../images/Emo13.gif באמת?
היי Predirector אני לא כל כך מבין על מה אתה כועס. מה שכתבתי הוא הדעה האישית שלי ואין זה אומר שזו המציאות
. אני לא תוקף את מקצוע הפסיכולוגיה, ובטח לא את המחקרים המדעיים מאחוריו. אני בטוח שהתרומה של הפסיכולוגיה לאנושיות רק התחילה והדרך של מחקר הנפש והאישיות עוד ארוכה. ישנם מחקרים מדעיים על NLP ועל היפנוזה. אם תרצה אני אפנה אותך למקומות הנכונים, כולל אוניברסיטאות גדולות. הבסיס המוצק שעליו אני מייחס את דעותיי הוא רק על סמך התנסויות אישיות שלי. בטח שאני לא "יודע" מה זה פסיכולוגיה, ממש כמו שאתה לא ממש יודע מה זו היפנוזה ומהו NLP. כתבת שאתה משתמש ב-NLP במוצרים שלך, במה המדובר? אני לא מאמין בפרויד. ממש כמו שאני לא מאמין שהשמש מרובעת. אין זה אומר שאני צודק, אלא רק שיש לי דעה משל עצמי, שלא מוכתבת על סמך מה שאחרים רוצים שאאמין. יאנג הוא פסיכולוג שהייתי יותר מאמין לו
אני חייב לומר לך רק דבר אחרון: העולם משתנה. כללים משתנים. הפסיכולוגיה עצמה היא לא אותה שיטת מחקר וטיפול כפי שהיתה לפני 30 שנה או לפני מאה שנה או לפני עשור. היו מחקרים פסיכולוגיים בהם היו מחשמלים (קלות) אנשים לראות עד כמה הנזק הפסיכולוגי שלהם - אתה לא חושב שזה קצת "מיושן"? להאמין למחקר על פיצול אישיות מלפני 60 שנה, לפני עידן הטלויזיה, המחשב והאינטרנט - זה כמו להאמין שקולומבוס כמעט "נפל" מהעולם בטיוליו. לזה התכוונתי ב"דעות מיושנות". ובטח שאני אצוטט אנשים אחרים שהתבטאו בצורה טובה יותר ממה שיכלתי לבטא כדי להעביר את המסר. למה לא? אם העלבתי אותך, אני מתנצל. אם נגעתי בנקודה רגישה, אני שמח
בהצלחה שלומי