שתי שאלות לי בנושא הדניס בראון

שתי שאלות לי בנושא הדניס בראון

1. כאשר נשארים עם הנעליים "רק ללילה", מה הכוונה? הרי יש ילדים שישנים מ-19:00 בערב ויש כאלה שישנים בחצות. האם הכוונה ללכת לפי השעון הביולוגי או שיש הגבלה למס' מסויים של שעות? 2. מתי החלפתם נעליים למידה גדולה יותר, לאחר כמה זמן? הדניס בראון שלנו כבר נראות בלויות וקצת קטנות. האם הגיע הזמן? התור הבא שלנו רק ביולי. תודה מראש.

3שמוליק

New member
דניס בראון: זמנים, נעליים...שמוליק-

שלום, מכשיר "דניס בראון" יעיל ככל שמתחילים בשימוש מוקדם יותר. ככל שהשרירים רכים יותר והעצמות רכות יותר כך קל למתקן זה לעשות את עבודתו ! מכיוון שהיום המבנה ברגל רך מהמבנה מחר , עדיף להשתמש ב D.B. בככל היות שעות ביממה. באם ניתן - כל זמן שבו התינוק/ת שוכב ,בעגלה,במיטה על השטיח... כדאי להשתמש במתקן זה - אזי יש למכשיר את מירב הזמן להשפיע על הרגל. יש לזכור ששימוש ב:D.B. מראה שהמצב לא חמור, לכן יש לעשות הכל כדי להפטר מהר מהבעייה. (אני מכיר הורים שהשתמשו ב: D.B. קרוב ל 22 שעות ביממה !) אשר לנעליים, אני לא מסכים עם הגישה של נעל גדולה יותר , יש לזכור שהנעל מעבירה את לחצי המכשיר לרגל, באם הנעל גדולה יותר הרי שהזוית בה כף הרגל נמצאת בתוך הנעל היא זוית לא נכונה !! מכאן שמשך זמן הטיפול מתארך.... וכמו כן הנעל מתבלה מהר יותר מפני שהעור שלה מתקמט ונשבר. צריך לזכור שלא לשחק עם בריאות הרגל, באם צריך נעל הפוכה אסור להשתמש בנעל ציר ישר, מפני שנעל הפוכה מטפלת בדרך שונה בכף הרגל . הנעל מטפלת בכף הרגל והמכשיר מטפל גם באיזור הגבוה יותר, קרי שוק. בהצלחה, ומוכן לעזור ככל שידרש, שמוליק להב - אורטוטיסט מוסמך

תודה שמוליק על תגובתך

אני חולקת איתך על מספר נקודות מיתוך קריאה מתמשכת במאמרים ומקומות אחרים לגבי השיטה. 1. פונזטי, מייסד השיטה טוען שבשלושת החודשים הראשונים- לרב עד גיל חצי שנה (שזה אחרי הורדת הגבס האחרון בערך בגיל 3 חודשים) צריך להיות עם הנעליים 23 שעות ביממה. אח"כ בין 16-18 שעות עד שהפעוט עומד. ואח"כ עד גיל 4 כל זמן שהילד יישן. זה בילתי אפשרי שילד הולך ינעל את הנעליים אם הוא יושב לשחק וכשהוא קם יוריד את הנעליים. 2. פונזטי מדגיש כי חובה להשתמש בנעלים על ציר ישר. גם בסיפרו וגם במאמריו.גם לגבי המידה- מישום שהנעל פתוחה מקדימה לא נוצר לחץ... 3. אצרף כאן מכתב שקיבלנו מאורטוטיסטים שעובדים עם פונזטי לגבי נעלי מרקל (לא כל כך מומלצות לדעתי). תודה על התייחסותך מקרב לב.

טאניוש

New member
תבדקי באתר של אושרי

לדעתי יש שם את כל התשובות. פשוט אין לי זמן כרגע לבדוק, סליחה...

כמו שטני כתבה באמת יש תשובות באתר

של אושרי די באריכות. אנסה לענות בקצרה (-: 1. לגבי השעות יש המון אי הסכמות. פונזטי מעדיף מהרגע שהילד עומד ועד גיל 3.5 או 4 לנעול את הנעליים אפילו 14 שעות ביממה- כלומר גם בשנת הצוהוריים. נראה לי שרב הרופאים דורשים "לילה" משמש כשהילד יישן. כלומר זה באמת תלוי גם בכם וברופא שלכם וכמה שאתם מחמירים. 2. נעליים מחליפים כאשר האצבעות עוברות בכחצי סמ' את קצה הנעל. קונים נעל גדולה בשתי מידות מגודל הרגל כדי שתשאר להרבה זמן. שימי לב שאצל יוסי שעובד עם ד"ר בור יש נעליים "ישרות" שהן המומלצות (אותו מחיר כמו "ההפוכות" . יש גם על זה פרטים באתר.
עידית

למעלה