שתי שאלות ;) רופא אורטופד ושינה בערסל

MiMamiMexicana

New member
שתי שאלות ;) רופא אורטופד ושינה בערסל

אז קודם שאלה לגבי מתי לקבוע תור לאורטופד לפני הלידה? אנחנו כמעט בטוחים שרוצים לעשות את הטיפול בשניידר בגלל הקירבה הביתה, אז מי מומלץ שם? ואיך ומתי אני קובעת תור עוד בהריון? עוד שבועיים וקצת יש לנו אולטרסאונד מעקב, סוג של סקירה ממוקדת בתנועות עובר, מנח גפיים וגם לב ומוח, אז עד אז אנחנו במתח קצת. עכשיו שאלה יותר קשורה להמשך, יש לי בבית ערסל אמבי ועם הילדון הראשון השתמשתי רק מגיל 4 חודשים ובגלל שהוא לא היה רגיל אליו אז זה לא היה טוב והוא לא אהב אותו, הפעם אני רוצה להשתמש מגיל 0 במקום נגי באמבטיה של העגלה בתור מקום שינה במשך היום, נירא לכן שיש בעיה לישון שם עם הנעליים? ועוד שאלה, אני ראוה שאתן כותבות על כל מיני סוגי נעליים, אז מה ההבדלים בינהם?

פרלמנים

New member
איפה את מתכננת ללדת?

אם בבילינסון אז כבר יתאמו לך את התור הראשון בעודכם באשפוז. חשוב שתהיי עם יד על הדופק כי את חייבת מלווה נוסף בשביל לצאת עם התינוק מבילינסון לשניידר. כל עוד את בגדר מאושפזת אז את לא יכולה ללוות לבדך את התינוק. אחרי הפעם הראשונה כבר קובעים אצל הפקידה את התור הבא. אם תלדי בב"ח אחר אז מיד אחרי הלידה תתקשרו למרפאת ק"פ בשניידר ותזימנו תור "לניו בורן". אנחנו מטופלים מרוצים של דר' דניאל וייגל כבר כמעט שש שנים, ממליצה בחום. לגבי הערסל, קשה לי להגיד. אני לא השתמשתי במנשא בשלב הגבסים כי חלא היה נוח לערסל את דניאל עם גבסים. בשלב הנעליים נראה לי בלתי אפשרי לשים בערסל "מכורבל", איזה דגם יש לך מהדגמים שבקישור שצירפת? ג'סיקה

תגובה

שלום, מצטרף לג'סיקה, הדבר היחיד שאני יכול להמליץ לך. לפני תחילת טיפול כזה או אחר, גיבוס וכ'ו תוודאי שמי שנוגע בילד הינו אורטופד ילדים שמתמחה בקלאב פוט ובעל שם וניסיון. בכוונה אני מדגיש, כי אנחנו כמעט נפלנו בזה. ישר אחרי הלידה איזה אורטופד מטומטם (לא של ילדים ולא מתמח בקלאב פוט) התעקש לגבס את הילדה ופשוט רבנו שם וסירבנו לקבל טיפול רפואי. בדיעבד החלטה מאוד נכונה שככל הנראה מנעה נזקים והשלכות נוספות על הילדה. את כל הטיפול עברנו ע"י ד"ר פנסקי המדהים!!!!!

MiMamiMexicana

New member
אני אלד במאיר

ומתחננים לשים גבס רק אחרי הברית, לגבי הערסל, הוא לא ממש מערסל כמו מנשא, זה בסה"כ עריסה מכרבלת כזאת אולי תיכב אמצע תמונה של הילדון. אני יכולה לקבוע תור ליעוץ עוד בעריון או שאין צורך? ובמנשא אני מתכוונת גם כך להשמתמש בתנוכה בטן לבטן, לא נוח לי בערסול ואם אני אשפוט לפי הילדון הראשון לא נירא לי שיש סיכוי לעירסול בכלל

פרלמנים

New member
בטן לבטן

עד כמה שידוע לי, עד גיל 4 חודשים מומלץ להשתמש במנשא לתנוחת ערסול או "רגלי צפרדע", ששתיהן בלתי אפשריות עם גבס. לכן אני לא בטוחה שתצליחי להשתמש במנשא בשלב הגבסים, אבל בשלב הנעליים כבר שווה לנסות. גם על הגב אפשר, כבר ראיתי את זה קורה! אחרי שפרסמת את התמונה אני מאמינה שאפשר להשתמש בערסל, הוא נראה די מרווח. ג'סיקה

MiMamiMexicana

New member
אפשר בטן לבטן במנשא רך או מנשא סיני

כך נשאתי את לירוני כמעט מהלידה ;) תודה!

פרלמנים

New member
לא יצא לי

בדרך כלל (למעט דניאל עם הק"פ) אני מערסלת במנשארי עד גיל 4 חודשים ואז עוברת לבטן/בטן במנשא יאמו. בשבוע שעבר קניתי מנשא סיני, אנסה אותו כשיגיע בקרוב... בקיצור, נראה לי שזה עניים אישי, ושאחרי הלידה
פשוט תראי איך מסתדר לכם... בהצלחה. ג'סיקה

באיזה שבוע את?

גם אני מתכננת ללדת בבי"ח מאיר ולטפל בשניידר, אולי עוד ניפגש שם...?

אני בשבוע 38

אני כבר אעדכן אותך כשאלד, אני מקווה שיהיו לי רק דברים טובים להגיד, ואני מקווה שתוכלי ללמוד מהניסיון (הטוב) שלי

למעלה