שתי שאלות קטנות גדולות

odedi80

New member
שתי שאלות קטנות גדולות

1. מצ"ב קובץ דוגמא למשטח עבודה בהיר עליו יש כמה אובייקטים. מה סוג התאורה ומה סוג המשטח שאני צריך להשתמש על מנת לקבל אפקט דומה? 2. היכן אני יכול למצוא מדריך פשוט על מה זה HDRI ואיך זה עובד? תודה

TomerEp

New member
זה לא ניראה כאילו שהשתמשו פה בHDRI.

סתם RAYTRACING רגיל יכול ליצור אותה תוצאה.. אור שיטיל צל, ועוד שתי FILL LIGHTS, השתקפות בסיסית... אני לא מבין איפה הHDRI בתמונה הזאת... ובשביל למצוא מדריך פשוט על מה זה HDRI תחפש בגוגל.. www.google.com what is hdri hdri tutorial או עוד אלף ערכים שאפשר לחפש..

odedi80

New member
לא אמרתי

שיש קשר בין השאלות
, אבל תודה. בכל מקרה אני אשאל ביתר פירוט, אני עובד על מאיה וכאשר אני מרנדר, המשטח לא יוצא עם תאורה שמתחלקת שווה לאורך כל המשטח. העניין הוא שכאשר אני נותן תאורה חזקה שמאירה את כל המשטח, גם האובייקטים מקבלים הרבה אור ולא זו הכוונה.

TomerEp

New member
למה שלא תנסה להוסיף FG?

אני אוהב את האפקט שהוא מוסיף.. תרנדר using mental ray ולמטה יש Final Gather, תכוון אותו לאיזה 100 קרניים ברינדור נסיון, או פחות, אחרת זה סתם ייקח מלא זמן, ובdistance תן לו min .2 max 2 כמובן שזה סתם בשביל הנסיון בשביל לדעת כמה באמת אתה צריך לתת בdistance צריך ליצור אובייקט מדידה ולבדוק את האובייקט, אבל הנתונים שהבאתי מספיקים בשביל בדיקה. פעם הבאה תתן רינדור יותר גדול אם מה ששלחת זה רינדור שלך, לא רואים כלום.

odedi80

New member
הלוואי

וזה היה רינדור שלי.... אם לא היה ברור עד עכשיו אני בשלב די התחלתי בעניין. את עניין המידול הבנתי די מהר אבל הרינדור עושה לי צרות. אם כבר נכנסנו לפרטים, המשטח שלי הוא PHONG (ע"מ שתהיה השתקפות). איזה פרמטרים חשוב שיהיו לו ע"מ שהוא יהיה בהיר (אפילו לבן) והאובייקט המשתקף יהיה יותר כהה כי עד כה הצלחתי רק להגיע למצב שההשתקפות היא יותר בהירה מהמשטח.

TomerEp

New member
טוב אז...

אני לא עובד עם PHONG, יש לו כמה בעיות שאני לא אפרט אני לא נוגע בזה, אני משתמש בBLINN, צריך לשים Diffuse =1, כדי שיהיה יותר חזק מהDiffuse של המשטח, הכנתי פה איזה סצינה(רואים שמשעמם לי) דוגמא..

odedi80

New member
זה לא בדיוק עונה לשאלתי

אני מתכוון שהמשטח יהיה יותר בהיר מההשתקפות עצמה.

מיכאל ג

New member
השתקפות *תמיד* בהירה יותר מהמשטח.

תחשוב על זה מבחינה פיזיקלית, השתקפות היא אור, היא אינה יכולה להחשיך משטח מואר! מה שעושים זה ככה: צור משטח כהה בתור הרצפה, אבל מסביב לסצינה שלך תבנה מעין כיפה לבנה שגם היא תשתקף במשטח*. *אפשר גם ליצור רקע לבן לסצינה ולגרום לו להשתקף אבל אני לא יודע איך עושים את זה במאיה.

odedi80

New member
אוקיי,

חוץ מ-REFLECTION על המקסימום, יש עוד פרמטרים שצריך לשים לב אליהם?

eldarinn

New member
לי זה נראה כמו שימוש בספוט

בזוית 45 מעלות עם הצללה חדה והמשטח הוא בצבע בהיר והשתקפות 50%.

למעלה