שתי שאלות לדיון..

serginho13

New member
שתי שאלות לדיון..

קצת יבש פה בזמן האחרון אז החלטתי לעלות שתי שאלות שמעניין אותי לשמוע את דעותיכם בנושא:

1. יתרון גובה בין לוחמים.
אני זוכר שקראתי לפני כמה שנים על נתון סטטיסתי באחד האתרים שמדבר על זה שללוחם עם יתרון גובה יש סיכוי גבוה בשיעור של בערך 80% לנצח את היריב הנמוך (לא זוכר את האחוז המדוייק) ודובר על יתרון גובה יותר משמעותי מכמה ס"מ.. האם באמת יתרון גובה בין לוחמים כ"כ משמעותי?

2. יתרון שכל.
האם לדעתכם יש יתרון משמעותי ללוחמים בעלי אינטלגנציה ברמה גבוה ע"פ לוחם "ערס" (סליחה מהערסים פה: )
לפי מה שניראה שהלוחמים המרשימים ביותר לאורך זמן הם בעלי אינטלגנציה גבוה (gsp, סילבה, הנדרסון וכו..)
ואז מגיעים האחים דיאז ושוברים את המיתוס.. אהה וגם קימבו חחח סתם.

אשמח להתייחסותכם.

moriarty

New member
לא יודע לגבי שכל

יתרון גובה (ובפרט יתרון הריץ' הנלווה אליו) בפירוש עוזר.
באימוני הקיקבוקסינג שלי תחת אורי צבי בעבר וגם עכשיו תחת עומר רוזנברג, אני שם לב שאני מתקשה מאד מול גבוהים, גם אם הם איטיים וחלשים ממני, ובעלי טכניקה גרועה משלי.
זה גם נכון להפך - כשיש לי יתרון גובה וריץ', אני חוגג.

tal19hit

New member
לגביי הגובה

אם נסתכל על זה מבחינה פיזיקלית נטו הרי שהלוחם הנמוך יותר שולך את האגרופים שלו כלפי מעלה כלומר נגד כח המשיכה ולכן הוא מאבד כח כאשר הוא שולח אגרופים כלפי מעלה ואילו הלוחם הגבוה משתמש בכח המשיכה לעזרתו כאשר הוא שולח אגרופים כלפי מטה

זקס11

New member
מה הכוונה באינטליגנציה?

האם אתה מתכוון ל IQ?
כי אם כן, הלוחמים הכי טובים היו צריכים לצאת מהטכניון וממכון ויצמן.

האם אתה מתכוון לרהוטים, ז.א. בעלי יכולת לפרשן ולהציג מהלכי MMA?
הלוחם הרהוט ביותר הוא קני פלוריאן, והוא נכשל בנסיונותיו לכבוש את הצמרת.

דווקא דן הנדרסון הוא אדם ממש לא רהוט, והוא בקושי מסוגל לחבר משפט שלם תקין. גם צ'אק לידל לא היה מהנואמים, והוא היה האלוף היציב הכמעט האחרון ב LHW. האלוף הנוכחי הוא אפילו יותר אדיוט מלידל (מחוץ לזירה).

יש מודל שמדבר על "מימדי אינטליגנציה", ואז עושים הפרדה בין אינטליגנציה שכלית, אינטליגנציה חברתית, אינטליגנציה גופנית וכו...

ספורטאים מעולים חייבית שתהיה להם אינטליגנציה גופנית גבוהה, אבל זה לא מחייב שתהיה להם אינטליגנציה חברתית או שכלית ברמה גבוהה.

דווקא ניק דיאז הוא דוגמה ללוחם שנפגע קשות מהאינטליגנציות הלא גופניות שלו: הוא כשל להבין שאי הגעה לראיונות תמנע ממנו התמודדות על התואר. הוא כשל להבין שלקיחת מריחואנה תקח ממנו נצחון, והוא חזר על הטעות הזו פ-ע-מ-י-י-ם!
והוא לא מבין שהשתתפות בספורט סיבולת (טריאתלון) פוגעת קשות בכח המתפרץ שלו, שזהו החסרון הכי גדול שלו.

moriarty

New member
יש בזה משהו

למעשה, קשה לי לחשוב על אלופים שבאמת הפגינו אינטליגנציה גבוהה, להבדיל מאלופים שסתם לא היו מפגרים.
לדעתי פרנק מיר מפגין את האינטליגנציה הגבוהה ביותר (ביחס ללוחמים האחרים), וגם קוטור לא טיפש.

depresia

New member
צ'ייל סונן גאון בתחום האינטיליגנציה החברתית

והוא גם אחד הנואמים הטובים ביותר ומדבר רהוט.
ובנוסף לכך הוא גם סוג של אומן - שחקן, קומיקאי, יש ביוטיוב מערכונים מעולים שהוא העלה שבהם הוא מפגין יכולות משחק.
ולדעתי יכולות אומנותיות הן גם סוג של אינטליגנציה(כשרון למשחק זה סוג של אינטיליגנציה בפני עצמה, כך גם כשרון למוזיקה או לציור לשם הפרוטוקול)
ופורסט גריפין נראה כמו סטודנט חרשן למדעים מדוייקים מהטכניון :) נראה כמו גיק אמיתי :)

אגב פורסט גריפין כתב ספר מאוד מצליח, וגם צ'ייל סונן הוציא ספר שיצא לאור, לכתוב ספר כמו שצריך זה עניין מאוד לא פשוט ודורש הרבה אינטילגנציה.

moriarty

New member
לאו דווקא

סונן חכם ללא ספק, אבל גריפין... לא הייתי מגזים.
הבנתי שהוא כתב ספר על הישרדות אחרי מלחמה גרעינית או משהו שטותי כזה...

IamStalker

New member
אתה צוחק , אני מקווה?

צ'ק לידל - ישלו תואר בכלכלה ולצ'ייל סונו ישנם שתי תארים (פוליקטיקה ועוד משהו).

כמעת לכל הלוחמים האמריקאיים יש תואר.

זה רק ברזילאיים אנלפאבטים!
אם תראה שכמעת 90% מלוחמים הם בעלי תואר, לכן אני חושב ששכל זה אחד הדברים החשובים בקרב.

אם לוחם נמוך יודע לצמצם טווח, מה זה בשבילו ריץ'????
אם לוחם חושב יש לו הרבה יותר סיכוי לנצח בקרב, זה הרי בסופו של דבר שחמט

לכן אני חושב ששכל הולך ביחד עם כושר, ידע רחב בקרקע ויכולת עמידה ובלי שכל זה לא שווה כלום.

BeniTaz

New member
ברזילאים אנלפאבטים?

הרסת את כל ההודעה שלך..
לא פחות חכמים עם הרבה יותר אינטלגנציה רגשית מהאמריקאים.

זקס11

New member
אתה מכיר את התרבות האמריקאית?

בארה"ב, רוב האנשים הולכים לקולג'.
כאשר מדובר בספורטאים, זה ממש קריטי, כי רוב הפעילות הספורטיבית הלא מקצוענית מתקיימת בקולג'. למשל, כשאומרים שלוחם הוא מתאבק טוב, כי הוא " NCAA Division I ", הכוונה היא שהוא היה בנבחרת ההיאבקות בקולג'.
מכיוון שרוב הספורטאים התגלו בשלב יותר מוקדם, והם בד"כ נמצאים על מלגת ספורט, התואר שלהם בהרבה פעמים הוא פורמלי בלבד.
אני זוכר מקרים של כדורסלנים ב NBA שהיו אנאלפבתים, ועדיין, הם סיימו תואר בקולג'. כך שאל תייחס משמעות אינטליגנטית לסיום קולג' של ספורטאי.
ודרך אגב, כשהייתי בתיכון, היה איתי בכיתה כדורסלן שהיה בנבחרת ישראל. מנהל בית הספר דאג להביאו לנבחרת בית הספר. מבחינה לימודית, אני זוכר שהוא הגיע לכיתה פעם אחת בלבד באותה השנה. אני מניח שרוב הספורטאים המצטיינים בקולג' מקבלים יחס דומה.

אחד מיוצאי הדופן הבודדים הוא שיין קארווין, שבאמת עבד בתור מהנדס מים.

BeniTaz

New member
קארווין לא מהנדס בניין?

סתם זכרתי את זה.. אולי טעיתי. רואן פוטס האוסטרלי הוא מהנדס חום!
יש גם כמה מורים, ביניהם ריץ' פרנקלין מורה למתמטיקה ודמיאן מאיה (ברזילאי!) היה מורה לאנגלית בברזיל.

mbenyaacov

New member
אתה לא יכול לכתוב בשגיאות כתיב ולהסתלבט ...

כמעט ולא כמעת ואנאלפבתים עם ״ת״ כמובן.
ואגב, יש לי חבר עם תואר שני בהצטיינות בהנדסת מכונות שכותב בשגיאות. זה לא אומר כלום, כמו שדיבור לא רהוט לא אומר כלום.
ניק דיאז כשהוא נלחם, הוא מבין את הקרב טוב מאוד .כנל הרבה לוחמים מברזיל. תקרא לזה אינטיליגציית קרב.
לא צריך תואר במתמטיקה כדי להלחם היטב.
במה שונה לחימה מכדורגל??? מרדונה היה דביל ונשאר דביל, אבל כשחקן הוא היה מדהים.

IamStalker

New member
אתה משווה ספורט כה טיפשי,

כמו כדורגל??? אתה מצחיק.

אין צורך במוח כדי לרוץ עם כדור. ב"א אתה חייב מוח כדי להלחם.
חוץ מזה איפה הייתה לי שגיאת כתיב?
באנאלפבתים???? אז זה מראה על אינטלגנציה?
!!!please כשיהיה לך הערה חכמה להגיד תגיד.

mbenyaacov

New member
פספסת אותי לגמרי.

הטענה היתה ששגיאת כתיב לא מעידה על כלום ואגב היו לך שלוש. אבל זה שולי. זה לא מעיד על אינטליגנציה וגם תואר לא. תואר מעיד על השכלה.
ואגב, כדורגל הוא לא טיפשי גם אם הוא לא לטעמך. ברמות הגבהות צריך הבנה טקטית ויש שחקנים שאינטליגנצית המשחק ניכרת בל פחה. מרדונה היה גאון לא רק ברמה האישית, אלא גם הקבוצתית. בקיצור, ציך אינטיליגציית קרב ולא תואר במתמטיקה. זה הרי לא עזר לריץ׳ פרנקלין מול סילבה.

ולא היתה כוונה להעליב, אבל מחילה אם פגעתי.

IamStalker

New member
לא נפגעתי, אם היית מכוון אותי

לטעויות שלי, פעם הבאה הן לא היו קורות.

אינני אוהב כדורגל, אני לא יודע למה אני לא אוהב אותו פשוט לא מתחבר.
האמת שזה כל משחקי הכדור.

אני מעדיף לראות curling מאשר לראות כדורגל, במיוחד ישראלי.
לגבי ריץ' פראנקלין, הייתה לו בעיה אחת מול אנדרסון סילבה, לא בגלל שהוא ידע מתמטיקה או שהוא ידע להנדסה גנטית. הפחד השטלת עליו אחרי שהוא הרגיש שהוא נחות במשחקו.
לגבי פעם השניה הוא פשוט לא למד.

למעלה