שתי שאלות ל-QA

musli

New member
שתי שאלות ל-QA

שלום, יש לי שתי שאלות על עבודת QA בבקשה: 1. מה המתודולוגיות על-פיהן עובד איש QA? 2. מה הבדל העקרוני בין המסמכים STP ו-STD? אנא ענו על שאלות מפורט ככל הניתן. מאוד מודה לכם.

עפר פרת

New member
תשובות

1. שאלה כללית - תשובה כללית: אנשי QA עובדים לפי מתודולוגיות QA
2. שאלה ספציפית - תשובה ספציפית: STP = Software Test Plan - מסמך המתאר את איסטרטגיית הבדיקות שנבחרה למוצר. זהו מסמך ניהולי. STD = Software Test Design - מסמך המתאר בדיקות בפועל, את ההכנות, הצעדים והתוצאות האמורות להתקבל. זהו מסמך ביצועי.

musli

New member
חידוד שאלה ראשונה

שלום עפר, תודה על תשובותיך. אני רוצה לחדד בעניין של שאלה ראשונה לגבי מתודולוגיות QA. אני עבדתי בתחום הבדיקות ללא שיטות מסוימות, אלא בניתי מסמכים וסקריפטים משלי שנראו הגיוניים לי ולראש הצוות שלי. כעת אני בשלב של חיפוש עבודה ונשאלתי את השאלה הזו בראיונות עבודה לפחות פעמיים. לשאול למה בדיוק מתכוונים במתודולוגיות בדיקה אצל המראיין, נראה לי "מפגר", סליחה לי על הביטוי
. אני מייחסת את המסמכים STP/STD גם למתודולוגיות, ע"פ ההבנה שלי לפחות ולא ע"פ הניסיון. האם אני צודקת בזה? השאלה שלי היא: מה המתודולוגיות האפשריות לעבודה ב-QA מכל תחום שהוא? האם מדובר במסמכים כלשהם, בכלים מסויימים, בכתיבת סקריפטים, בציוד? וכו"? תודה רבה, ליאורה.

למעלה