שתי שאלות שנורא מעניינות אותי...

hapatis

New member
שתי שאלות שנורא מעניינות אותי...

1. בלי להעליב אף אחד, האם גימי פייג עדיין חי? 2. מה אתם חושבים על היארדבירדס (עם בכלל)? יונתן

hapatis

New member
וואלה?

בן כמה הוא?, הוא עדיין מקליט דברים וכאלה?... שאלתי על היארדבירדס בגלל שאני אוהב נורא את אריק קלפטון ..

תשובות...

1. כמובן... הוא כבר בן 60, ואין לו הרבה חומר חדש (ומה שיחסית חדש הוא לא איכותי במיוחד). הדבר הרציני האחרון שהוא עשה היה הופעה עם הבלאק קרווס ביוון. 2. אני לא מת על היארבירדס... כמעט כל מי שהיה בלהקה קיבל את הפרסום הגדול שלו רק אחרי הפירוק וזה אומר הכל לדעתי...

אבל בכל זאת צריך לתת קרדיט להם.

זאת הייתה הסופרגרופ, ומשתמע מזה כל מה שמשתמע מסופרגרופ. אפילו שהם קיבלו את הפרסום הגדול אחרי, זה לא אומר שאין חשיבות ללהקה עצמה, הרי גם היא הוכנסה להיכל התהילה של הרוק נ' רול.

melancholy man

New member
הם לא היו סופרגרופ

סופרגרופ זה להקה שכל חבריה היו מפורסמים לפני שהם הפכו ללהקה (כמו למשל אמרסון לייק ופאלמר, cream או קרוסבי סטילס נאש ויאנג). היארדבירדס אגב היו להקה מצויינת שהוציא המון חומר טוב ביחוד בתופה של ג'ף בק כנגן ראשי אבל גם אלבומם הראשון, שהיה אלבום הופעה דווקא, בהנהגת אריק קלפטון הוא אלבום מצויין לחובבי בלוז רוק. באופן עקרוני על אף חיבתי הגדולה לציפורי החצר, יותר משהמוסיקה שלהם טובה, הם להקה מאוד חשובה בכך שהם היו אחת הלהקות שאחריות על השינוי המשמעותי באופן הנגינה והמחשבה על מוסיקה בשנות השישים, יחד עם זה, יש להם גם כמה אלבומים ממש ממש טובים.

ouria

New member
אני לא אוהב

לדבר סתם על תחומים שאני לא ממש מבין בהם, אבל היארדבירדס די חמודים לדעתי... מעט לא מגובשים מוזיקלית לדעתי, אבל בהחלט ראויים לציון כלהקה חשובה בתקופה ההיא, כפי שציין מעלי המלנכולי.

Chocoholic

New member
Yardbirds = Led Zeppelin

הרבה מתעלמים מהעובדה הזו, לד זפלין היא ההרכב האחרון של היארדבירדז! אמנם רק ג'ימי פייג' חצה את הגשר שבין שני ההרכבים (כריס דרייה יצא בדקה ה 90) אבל רשמית זו אותה להקה. בסתיו 68' , ההופעות "הראשונות" של לד זפלין , עם השם The New Yardbirds, היו פשוט ההופעות האחרונות שנשאו את השם yardbirds.

למעלה