שתי שאלות סביב הפה

ויטסי

New member
שתי שאלות סביב הפה

בוקר טוב יש לי ילדה קטנה שבשבוע הבא תהיה בת 9 חודשים. תחילה רציתי לשאול מתי, פחות או יותר, עובר השלב האורלי? מתי תכניס פחות ופחות דברים לפה?! והדבר השני שרציתי לשמוע התייחסות לגביו הוא מציצת אצבע (ניסינו 6 סוגי מוצצים ואף אחד מהם לא רצתה). מההתחלה הייתי עם רגשות מעורבים לגבי הנושא.. ועל כן, רציתי להתייעץ אם ישנה דרך שאוכל לעזור לה להפחית מזה או אולי למצוא דרך אחרת להרגיע את עצמה? איך אוכל לבחון דרכים אחרות מבלי לגרום לה טראומה? האם זה אפשרי בגיל הזה? ואם לא, האם היא תמצוץ אצבע שנים??!! סליחה על הבלבול.. ותודה מראש, ויטסי

לויטסי

השלב האוראלי הוא שלב של שנת החיים הראשונה ויכול להימשך גם בשנת החיים השניה. שלב זה מאוםיין בחקרקירהת העולם דרך הפה ובהנאה מפעולות הקשורות בפה: יניקה, תקשורת, מציצת מוצץ , מציצת בהונות , חקירת צעצועים דרך הפה וכד'. כמו שאחנו יודעים גם בגיל מבוגר יותר יש הנאה מפעולות שקשורות בפה: מוצץ, מציצת אצבע, סיגריה, נשיקה ולכן מציצת אצבע יכולה להישאר גם מעבר לגיל של השלב האוראלי. אני לא בטוחה שכדאי לך להתעקש על מוצץ ואני לא יודעת אם זה אפשרי בגיל זה. מצד שני כדאי להתייעץ עם רופאי שיניים לגבי נזק אפשרי לצמיחת השיניים כתוצאה ממציצת אצבע ממושכת בגיל הילדות. אני זוכרת שבגיל 3 נגמלתי ממציצת אצבע ע"י כך שישנתי עם כפפה על היד . גמילה כזו קורית כשהילד רוצה ויכול לשתף פעולה.

למעלה