אממ...
דווקא ספרים על אנטי-דמוקרטיה (חברה קומוניסטית, טוטליטרית, דיקטטורית וכו') יש הרבה.
יש ספר בשם "הירושה הגדולה" (או, בגירסא הישנה יותר, "חמש מאות המיליונים של הביגום") של ז'ול ורן - אף אחד לא מכיר אותו, חוץ ממני, אני חושבת
. מסופר בו על אדם - פרופסור למשהו, אני חושבת - שזכה פתאום בירושה ענקית, והחליט לנצל אותה לבניית עיר מושלמת (והפעם דווקא לא מושלמת-כביכול-ובעצם-איומה כמו ב"המעניק" ו"חוות החיות" וכיו"ב), שחיים בה אנשים מאושרים, בלי בעיות כלכליות, בלי מחלות, בלי שחיתויות... במקביל, אדם אחר זכה גם הוא בירושה, אך את הכסף שלו הוא מנצל לבניית מפעל עצום לכלי נשק, והוא מפתח בו תותח ענק וגז רעיל וכו'. המטרה שלו, כמובן, היא להשמיד את העיר האחרת; ו - איך לא - בסוף הטוב מנצח. כמו כן, לדעתי הספר משמש כתעמולה פוליטית לחלוטין; האיש הטוב הוא צרפתי, ואילו הרע - גרמני... אבל מה אפשר לעשות.
וזה באמת לא משנה. בכל מקרה, אני חושבת שהחלקים בספר בהם העיר ה"מושלמת" מתוארת יכולים להיחשב בתור תיאור של חברה דמוקרטית, אבל אני לא בטוחה בזה. זו הצעה, בכל אופן. מישהו מוכן להסביר לי למה אני כותבת כאן במקום ללמוד לבגרות במחשבים מחר? *סוטרת לעצמי*