שתי שאלות לסטודנטים שבינינו......

שתי שאלות לסטודנטים שבינינו......

וגם לאלו שהיו סטודנטים: מצורפת הודעה לעיתונות שהוציא היום הבית הפתוח בירושלים, על סטודנט שהופלה במעונות. השאלה ראשונה שעולה מההודעה לעיתונות: האם לגיטימי שהנהלת המעונות תבקש מסטודנט לא להצהיר בפני שותפיו לחדר על נטיותיו מיד עם כניסתו לחדר? והשאלה השניה שכמובן מתבקשת: איך אתם ושותפיכם/שותפותיכן לחדר התמודדתם עם הנושא?

לירוי25

New member
אני אמנם לא ישן במעונות

אבל לשום מוסד לימודים אין זכות לדרוש דבר כזה!! זאת חדירה לפרטיות וחוצפה ממדרגה ראשונה! עוד מעט שיחליטו בשבילי גם מה ללבוש, עם איזו מברשת שיניים להשתמש ועל איזה נושאי שיחה לשוחח. אין להם שום זכות שבעולם לדרוש, לבקש או להציע דבר שכזה! הם מוסד חינוכי שאמור לחנך אותנו על ערכי "ואהבת לרעך כמוך" ללא סייגים או הגבלות! חוץ מזה מה איכפת להם עם מי אני נכנס למיטה ולאיזו מטרה?

marco

New member
מוסדות אקדמיים חשוכים??

מוזר, דווקא במקום בו מצופה שתהיה ליברליות ישנם כאלה המונעים את זכויותיהם הבסיסיות של אנשים. הרי ברור לכולנו שאין לגוף כזה או אחר את הזכות לומר לאדם באם לפרסם או להצניע את נטיותיו המיניות !!! הדבר מזכיר את השאלה אודות זהותו המינית של אדם שנשאלים אלה המבקשים לקבל ביטוח מנהלים ממקום עבודתם. ואני משתדל (בכוח רב) להמנע מלהיכנס לדיון אודות ההתייחסות לתרומות דם המגיעות מגייז. בנוגע לשותפיי לדירה. בזמנו (ימי הארון הא-עליזים) לא שיתפתי את שותפי לדירה בכל הנוגע לנטיותיי המיניות. עד היום למעשה אני די בטוח שזה רחוק מלהיות מעניינו. ייתכן ובמצבי כיום הייתי מיידע אותו, אך אני כל כך שמח שהבחירה הייתה שלי ורק שלי- כמו שצריך להיות.

ביג דיל

New member
לפי דעתי זה לא לגיטימי.

זה המקבילה לחובה לספר מה צבע העור שלך או הדת שלך, וגם זה נגד החוק (אני מקווה). אין קשר לנטייה מינית ולשתוף לחדר. כן יש קשר לאופי של האדם, אבל את זה מגלים רק אחרי שגרים ביחד.

ונגיד... ../images/Emo120.gif

שהטענה של האוניברסיטה היא שהסטודנט מצהיר מיד על נטיותיו בפני שותפיו החדשים כי הוא יודע שהם מיד יברחו, ובעצם הילד רוצה חדר לבד?

ביג דיל

New member
אז נגיד...

למה שהם יברחו? ואם הם יברחו, יש מספיק אנשים שרוצים להתקבל למעונות, ולא משנה להם שהשותף לחדר שלהם גיי, שחור או נוצרי. הסר דאגה מלבך, הילד לא ישאר לבד יותר מיום וחצי, ימצאו לו שמרטף הולם...

InnerKid

New member
אז איזה גרסה אנחנו בוחרים לאמץ ?

אני לא חושב שאפשר להגיב באובייקטיביות לגבי הטענות במאמר המצורף כאן. לא ראיתי את טופס הבקשה למעונות של האוניברסיטה העברית ואני לא בטוח בכלל, וגם נראה לי די תמוה שהם מבקשים מסטודנט המבקש מעונות להצהיר על נטיותיו המיניות. אמנם, יכול להיות שהסטודנט הצהיר על נטיותיו המיניות בעצמו, מסיבותיו הוא, ואולי, כמו שאמר יונתן, הוא רצה לקבל חדר לבד וניסה "להשתמש" בנטיה המינית שלו ככזו שתאפשר לו לקבל חדר לבד? האם זה הוגן מבחינתו? ויכול להיות שזה שהוא לא קיבל מעונות נובע מסיבות אחרות בכלל. אין לדעת. בכל מקרה, לדעתי צריך לבדוק טוב יותר את העובדות לפני שחורצים את דינה של אוניברסיטה זו או אחרת כהומופובית. ולא, אני לא בא לסנגר על האקדמיה, ממש לא, אבל אני גם לא חושב שעל כל דבר יש לצעוק הומופוביה. אכן, המקרה של חסימת אתרי האינטרנט הוא מחפיר, אבל במקרה הזה הסיטואציה שונה, ולא בהכרח קשורה למה שהתרחש שם בפועל. לכן אני שואל, מישהו כאן ראה את טפסי המעונות של האוניברסיטה העברית? מישהו יודע אם היו לסטודנט אולי מניעים סמויים שהוא לא מיהר לספר? אני לא ראיתי, אני לא יודע, באמת שאין לי מושג. אבל מה שאני כן יכול לומר מנסיוני האישי הוא, שבאוניברסיטת בן גוריון, שלמדתי בה לפני שנתיים, וגם גרתי שם במעונות, אף אחד לא שאל אותי מה הנטייה המינית שלי כשביקשתי להתקבל למעונות, לכן זה נראה לי מאוד מוזר ותמוה מלכתחילה. יסלחו לי הסניגורים האדוקים, אבל יש לי את הנטייה להיות ספקן, גם לגבי עצמי, ולכן אני מרשה לעצמי לא תמיד לקבל את הדברים כמובנים מאליהם. מאור.

MARMELAD

New member
לגבי חסימת אתרים באינטרנט

אני מתאר לי שהם חסמו אתרים בכוונה למנוע כניסה לאתרי סקס ע"ח האוניברסיטה, מה שנראה לי מאוד הגיוני. אולי הם לא מכירים את התוכנות לחסימת תכנים פורנוגרפים. לגבי לשואל מישהו על הנטייה המינית שלו - לדעתי אנחנו סתם קופצים. העולם לא כזה הומופובי. כנראה שאם שאלו אותו הייתה להם סיבה טובה. קשה לי להאמין ששואלים סטודנטים לגבי הנטיות המיניות שלהם בתור מדיניות. אם הסטודנט היה אוחצ´ היסטרי אז גם אני הייתי שואל אותו - מתוך כוונה פשוטה וברורה לעזור לו למצוא שותפים לחדר שלא יסלדו ממנו. לגיטימי.

הבהרה

סיפורו המדויק של הסטודנט הוא כזה: הוא צורף פעמיים לשותפים, ופעמיים השותפים ביקשו לא להישאר איתו בחדר, אחרי שהוא סיפר להם על נטיותיו. זה הוביל לבקשה של הנהלת המעונות ממנו לא לספר שהוא הומוסקסואל.

InnerKid

New member
אם כך..

מדובר בכלל בהומופוביה של שותפיו לחדר. אני לא חושב שנציג הנהלת האוניברסיטה היה בהכרח הומופוב, אלא פשוט אטום וחסר כל רגישות לטעם ולמשמעות הדברים שהוא אמר וביקש מאותו סטודנט גיי. האמת היא, שבאופן אישי, אם הייתי גר במעונות עם שותף בחדר (שזה קרה כבר בעבר) לא ממש הייתי רוצה להתגורר עם הומופוב אלא הולך בעצמי ומבקש לעבור לחדר אחר על רקע הומופוביה !

ארץ שיושביה היא אוכלת

ואם יש לי בעיה עם שותף ערבי לחדר ? וגם על פרענקים אני לא ממש משתגע. ובכלל, למה שהוא יצהיר על נטיותיו אם הוא לא מצהיר על מוצאו, הכנסת הנטו של הוריו וייחסו המשפחתי ? הבעיה היא לא באוניברסיטה, ואני בהחלט מתכוון לזה. אנחנו מדינה גזענית ומכוערת, אחרי השואה, התובנה היחידה שחלחלה לנו הייתה, שבפעם הבאה של אפליה, שנאת עם, הרצון להבדלות, אנחנו נהיה בצד השני של המתרס. זה בא לידי ביטוי עם האוכלסיה הערבית, עם הלסביות וההומואים, עם הנשים, ואין לזה סוף.

למעלה