שתי שאלות למומחים

שתי שאלות למומחים

שאלת הנהון: שמתי לב כבר מזמן שאיתי מהנהן. פשוט עושה 'כן' עם הראש (רק עם הראש - לא מזיז את הגוף במהלך ההינהון, והעיניים נשארות באותו המקום), כבר מספר שבועות ואפילו חודשים (הוא בן 7.5 חודשים). הוא עושה את זה לפעמים, בלי קשר לכלום - לפעמים מהנהן לעצמו כשמביט החוצה מהחלון במהלך נסיעה, מהנהן אלינו, לסבא וסבתא, לטלוויזיה ולמנורה. אני מנסה למצוא איזה מכנה משותף להינהונים ולא מצליחה. מצד אחד זה נורא חמוד, מצד שני - אני לא יודעת אם זה תקין. שאלתי את הרופא שלו, והוא אמר שאולי מדובר בבעיית פוקוס (עיניים) ואולי לא. הוא אמר שנתקל בתופעות כאלו אצל תינוקות ולא ממש מצא לזה הסבר. מה דעתכן/ם? שאלת המלצה: ההורים שלי החליטו לקנות לנו קורס ליווי התפתחותי. אוכל לקבל המלצה על קורס כזה באזור ר"ג - גבעתיים? ומה עדיף - קורס שחייה או קורס ליווי התפתחותי? אני רוצה משהו שיהיה כיף לשנינו וגם יתרום לו מבחינה התפתחותית. תודה

באתר של שיטת ורדי

בעמוד מטפלות ומאבחנות תוכלי למצוא שמות ומספרי טלפון של מטפלות שעושות סדנאות ליווי התפתחותי ( אילו עם הנקודה האדומה). לדעתי עדיף סדנא כזו על חוג בריכה מפני שכאן עובדת מאבחנת שמתעסקת בהתפתחות ויכולה לתת עזרה אמיתית במקרה של קושי וגם הדרכה טובה. תוסיפי לרשימה הזו גם את ענת פורת פריאנטה שעושה סדנאות בדיאדה תל אביב והיא נהדרת בעיני.

למעלה