?

2. תקבלי מקומות כשתעשי צ'ק אין (אני חושב שאפשר 24 שעות לפני הטיסה). זה לא מצב (כמו שהיה בעבר בוויז) שפשוט עולים ותופסים מקומות פנויים.

זה מה שרשום

חשבתי שהכוונה לטרולי קטן. האם זה אומר שהזמנתי כרטיסים בלי שום טרולי קטן, רק כמה תיקי יד קטנים?

רשום שמותר תיק יד קטן

אבל מדדתי תיק גב רגיל והגובה שלו 38 סמ. עד כמה הם קפדניים בבדיקה, בדרך כלל?

moco10

New member
מניסיון שלי, לא מדדו לי את תיק הגב של המחשב

וממילא, צורתו לא מוגדרת היטב - הוא לא בצורת תיבה כמו מזוודה.
אבל הניסיון שלי לא מחייב אף אחד בוויז.

האם לעוד מישהו יש נסיון?

כי מדדתי עוד תיק ויצא 42 ס"מ. אז אני די בהתלבטות. כי 3 תיקי גב אמורים להספיק לנו, בשני הכיוונים טסים בלילה אז אפשר לטוס עם בגדים ארוכים. וכמה סטים של בגדי קיץ ייכנסו בלי בעיה.

arseny92

Well-known member
מנהל
בארץ לא מדדו, אבל בדרך חזרה יתכנה דרישה להכניס לתא המדידה

כך שאת די לוקחת סיכונים שאם זה לא יכנס לתא, תצטרכי לשלם עבור הכנסת תיק מידות טרולי (או שאת יכולה להכניס את הטרולי כבר כעת להזמנה בתשלום נוסף, זול יותר מתשלום בעת עליה למטוס)
&nbsp
ניסיון טיסות וויז בקו לריגה, אותי לא דרשו למדוד, אך אני נכנס למידות התיק הקטן

ולתא מדידה אפשר לדחוס , נכון?

אני מתכוונת שאני לא צריכה למדוד אורך כולל הידית שבולטת אבל לא תופסת מקום אם מצמידים אותה לתיק.

ואותו הדבר עם כיסים בצדדים.

arseny92

Well-known member
מנהל
אם הידיות/כיסים נדחסים/מתקפלים, אז כן. ניתן ורצוי להצמיד את

כל מה שאפשר

moco10

New member
זה לא טרולי

טרולי זה: Trolley Bag (55 x 40 x 23 cm) in the cabin

נראה שבחרת את הכרטיס הכי זול שלא מאפשר טרולי.

אני חושב שאת יכולה להוסיף טרולי גם עכשיו, למרות שאין לי ניסיון בזה. מזוודה גדולה בטוח אפשר להוסיף.
תקראי פה :
https://wizzair.com/en-gb/information-and-services/travel-information/baggage
תחת "Baggage upgrade"

כתוב שאשפר להוסיף עד 3 שעות לפני הטיסה.

לאונידס

Active member
מאוד מומלץ לעשות צ'ק אין אינטרנטי

תבדקי באתר האינטרנט של WIZZ כמה זמן לפני הטיסה נפתחת האופציה לצ'ק אין אינטרנטי ותבצעי אותו כמה שיותר קרוב לרגע הפתיחה.
המערכת מסמנת אילו מושבים תפוסים ואילו פנויים ולא תאפשר לך לבחור מושבים שכבר נבחרו. זו הסיבה להמלצה לסמן את המושבים כמה שקרוב לפתיחת האופציה, כדי שתספיקי לבחור מושבים לטעמכם לפני שאחרים תפסו אותם.
שימי לב לבחור הושבה גם להלוך וגם לחזור.

נסיעה נעימה

arseny92

Well-known member
מנהל
בחירת הושבה בוייז בתשלום נוסף בצ'ק אין או בחינם אם לא בוחרים

מקומות ונותנים למערכת להקצות מקומות אקראית בעת הצ'ק אין, עד 48 שעות לפני טיסה

YosMan1

New member
"אקראי מכוון" יש מצב שיפזרו אותכם בכוונה , ראי כאן:

"ילדים מתחת לגיל 14 חייבים לשבת ליד מבוגר מלווה אחד לפחות. אנחנו נתחשב בזה בעת הקצאת המושבים האקראית במהלך הצ'ק-אין. אם יש זמינות מוגבלת ואין מושבים סמוכים למושב של המבוגר המלווה, הצוות בתא הנוסעים יעזור בהקצאת מושב חדש לילד
אנחנו לא יכולים להבטיח שכל האנשים בקבוצה שלך ישבו יחד ולכן אנחנו ממליצים לך לבחור את המושבים כעת."
https://wizzair.com/he-il/information-and-services/travel-information/הקצאת-מושב
&nbsp

אני טסה עם ילד בן 10 ובן 13

אז לפי זה, חייבים לשים אותנו יחד? אגב, לי רק חשוב שנהיה במרחק קצר, של כמה שורות נניח. טיסת לילה קצרה, והם או ישנו או ישחקו בנייד.

arseny92

Well-known member
מנהל
או יחד בשלישיה, או ב-2+1 מעבר למעבר, או בשורה מקדימה/מאחור

או ב-
{מושב}מעבר{מושב}
{מושב}

או

חלון{מושב}{מושב}{נוסע אחר}מעבר (בכל קומבינציה, עלולים להושיב את הנוסע האחר ביניכם למשל או את שניכם באמצע ומושב המעבר)
[שורה מקדימה/מאחור] חלון{מושב}{נוסע אחר}{נוסע אחר}מעבר (גם בכל קומבינציה, יכולים לסנדווץ' בין שני הנוסעים האחרים

או כל דרך אחרת אפשרית להושבה פחות או יותר ליד, כולל שורות קרובות מעבר המעבר

הכלל הוא לא לחכות עם הצ'ק אין עד הרגע האחרון, אלא להכנס לצ'ק אין בול 48 שעות לפני טיסה ולבצע אותה ולקבל כרטיס עלייה עם המקומות שייקצו, לפני שרוב הנוסעים האחרים יסתערו על הצ'ק אין כי כל הקודם זוכה באפשרויות ההושבה, מעטים בוחרים הושבה מראש בעת הזמנה או עדכון הזמנה לפני פתיחת כלל הצ'ק אין (ומשלמים על בחירת הושבה מחיר של כרטיס)

לאונידס

Active member
אם אנשים בחרו מושבים לפניכם, בין אם בתשלום ובין אם בחינם

לא יקימו אותם כדי שאתם תשבו ביחד.
לא יודע להעריך את הסיכון, אבל זו הסיבה שעודדתי אותך לעשות צ'ק אין מוקדם ככל האפשר, להפחית את הסיכון.
&nbsp
לא יודע מה העלות היום לבחירת מושבים מראש, ממליץ שתבדקי. יכול להיות שתחליטי שמשתלם לך להבטיח את ההושבה מראש.
&nbsp

למעלה