שתי שאלות לי

alonaski

New member
שתי שאלות לי ../images/Emo13.gif

אחת: איך אומרים במשפט שבו מתארים 2 דברים שהם גם זכרים וגם נקבות למשל: "התלמידים והתלמידות ילמדו השנה..." או "תלמדנה"... והאם יש הבדל אם אני אהפוך את הגופים: "כל התלמידות והתלמידים ילמדו השנה.." או - תלמדנה?... שאלה שניה: אני רוצה לתאר תמונה ולציין ש:"לתמונה שלפנינו שלוש פנים"... או "שלושה פנים"? כיוון שמיד אחרי המשפט הזה ארצה להמשיך ולתאר: "הפן הראשון הוא"... כך וכך... "הפן השני..." וכך הלאה. אז "פנים" הם זכר או נקבה? כי הרי אומרים "פנים יפות"... אזה מה פה קורה פה??!?!?
תודה מראש!
אלונה

yodan

New member
שתי תשובות לי

1. כאשר מתארים קבוצה המורכבת מזכרים ונקבות, משתמשים בלשון זכר שהיא הלשון הכללית בעברית. לכן, "כל התלמידים והתלמידות ילמדו". 2. פן / פנים במובן שאת מדברת עליו - זכר. אין קשר ל-"פנים" במובן של פרצוף. לכן, "לתמונה שלפנינו שלושה פנים".

alonaski

New member
תודה! ../images/Emo140.gif רציתי להקשות ולהוסיף

מה בכל זאת הקשר או האין-קשר בין פן לפנים? מה מקור ה"פן"? האם הוא לא מאותו המקור של "פנים"? או ההיפך?... תודה שוב!

פן ופנים

לפי אבן שושן: המילה פן הינה צורת היחיד של המילה פנים במשמעות של צורה ואופן. צורת היחיד היא בזכר. המילה פנים היא צורת הרבים והיא גם זכר וגם נקבה. למילה פנים יש משמעויות רבות יותר מאשר צורת היחיד: פרצוף, חזית, מראה, תואר, אפן ועוד.

למעלה