שתי שאלות על לימוד NLP

ezmeer

New member
שתי שאלות על לימוד NLP

1. האם מלמדים קורסים של NLP באוניברסיטאות בארץ, בפקולטות כמו פסיכולוגיה למשל? או חלק מפסיכוטרפיה? 2. אדם שלמד NLP(master/practioner), כיצד יכול לעבוד עם זה בחיי היום יום כדי להרוויח כסף? אני מבין שלתחום אין מודעות גדולה בארץ.

שאלת? הבנת!

הי איזמיר 1. לא מלמדים קורסים של NLP בארץ בשום אוניברסיטה או פקולטה. וגם לא בחו"ל, תתפלאו. הסיבה העיקרית היא ש-NLP הקדים את זמנו בכמה עשרות שנים. כולם יודעים על היפנוזה וכמה זה יכול לעזור, אך לא רבים הבינו "איך" היפנוזה עובדת ו"איך" אפשר ללמד אותה ביעילות. NLP היא נספח של היפנוזה במובן שהתחום מלמד "איך" אנשים "עובדים" בפנים. פסיכולוגיה ופסיכוטרפיה הם שני תחומים שעוברים שינויים רציניים ומשמעותיים בימים אלו - לאט עוזבים את הרעיונות הכוזבים של פרויד ומתחילים להבין יותר את המערכת המורכבת של המוח האנושי. על מנת שילמדו NLP לסטודנטים לתרפיה עוד יעברו כמה שנים. מכיוון ש-NLP די מקלקל לפסיכולוגים את הרושם, ובטח את ההכנסה (חויתי בעצמי שינויים שהפסיכולוגים היו עוזרים לכם לבצע בחמש שנים, עם NLP בפחות משעתיים). אני לא אומר שהפסיכולוגיה מושחתת (חס וחלילה), אבל די old fashion. 2. אי אפשר לעבוד עם NLP ביום יום כדי להרויח כסף. כשהייתי בארץ ראיתי פרסומות ללימוד NLP או לשימוש ב-NLP כדי להפחית משקל. אנשים בארץ לא צריכים להיות "מודעים" ל-NLP על מנת שתוכל לעבוד בזה. אף אחד לא צריך להבין את תחום העיסוק שלך או למה הוא יעיל. אם לי יש בעיה, לא ממש איכפת לי איך אתה קורא למקצוע שלך או מה זה NLP, איכפת לי מאיך אתה יכול לעזור לי. צודק? אתה יכול לעבוד עם NLP בארץ בדיוק בדרך שאנו עובדים עם NLP כאן. תבטיח תוצאות לאנשים, עם אחריות מלאה. מלחיץ? בטח. מצליח? בטח. אם אתה תשים פרסומת שאומרת "פוחד מנחשים? תן לי 3 שעות ואני אקח את הפחד לתמיד! ואם לא, אל תשלם לי" - די בטוח שתצליח למשוך לקוחות
או נחשים ... כמובן שאם אתה מספר ללקוחות שלך שאתה משתמש ב=NLP תדאג שיש לך סמכות כתובה מארגון מוכר בתחום. אם אתה לא בטוח אם ארגון מסוים בארץ מוסמך לתת הדרכות עם תעודות, צור איתי קשר, אני אברר זאת בשבילך. בכל אופן, בהצלחה, שלומי ואקנין קליפורניה נ.ב. כמה אנשים בארץ פוחדים מנחשים?

PreDirector

New member
אין שום בסיס מוצק לטענות......

אין שום בסיס מוצק לטענות של שלומי שהנלפ גורם בשעתיים מה שפסיכולוגיה לא עושה בהרבה זמן וברור מאוד שאדון שלומי לא למד פסיכולוגיה שכן אם היה לומד הוא פסיכולוגיה ואת "דעותיו המיושנות של פרויד" ועוד אלפי אנשים עם דעות מיושנות ומחקרים מדעיים מיושנים היה יודע הוא מה זה פסיכולוגיה באמת ואפילו לא היה מצוטט מדבריהם של אנשים אחרים ....

../images/Emo13.gif באמת?

היי Predirector אני לא כל כך מבין על מה אתה כועס. מה שכתבתי הוא הדעה האישית שלי ואין זה אומר שזו המציאות
. אני לא תוקף את מקצוע הפסיכולוגיה, ובטח לא את המחקרים המדעיים מאחוריו. אני בטוח שהתרומה של הפסיכולוגיה לאנושיות רק התחילה והדרך של מחקר הנפש והאישיות עוד ארוכה. ישנם מחקרים מדעיים על NLP ועל היפנוזה. אם תרצה אני אפנה אותך למקומות הנכונים, כולל אוניברסיטאות גדולות. הבסיס המוצק שעליו אני מייחס את דעותיי הוא רק על סמך התנסויות אישיות שלי. בטח שאני לא "יודע" מה זה פסיכולוגיה, ממש כמו שאתה לא ממש יודע מה זו היפנוזה ומהו NLP. כתבת שאתה משתמש ב-NLP במוצרים שלך, במה המדובר? אני לא מאמין בפרויד. ממש כמו שאני לא מאמין שהשמש מרובעת. אין זה אומר שאני צודק, אלא רק שיש לי דעה משל עצמי, שלא מוכתבת על סמך מה שאחרים רוצים שאאמין. יאנג הוא פסיכולוג שהייתי יותר מאמין לו
אני חייב לומר לך רק דבר אחרון: העולם משתנה. כללים משתנים. הפסיכולוגיה עצמה היא לא אותה שיטת מחקר וטיפול כפי שהיתה לפני 30 שנה או לפני מאה שנה או לפני עשור. היו מחקרים פסיכולוגיים בהם היו מחשמלים (קלות) אנשים לראות עד כמה הנזק הפסיכולוגי שלהם - אתה לא חושב שזה קצת "מיושן"? להאמין למחקר על פיצול אישיות מלפני 60 שנה, לפני עידן הטלויזיה, המחשב והאינטרנט - זה כמו להאמין שקולומבוס כמעט "נפל" מהעולם בטיוליו. לזה התכוונתי ב"דעות מיושנות". ובטח שאני אצוטט אנשים אחרים שהתבטאו בצורה טובה יותר ממה שיכלתי לבטא כדי להעביר את המסר. למה לא? אם העלבתי אותך, אני מתנצל. אם נגעתי בנקודה רגישה, אני שמח
בהצלחה שלומי

למעלה