שתי שאלות למומחים

optionMaster

New member
שתי שאלות למומחים

אחת - יש לי את מד с10 של VDO לאחרונה נדמה לי שהוא מודד לא נכון את המרחקים ובעיקר מוסיף לי מרחקים-ולהבנתי גם מהירויות יתכן שהכיוון של שני אופציות הרכיבות שלי אינו נכון מופיע לי ws1=2189 ws2=2080 יש לי אופני הרים סטנדרטיות נדמה לי גלגל 26 איז מד אם בכלל מתאים לי לאופניים הללו הראשון או השני וכיצד בכלל אני יכול לעשות כיוון מדויק יותר באמצעות האופניים עצמם מה בכלל אומרים המספרים הנ"ל.. אודה לכל עזרה בנושא. שתיים- האופניים שלי חורקות בנסיעה לא נוסעות חלק לפעמים קופץ לי ההילוך כלומר לא משתנה אבל אני מרגיש שכאילו ברח לי סיבוב וזה קורה המון הבלאגים גם בגלגל השני וגם השלישי ניסיית בחנות האופניים השכונתית להיעזר בהם לכיוון אבל לא יצא יותר מדי מה לעשות מה מקור הבעיה? יש פשוט רעש בנסיעה כאילו לא נוסעות חלק ומשהו נוגע יש לי אופני הרים מרידה נ.ב יש מישהו מאיזור תלאביב/הוד השרון? שיכול לראות אותם ולסייע גם בתשלום אם נדרש? לא בא לי לרכוש חדשות נ.ב הן שלוש שנים אצלי

oferbic

New member
המספרים הם ההיקף של הגלגל במילימטרי

קח 26 אינטש תכפיל ב- 25.4 , תכפיל ב- 2 ותכפיל ב- פאי כלומר 3.14. התוצאה היא 2080. אם החריקות לא קשרות לחוסר תחזוקה בסיסית, אולי הגיע הזמן להחליף שרשרת או גלגלי שיניים. טיפול לאופני מרידה רצוי לעשות ברוזן ומינץ היבואנים של מרידה, או בכל חנות שמחזיקה מותגים ומכונופן רציני. בתל אביב לא חסרים, כל רח' החשמונאים מלא חנויות אופניים.

dyego

New member
החשבון שמוצע כאן נכון אבל שייך...

לעולם אחר (ללא כוונה לפגוע). העמד את האופניים על הרצפה כך שהונטיל הקדמי הכי קרוב לרצפה שניתן ובנקודה ממנה אתה היכול למדוד (קו חיבור בלטות, קו שאתה מסמן וכו'). גלגל את האופניים קדימה עד שהגלגל מבצע סיבוב אחד שלם. סמן את במקום עליו הגיע הונטיל, מדוד את המרחק בין נק' ההתחלה והסוף והנה לך המרחק במדוייק. כיוון שלצמיגים מידה שונה ועובי שונה המרחק הזה אינו שווה בכל הגלגלים. בדרך כלל הוא עומד בין 2150-2050 מ"מ. אם אתה פנאטי אתה יכול להוריד כ 2-5 % מן המידה כיוון שהגלגל נמעך תחת משקלך בזמן רכיבה ולמעשה המרחק שהוא עובר בכל גלגול מעט קטן יותר ממה שמדדת.........

למעלה