שתי שאלות על רשת למנגל פחמים

שתי שאלות על רשת למנגל פחמים

אני מתכנן מנגל שיעמוד קבוע בחצר הבית. בשלב זה התחלתי מחיפוש רשתות, ומכאן השאלות: 1. מעבר לסוגיית המחיר, מה ההבדלים בין רשת נירוסטה לרשת פלדה? האם כדאי לשלם 50% יותר עבור הנירוסטה? 2. מה עדיף, רשת V או רשת מוטות? למי שלא מכיר, רשת V בנוייה מזויות, כך שהשומן המטפטף נוזל בתוך ה-Vים הקצרים אל ה-V של המסגרת, ובכך מנוקז החוצה מהמנגל ולא מטפטף על הגחלים. רשת מוטות עשויה ממוטות עגולים. תודה!

BiggPoppa

New member
תשובות

1. רשת נירוסטה לא מחלידה - אבל אני חושב שהיא קלה יותר ואוגרת חום פחות. לא בטוח. 2. זה עניין של העדפה. רשת V מנקזת את השומן כמו שציינת וכאן היתרון הגדול שלה. החיסרון לעומת רשת עגולה ממוטות עבים הוא שברשת עגולה יש יותר שטח מגע בין הרשת לבשר ויתקבלו סימני צריבה עבים יותר. 3. אתה בונה? אשמח אם תשתף.

avi5199

New member
לדעתי השומן הנשרף נותן ארומה טובה לבשר

ולכן זה טוב שהוא מטפטף על הגחלים. לדעתי הרשת הטובה ביותר, היא רשת מוטות רגילה מברזל. אין שום דבר רע או מזיק בחלודה של ברזל, ולכן לדעתי לא שווה לשלם הרבה יותר על נרוסטה, אבל בשביל האסתטיקה אפשר נרוסטה.

avi5199

New member
אם מנקים את הרשת ומשמנים אותה לא יורדת שום

חלודה על הבשר. לא הרגשתי אף פעם בטעם חלודה על בשר שנצלה על רשת מברזל.

ירוקעד1

New member
לאכול חלודה זה לא ממש מועיל לבריאות

תרכובת מתכות מחומצנת אינה מזון וגם אם אינה נראית בעין היא אינה בריאה. משתמשים במברשת פלדה, הברשה קלה, שימון ואין שום בעיה.

avi5199

New member
מנירוסטה מופרש ניקל שזה עוד יותר לא בריא

מאלומיניום מופרשת תחמוצת אלומיניום - עוד יותר גרוע. מקרמיקה מופרשת עופרת , טפלון הורג תוכים , וכן הלאה ... אין לזה סוף. בכלל בשר על האש זה לא בריא , העשן מכיל חומרים מסרטנים , השומן מכיל כולסטרול ... ובכלל כל מה שטעים, זה או משמין או לא בריא או לא מוסרי... מי שלא עושה דברים משמינים,לא בריאים, ולא מוסרים , אז מה אכפת לו מבריאות? ממילא אין לו חיים...

TOMESH5

New member
תלוי בייעוד

אני מייצר את שני הסוגים והמקנה שלי היא: לצלייה איטית וארוכה V לצלייה רגילה וגם לצלייה איטית O ברזל עגול של 10מ"מ!!! עושה את עבודת הצלייה הטובה ביותר.... דוגמאות בחתימה שלי....

למעלה