שתי שאלות על אוכל - תחליף לאוריג'ן ואוכל לחתולי רחוב

Bartzy

New member
תודה על ההמלצה

למה שקלת לעבור לאוריג'ן אם היית מרוצה מGO?

Bartzy

New member
שתי שאלות על אוכל - תחליף לאוריג'ן ואוכל לחתולי רחוב

שלום לכולם,

יש לי שתי שאלות בנוגע למזון:
1. יש לי שני חתולים (בן 7 ובת חצי שנה) שאני מאכיל באוריג'ן כבר כשנתיים. נראה שהם מאוד מרוצים, הפרווה שלהם נראית מעולה (אני חושב שבזכות האוכל).

הייתי שמח להישאר עם אוריג'ן אבל בעקבות ההתייקרות בזמן האחרון (הקטנת השק והמחיר נשאר זהה), אני שוקל לעבור.
האם יש מזון שבאמת שווה ערך לאוריג'ן בארץ? אני לא רוצה לחסוך ומעדיף לתת להם את הטוב ביותר.

2. מתחת לבית שלי יש אמא (נראית צעירה) עם 2 גורים קטנים. הייתי מעריך שהם בני כמה שבועות. אני נותן לתת לאמא (וגם לגורים כשהם לידה) אוכל יבש בשילוב עם רטוב. בינתיים קניתי שימורים של 400 גרם לה-קט שאני מערבב לה עם אוריג'ן אבל זה נהיה די יקר :) אני נותן לה קערה עם אוכל יבש ורטוב מעורבב, פעמיים ביום. יש משהו זול שעדיין שווה משהו לחתולי רחוב?

תודה!

dimitrygo

Active member
מנהל

Bartzy

New member
האם GO בגרסא הזו באותה הרמה של אוריג'ן?

ולגבי האמא והגורים - האם גם האמא יכולה לאכול את הלה קט לגורים?
האם כדאי להמשיך לערבב להם את זה עם מזון משלים רטוב?
אני כרגע מאכיל אותם פעמיים ביום - זה יותר מדי?
מה עוד אני אמור לעשות עם הגורים? היא תנטוש אותם בשלב מסוים? המלצות כלשהן? :)

תודה!

dimitrygo

Active member
מנהל
כן, GO בערך באותה רמה כמו אוריג'ן

כן, גם האמא יכולה לאכול את המזון הזה, לפחות כל עוד היא מניקה אותם.
אם הגורים כבר מסוגלים לאכול מזון יבש אז לדעתי לא כדאי לערבב עם מזון רטוב. אתה יכול לתת את השימורים בנפרד אם אתה רוצה.
האכלה פעמיים ביום זה בסדר גמור.
את החתולה צריך לעקר ברגע שהגורים יפסיקו לינוק, אפשר אפילו מוקדם יותר אם הם אולים בעצמם.
לגבי הגורים זאת שאלה מאוד בעייתית. אם הם ידידותיים אפשר כבר עכשיו לנסות לחפש להם בית. אם לא תמצא להם בית ואם הם ישארו בסביבה מספיק זמן אז גם אותם צריך לעקר/לסרס. כדאי לעקר בגיל 4-5 חודשים, לסרס אפשר גם בגיל הזה או לחכות עוד חודש-חודשיים.

Bartzy

New member
תודה על התשובות, ובעקבותיהן עוד מספר שאלות :)

אין לי ניסיון עם טיפול והאכלה של חתולי רחוב, במיוחד גורים.

האם לה קט הוא אוכל משתלם להאכלת חתולי רחוב בכלליות? האם יש אוכל משתלם יותר?

איך מעקרים ומסרסים חתולי רחוב? האם זה משהו שהעירייה דואגת לו או שזה צריך להיעשות באופן פרטי?

איך מוצאים לגורים בית? האם בד"כ משאירים אותם ברחוב או שלוקחים אותם לאומנה? זה יכול להיות קצת בעייתי אצלי עם 2 חתולים בבית.
שניהם רושפים ולא ידידותיים במיוחד.

תודה!

dimitrygo

Active member
מנהל
טיפול בחתולי רחוב זה נושא מורכב והרבה תלוי בכמה אתה מוכן

להיות מעורב. וגם בסביבה שלך. אם הסביבה שלך בטוחה יחסית זה סיפור אחד, אם היא מסוכנת לחתולים אז זה סיפור אחר. אם זה בית שלך שאתה מתכוון להשאר בו הרבה זמן זה סיפור אחד, אם זו דירה שכורה ואתה הולך לעזוב אותה בעוד חצי שנה זה סיפור אחר.
&nbsp
לשאלותך:
לה קט אינו אוכל משתלם במיוחד. מה שקונים בד"כ לחתולי רחוב זה מזון בשקים גדולים של 18 ק"ג. במקרה שלך שמדובר על חתולה אחת בוגרת ו-2 גורים זו כמות גדולה מדי. גם האיכות של מזונות כאלה אינה גבוהה במיוחד. לכן המkצתי על לה קט שהוא יחסית זול ויחסית איכותי/ כשהגורים יגדלו ובמידה והם ישארו בסביבה תוכל לעבור למזון יותר זול.
&nbsp
לגבי עיקור זה תלוי בעיר שלך. חלק מהעיריות מבצעות את זה על חשבונן וצריך רק לתאם איתן. במקרים אחרים אין עם מי לדבר אבל אפשר למצוא וטירנרים שעודים את זה במחיר מוזל לחתולי רחוב. הבעיה במקרה כזה היא ללכוד את החתולים.
&nbsp
לגבי גורים - זה מאוד תלוי במה שהתחלתי ממנו את התשובה. אם הסביבה שלך יחסית בטוחה ואתה מוכן לטפל בחתולים לאורך כל חייהם אז אין בעיה גדולה להשאיר את הגורים לגדול ברחוב. נכון, זה לא מצב אידאלי ויש הרבה סכנות בחוץ אבל לצערנו אי אפשר למצוא בתים לכל חתולי רחוב.
&nbsp
באופן כללי אם נחושים למצוא בית לגורים או פשוט אין אפשרות להשאיר אותם ברחוב אז כן צריך לקחת את הגורים לאומנה והרגיל אותם לבני אדם. אבל אם הם ישארו ברחוב ויגדלו כחתולי רחוב אז לא כדאי שהם יהיו ידידותיים לכל בן אדם שהם פוגשים. כן כדאי מאוד שהם יתנו לך להתקרב אליהם וללטף, כך בעתיד אם הם יזדקקו באיזה טיפול רפואי תוכל לתפוס אותם ולהכניס למנשא.
&nbsp
בקיצור זה מורכב כפי שכתבתי.

Bartzy

New member
תודה רבה על המידע המפורט

אני גר בגבעתיים.
אני לא יודע בדיוק כיצד לכמת האם האיזור מסוכן או לא. זה רחוב קטן, הם נמצאים כרגע בגג קטן באיזור של חניה אחורית שרק אני ועוד שכן משתמשים בה.

איך אפשר לגרום לגורים ולאמא לסמוך עליי יותר? כשאני מביא אוכל, הגורים כמעט אף פעם לא יוצאים מהמחבוא, והאמא מגיעה מהר, רושפת עליי אבל אוכלת גם כשאני קרוב אליה מאוד.
איך אפשר לתפוס אותם לבד בלי יותר מדי טראומות (לשני הצדדים
) כשיגיע הזמן לעקר אותה (ולאחר מכן לסרס את הגורים)?

אקנה את הלה-קט, תודה.

ותודה מקרב לב שוב על המידע המפורט, זה מאוד עוזר לי.

dimitrygo

Active member
מנהל
אם אין תנועת מכוניות עזה ויש מספיק מקומות מסתור אז אפשר

להניח שהסביבה בטוחה מספיק.
&nbsp
עם הזמן הם יתרגלו אליך יותר. כשהם יתקרבו אליך בזמן האוכל כדאי לשבת או לעמוד לידם ולדבר איתם בקול רגוע. אחרי זה אפשר לשחק איתם בחוט או ענף דק - הרעיון הוא לאפשר להם מרחק מסויים בינם לבינך. ואז להתחיל בהדרגה לצמצם את המרחק הזה ולנסות ללטף אותם בעדינות.
&nbsp
כדי ללכוד חתולים אפשר להעזר או בלוכד פרטי בתשלום או לפעמים בפעילים של עמותות. ברמת גן יש עמותה רצינית צער בעלי חיים של ר"ג, כדאי לשאול שם, גם לגבי וטרינר שמתחשב במחיר.
&nbsp
אגב לא כתבת לגבי מים. כדאי להשאיר כמה כלים עם מיים במקומות מוסתרים ולמלא מים כל יום.

Bartzy

New member
תודה! לגבי העיקור של האמא -

איך אדע מתי הם מפסיקים לינוק לגמרי? לפעמים אני לא תופס אותם יונקים כמה ימים, ואז פתאום רואה אותם יונקים שוב.

איך אפשר לדעת באיזה גיל הם פחות או יותר?

והאם זה לא בעייתי לקחת את האמא לעיקור מיד כשהם מפסיקים לינוק? הם לא זקוקים להגנה שלה עדיין בשלב הזה? מתי היא נוטשת אותם?

כמו כן, לאחד הגורים יש עין מעט דלקתית לדעתי. הרבה הפרשות. היא פתוחה וזה לא נראה ממש חמור. יש מה לעשות עם זה בפרקטיקה?

תודה!

dimitrygo

Active member
מנהל
אם תצלם את הגורים ותעלה תמונות אולי נוכל להעריך את גילם

גורים בני 3 חודשים יכולים להססתדר לבד יום אחד, שוב, בסיבה בטוחה.
&nbsp
לגבי עין - שוב, תצלם ותעלה תמונה. אם אתה לא יכול להתקרב אליו ולמרוח משחה אז הדבר היחידי שאפשר לעשות זה לתת אנטיביוטיקה עם מזון רטוב. אבל זה וטרינר צריך להחליט.

Bartzy

New member
תודה, אצלם מחר ואעלה. שאלה נוספת לגבי האוכל

האם החתולה הקטנה יותר (בבית), בת חצי שנה, יכולה לאכול GO?

בנוסף, עד איזה גיל הגורים (ברחוב) צריכים לאכול מזון שמיועד לגורים?

dimitrygo

Active member
מנהל
הגורה הביתית יכולה לאכול את GO, זה מזון לכל הגילאים, בדיוק

כמו אוריג'ן.
הגורים ברחוב יכולים לאכול מזון לגורים בעיקרון עד לעיקור/סירוס.

למעלה