שתי שאלות

ממירוע

New member
שתי שאלות ../images/Emo140.gif

אני פחות כותבת פה, למרות שיש אצלי חשש לאנדומטריוזיס (ציסטה בשחלה שנראית כמו אנדומטריומה), אבל לעומת כל הסיפורים פה, לי ממש קל - לא כואב לי במחזור ובמהלך החודש ולכן אני לא מרגישה לגמרי שייכת... אבל עדיין אני רואה במקום הזה מקום טוב לאינפורמציה (קוראת ומתעדכנת מידי פעם) ולכן גם מקום טוב לשאול שאלות. אז ככה, קראתי באיזשהו אתר באנגלית שלבנות אנדומטריוזיס יש נטייה יותר לפתח גופיף צהוב מדמם, האם מישהי שמעה על זה? דבר שני, האם הימצאות אנדומטריומה מעלה את הסבירות שמדובר במחלה מפושטת כבר? מכל מיני דברים שקראתי רמזו על זה - האם יכול להיות מצב שיש רק אנדומטריומה בלי הדבקויות באגן ובחצוצרות?? מה הסבירות לכך? תודה, ומעריצה אתכן שאתן מתמודדות עם כל הסבל והכאב הקשורים למחלה...

שמחה שקל לך ../images/Emo140.gif

קראתי על הנטיה לגופיף צהוב מדמם. לגבי האנדומטריומה - יש שני מאמרים בפורום ובקרוב יפורסם השלישי, שם תוכלי לקרוא שדרגת המחלה אינה קורלטיבית לדרגת הכאבים, את יכולה לסבול מכאבים איומים ולהיות מסווגת כדרגה 1 וההיפך. אנדומטריומה קטנה לא חייבת להדביק ולהידבק- אנדומטריומה גדולה שתופסת מקום בחלל הצפק מן הסתם תידבק לכל מה שסמוך לה ותדחוק איברים. הסבירות לכך תלויה בגודל המימצא. שיהיה בהצלחה ושנה טובה

שלום לך ממירוע../images/Emo20.gif

אצלי, כמוך, כמעט ולא סובלת מכאבים (טפו,טפו,טפו) אבל כשאני סובלת, אכן הכאבים קשים, בעיקר בזמן מתן שתן... (וישנן כאבים בזמן קיום יחסים) אבל כמו שכתבתי ובעיקר בזמן האחרון, כמעט ואין כאבים (ושוב, טפו, טפו, טפו, חמסה, חמסה, שום, בצל)... ואצלי זה לא חשד, אלא אכן במלוא מובן המילה (ומכל הלב) יש אנדומאוטרוזיס (אשר מתאפיין אצלי בכמות/איכות ירודה של ביציות, וכמובן ללא מוקפאים) כמו שכתבה לך בואינג, הכאבים אינם מעידים על חומרת האנדו.. זהו, חוץ מזה מאחלת לך שנה טובה והצלחה רבה!!

ר ו מ י ה

New member
ממירוע../images/Emo39.gif

אין צורך להתפתל מכאבים ולהיות עם בטן מצולקת ע"מ להרגיש שייכת. הפורום הזה הוא עבור כל חולת אנדו' באשר היא. כמו שבואינג כתבה אין תמיד קשר בין מידת הכאב לדרגת האנדו' ובהחלט ייתכן מישהי נטולת כאבים עם אנדו' דרגה 4 ולהפך. מקווה שאצלך חוסר הכאבים מצביע דווקא על דרגה נמוכה של אנדו' אם בכלל... הימצאות אנדומטריומה אינה מצביעה דווקא על דרגה גבוהה של אנדו' (אם כי גם אינה שוללת), בהחלט תתכן אנדומטריומה בשלבים הקלים של המחלה.

ממירוע

New member
תודה לכן על התגובות ../images/Emo13.gif

אני יודעת שאין קשר בין רמת הכאבים לרמת התפשטות המחלה. אני לא מרגישה לגמרי שייכת כי הרבה מהדברים שנידונים פה הם הסבל הגדול שגורמת המחלה הזאת, כאבים וכו' ולי אין. גם ל-IVF אנחנו מוקפצים לא בגלל האנדו אלא בגלל בעיית זרע, אז אני לא יכולה להגיד שאני סובלת מזה... אני מאוד מקווה שאכן אני נמצאת בדרגה קלה של המחלה (אם בכלל...) אין כרגע מה לדבר על לפרוסקופיה כי זה יהיה רק לצורך הסקרנות וכפי שהרופא שלי אמר (וגם אתן...) - חבל לעשות סתם... המוזר הוא שאנדו צריך לעבור דרך החצוצרה כדי להגיע לשחלה, לא? ואם כך איך נוצר מצב שאין כלום בסביבה של החצוצרה ורק נכנס חלק לשחלה?? באופן מפתיע דווקא החצוצרה בצד של האנדומטריומה שלי פתוחה לגמרי. החצוצרה בצד השני סתומה בחלק שקרוב לרחם (מה שלא בהכרח נגרם מאנדו...אם הבנתי נכון) אז זה קצת מוזר... אבל בכל אופן, רומיה הצלחת להרגיע אותי
ושנה טובה וקלה לכולן

ליהיS

New member
אין לי מה להוסיף רק מקווה באמת

שאצלך רמת הכאב משתווה לרמת אנדו'נמוכה.

ממירוע ../images/Emo140.gif

מצרפת קישור מהאתר של ד"ר סוריאנו שמראה היטב שכמו שפתחי החצוצרות יוצאים מהרחם כך השחלות - כך שאם יש אנדו' - ויש דמם אחורי, הדמם חוזר אחורה מהחצוצרות ו"מתנחל" על איברים פנימיים, וכך קורה עם השחלות - דם ישן של מחזור "נשפך" לשחלה ויוצר אנדומטריומה, "ציסטת שוקולד". בעבר חשבתי שלאחר שאסיר את החצוצרות וכל מוקדי המחלה ימוגרו, ארפא ובא לציון גואל. אבל זה לא עובד ככה לצערי. שוב שיהיה בהצלחה.

ממירוע

New member
הי בואינג, קודם כל תודה ../images/Emo140.gif

דווקא התרשים הזה גרם לי לחשוב שאם יש אנדומטריומה האנדו חייב להיות מפושט יותר, כי אצלו ברגע שיש אנדומטריומה זה כבר שלב III (בהנחה שהבנתי נכון את התרשימים והכיתוב
אשמח להסבר אם מישהי מבינה את זה אחרת

הענין עם המחלה הזאת

שזאת אכן תעלומה, נכון שהרופאים נותנים דרגות למחלה - אבל זה ממש לא מתמטיקה. ממה שאני קראתי יכולה להיות לך אנדומטריומה בשחלה, ולא יהיו לך מוקדים ביתר חלקי האגן. כלומר, שלא תהיי דרגה 3 עפ"י התשריט שצירפתי. אגב, יש נשים עם אנדומטריומות בשחלה שלא עברו לפרסקופיה שהאנדומטריומות נשארו סטטיות לאורך כל הטיפולים והצליחו להרות. את יכולה לשלוח מסר לחנה של ליאור ולאנג'ולי בהורים אחרי טיפולים.

ר ו מ י ה

New member
מוזר

כשהייתי בייעוץ אצל ד"ר סוריאנו הוא אמר לי בפרוש שאנדומטריומה יכולה להמנות גם על השלבים הנמוכים של המחלה. כנראה, כפי שכתבה בואינג, זה לא מתמטיקה.

ע מ ר י ת

New member
הי בדיוק כמוך

היתה לי ציסטה בשחלה שגדלה למיימדים של 10 על 10 ס"מ והגעתי לנתוח אבל לא נצפו מוקדי אנדו' אחרים או הדבקיות ומעולם לא סבלתי מכאבים מיוחדים במחזור או בכלל ,, (רק הציסטה הזו שבשלב מסויים לחצה על איברים באיזור הכאיבה לי עד שהוצאה) כך שזה ממש לא מחייב לשום כיוון זה יכול להיום נקודתי לגמרי ,, אני דוגמא מהלכת.

למעלה