שתי שאלות על: כרוב ניצנים וגם על חלב קוקוס:

גב תפוס

New member
שתי שאלות על: כרוב ניצנים וגם על חלב קוקוס:

1- אשמח לקבל מתכון להכנת כרוב ניצנים- היום הכנתי עם קרם קוקוס -זה די טעים אבל הכרוב מריר מבפנים.
2- חלב/מי/קרם קוקוס: איך אפשר לשמור אחרי השימוש. אני פותחת קופסא ובקושי משתמשת בכוס אחת.
האם ניתן לשמור במקרר /בהקפאה ולכמה זמן.
תודה
 

ladybug6

New member
שתי תשובות

1. כרוב ניצנים הכי הכי טעים לי צרוב במחבת: אני מפשירה אותם במיקרו כדי שניתן יהיה לחתוך ואז חוצה כל אחד ל-2 חצאים. מחממת קצת שמן במחבת ומוסיפה את הכרוב ניצנים, מתבלת במלח פלפל, קצת אבקת שום וקצת מיץ לימון, ומקפיצה על אש גבוהה עד שהם מתחילים להחרך קצת. זה מוציא מהם מתיקות שגוברת על המרירות הטבעית.
הולך מצוין עם גזר גמדי (גם הוא נצרב ביחד עם הכרוב ניצנים אחרי הפשרה קלה במיקרו) אבל אפשר גם עם כל ירק אחר או ככה לבד.

2. אפשר להקפיא במנות קטנות, בתבנית של קוביות קרח או בשקיות קטנות. כמה זמן? מי יודע, לדעתי חצי שנה ואפילו יותר.. בהנחה שזה סגור בשקית או משהו ולא חשוף לחלל המקפיא.
 
כרוב ניצנים - המתכון שתמיד מצליח

לשים בתבנית של תנור או טוסטר אובן (אין צורך להפשיר). להוסיף שמן זית, מלח ופלפל ולאפות בחום בינוני - גבוה עד שמוכן. מתי מוכן? כשהכרוב רקך וכבר שחום. מידת השחימות הרצויה תלויה בטעם האישי. אותו דבר אגב אפשר לעשות גם עם ברוקולי.
 
רקך הוא לא יהיה. אבל רך כן.


 

Gidi Shemer

New member
שתי הגרסאות האהובות עלי

הראשונה- הכי פשוטה. לשים קצת שמן זית. לשים בקערה עם טיפ טפה מים ולשים במיקרוגל לכ-8 דקות או עד שמגיע לרכוך הרצוי. להוסיף טחינה גולמית. לזלול.

השניה-

מחממים תנור לחום גבוה (220).
חוצים את הכרובים ומורחים עם היד תערובת של:

שמו זית, שום, פלפל, חומץ בלסמי, דבש/סילאן ואגוז מוסקט. זה המקום לשחק ולמצוא מה מתאים לך.
שמים בתבנית, מפזרים שקדים קצוצים ומכניסים ל- 25 דקות.
בסוף- עוד 3 דקות בגריל, כדי שיצא פריך מבחוץ.

אפשר כמובן להוסיף יין. אם יש למישהו חומץ בלסמי מבוסס פירות (תאנים הוא אלהי)- בכלל מצוין.
 
למעלה