שתי שאלות משלשום.

שתי שאלות משלשום.

שלום, אני חדש בפורום. במקום להקפיץ שתי הודעות, אצמצם לאחת חדשה: 1) האם מישהו בארץ מגדל קיליפיש (דגים מסדרת Cyprinodontidae המטילים ביצים, להבדיל מדגים מאותה סדרה הידועים ביולדי חיים כגופים וסייפנים) מלבד נאויות (אותן כבר יש לי)? 2) איך מחסלים אצות חוטיות? האצות גדלות באקואריומים המונחים על אדן החלון בצד הצפוני של הבית (אין שמש ישירה). באקואריומים ישנם דגי נאוית כחולה, צמחים טבועים וצפים, והרבה מיני חלזונות. בתודה מראש.

אורי-

New member
עד כמה שידוע לי - לא

הדגים האלו , שמטילים ביצי קיימא הם דגי מים קרים בד"כ אם לא בכל המקרים , ואני במשך תקופה ניסיתי לבדוק אם הם קיימים. כנראה שלא , בעיקר בגלל חוסר ביקוש , ואולי אין כדאיות כלכלית בייבוא שלהם. התנסית גם ברביה של הנאוויות? אשמח אם תרחיב על גידול נאוויות באקוואריום. לגבי אצות חוטיות - תנסה לגלגל כל פעם כמה שיותר על מקל , ולהוציא. יש דגים שיאכלו אצות חוטיות, אבל התרשמתי שאתה מדבר על אק' ללא חימום.

אלה דווקא לא דגי מים קרים.

ידוע לי על מישהו שהשיג ביצי נוטוברנכיוס גונטרי, אבל עד כמה שידוע לי הוא לא הצליח לרבות אותם. בעלי ביצי הקיימא כולם מוצאם מגוונדוונה, מלבד מקרה חריג אחד (נאוית המלחות). גידול נאויות באקואריום הוא קל מאד, והם מתרבים ללא סיוע כל עוד יש צמחיה צפופה מספיק (האצות החוטית דווקא מועילות מבחינה זו). כל מה שצריך זה להאכיל אותם ולאסוף את הדגיגים לפני שאמא ואבא יאכלו את הילדים.

ושכחתי משהו לגבי נאויות.

הזכר תוקפני מאד. גם טילפיות רועדות מפחד למראה הקטנצ'יק הזה.

3 מקורות:

1) אם אתה גר באיזור תל אביב, ממני (כאשר הן יתרבו שוב, שזה בסביבות מאי-יוני) 2) בשנה שעברה דובב קיבל ממני כמה דגיגים, ייתכן שיהיו לו דגיגים שהוא יהיה מעוניין למסור. 3) בשיטת עשה זאת בעצמך- אפשר לתפוס דגים בנחל השלושה, ליד קיבוץ תל עמל, במקום בו הנחל חוצה את הכביש ונכנס לתעלת בטון בצידו השני.

HAIM63

New member
נאויות

אשמח לקבל בבוא הזמן. בקשר לקיליפיש. לפני כ6 שנים הייתי במשא ומתן לרכישת ביצים, דרך האינטרנט בחווה בארה"ב. הכל בוטל בגלל המחיר שהתבקשתי לשלם עבור העברת הכסף. (יקר יותר ממחיר הביצים). יש הרבה אתרים באינטרנט של חוות המגדלות קיליפיש, כולל תמונות ומחירים+אריזה ומשלוח.

duel

New member
זה באמת עניין של ביקוש

כל המיסים שעולים ליבואן לייבא אותו לארץ מייקרים את המחיר. דג בגודל כ-5 ס"מ במחיר של 40 שח(כפול שני זוגות) - לא בר ביקוש ולכן הבאתו לארץ לא שווה כלכלית. פעם בכמה חודשים אם לא שנים רואים סוג אחד בחנות אחת או שתיים. דרך אגב אם יש ביקוש - אני יכול לקשר ליבואן שיבצע ייבוא אישי אבל של מינימום 10 פרטים.

אורי-

New member
לדעתי, אפשר דרך E BAY וכו'

או עם מישהו שאתה מכיר בחו"ל. אני מניח שבארה"ב , יש , ואולי מתישהו אני אבקש מקרובי משפחה להביא איתם ביצים בביקור הבא בארץ. יש לך שמות דגים ספציפיים? (הביקור הבא שלהם בארץ יהיה כנראה עוד חודש - חודשיים. אני אוכל לארגן , כנראה , מספר דגים(ביצים) תלוי במחיר שלהם). יצא לי לקרוא פה ושם מאמרים על איך לשמור ביצים כאלו (כבול לח וכו'). אשמח אם תרחיב מעט יותר.

תודה על המידע.

ראשית, כמה זה יעלה? ושנית, המינים שאני מעוניין בהם הם מיני נוטוברנכיוס, צינולביאס וכו'. הייתי מעדיף צינולביאס ודומיו, מפני שלהם יש בעיה קטנה יותר עם דיכוי ע"י רביית קרובים. דרך אגב, כאשר הנאויות שלי יתחילו שוב להתרבות אשמח לתת דגיגים לכל המעוניין, ולו רק כדי לדחוק את רגלי הגמבוזיות מבריכות הגינות בארץ...

למעלה