שתי שאלות על ויזת סטודנט

yoyoru

New member
שתי שאלות על ויזת סטודנט

הגשנו בקשה להגירה לפני כמה חודשים ועכשיו אני התקבלתי ללימודים בקנדה. האם צריך לבקש ויזת סטודנט באופן בלתי תלוי או שיש קשר בין שני תהליכים האלה? שאלה שניה - כשאני נמצאת עם ויזת סטודנו בקנדה (ובעלי עובד), האם יש אפשרות להורים להתארח אצלנו לתקופה ממושכת? מה התקופה המקסימלית? מה משמעות פיננסית של אירוח כזה? (ביטוח בריאות? משהו אחר?) תודה

predoc

New member
תשובות

אין קשר בין הדברים. את צריכה להגיש בקשה לקבלת ויזה סטודנט ללא קשר לבקשת ההגירה. יתכן ובטופס הבקשה לויזת סטודנט תצטרכי לציין שהיגשת גם בקשה להגירה. זה לא אמור להפריע או להועיל. למייטב ידיעתי יש להורים אפשרות להתארח כתיירים לתקופה מקסימלית של חצי שנה. וזאת בהתאם לויזת התייר שהם יקבל בכניסה לקנדה. זה לא תלוי או קשור בך / בכם או בשהייה שלכם על ויזת סטודנט. הם יכולים לצאת לתקופה מסויימת ( היו על זה מגוון דיונים פה ) ולחזור ולקוות לקבל שוב ויזת תייר. שוב לתקופה של עד חצי שנה. המשמעות הפיננסית זה להאכיל עוד שתי פיות ולהלין אותם ( עוד חדר בבית ) חשמל חימום אולי גם מים אם לא כלול בשכר הדירה. כמו כן גם ביטוח בריאות להורים. אם להורים אין כסף משל עצמם ואתם מחזיקים אותם זה לא פשוט על משכורת אחת אלא אם בעלך ימצא עבודה ממש מהר וירוויח ממש הרבה. צריך לבדוק טוב טוב את ביטוחי הבריאות, עד תקופה מסויימת אפשר להגיע עם ביטוח מהארץ, לאחר מכן או במקום אפשר לקחת ביטוחים מקומיים. חלק מהביטוחים גם מהארץ וגם המקומיים לא נותנים כיסוי מלא. במיוחד יש עניין של מחלות עבר שלא מכוסה.

yoyoru

New member
יש אפשרות להעסיק הורה באופן כלשהו

בשביל שיוכל להשהות בקנדה יותר מחצי שנה? שמעתי על אפשרות כזאות, אך אני לא יודעת מה משמעות של זה (חוקית, פיננסית)

predoc

New member
מה הכוונה להעסיק הורה

רק מהשאלה זה נשמע לי חשוד...ואני אפילו לא פקיד הגירה אם אתה מדבר על אפשרות של הקמת עסק. על סמך אישור העבודה שיש לבן הזוג של הסטודנט. והעסקת ההורה בעסק הזה. הרי שתצטרף לקבל אישור של HRSD למה אתה מעסיק עובד זר ולא קנדי או PR . וההורה יצטרך לבקש אישור עבודה מהארץ. בספק אם התרגיל הזה יעבוד. אם אתה מדבר בתור נני /מטפלת לילדים - הבנתי מקריאת הפורום שיש אפשרות לקבל אישורי עבודה לתפקידים כאלו. כנראה יש מחסור. אבל אני לא יודע על זה כלום. ולדעתי האישית לבקש אישור עבודה לנני שהנני היא במקרה הסבתא של המטופלים. נשמע לי שוב תרגיל. שלא בטוח שיתקבל בברכה.

למעלה