שתי שאלות....

שתי שאלות....../images/Emo26.gif

היי! רציתי לשאול אם מישהו פה קרא את הספר "אי הילדים" ויכול לספר לי עליו קצת...? ואם אתם מכירים איזשהו ספר הרפתקאות\מדע-בדיוני שיש בו ביטויים כלשהם של דמוקרטיה...? תודה
נועה.

"אי הילדים" -

קבוצה של ילדים מאנגליה
הפליגה לאמריקה, בניסיון להימלט מהמלחמה באירופה. סירותיהם אבדו והם הגיעו לאי נטוש. הספר מתאר את הדרכים בהן ניסו לשרוד באי - חיפוש אחר מזון, שתייה, מחסה; בניית קשרים קבוצתיים חזקים; ניסיון להסתדר עם המצב הקיים באי - החיות שבו והצמחים שבו; וניסיונות ליצירת קשר מחודש עם העולם החיצון.

לאלאלאלאלא! ../images/Emo57.gif

לקרוא את אי-בוד, ולא את אי הילדים. אי הילדים זו הגרסה החתוכה-מקוצצת-משונת מקום של אי-בוד. רק אזהרה: החצי השני של הספר די משעמם... אבל הסוף יפה ועד האמצע הוא מצוין מאוד מאוד.

לא נכון! ../images/Emo57.gif

בהקדמה של אי-בוד (כן, מאז הנסיכה הקסומה אני לפעמים קוראת הקדמות) כתוב שהספר ~קוצר~ לאי הילדים וחוץ מזה, באי-בוד יש פרק שבכלל לא מופיע באי הילדים. אני קראתי~*

חוטהשני

New member
אני ת-מיד קוראת הקדמות.. ופרקים משעממים - כי אחרת לדעתי קשה לעתים להבין את עלילת הספר.. הפעם עוד לא קראתי את הספר - אבל מכמה שיחות עם ספרניות הבנתי שזה התרגום המלא של הספר של מירה לובה (אולי אקח את הספר לחג ../images/Emo13.gif)

חוטהשני

New member
אי-בוד הוא הגרסה המלאה לספר המקורי. אי הילדים הוא הגרסה הראשונה לספר, וכנראה שחלקים מהספר המלא לא תורגמו (כדי להפוך את הספר לספר ילדים ממש..)

farseer

New member
הוא ל-א משעמם!!

כל הספר יפה (ומאוד!). אף על פי שקראתי את "אי הילדים" לפני "אי-בוד" וידעתי מה עומד לקרות, העובדה הזאת לא החסירה כהוא זה מהספר, ובמיוחד לא מהחלק השני.

ספרים על דמוקרטיה

יש כמובן את "בעל זבוב" של גולדינג שהוא בערך אי הילדים בגרסא אפילה ואכזרית,"מצפצפים על המלך מלפפון" של כריסטינה נסטלינגר,וכמובן הספרים של קורצ'אק ובעיקר "המלך מתיא הראשון".ב"הכחול האבוד" ו"המעניק" של לויס לורי יש חברות עתידניות מאוד אנטי דמוקרטיות ואם כבר הולכים על דרך השלילה אז מתאימים גם "הגל" של מורטון רו ו"צבע הפנינה" של אנה מריה יוקל-את האחרון לא קראתי אבל למדתי עליו מספרי והרצאות יהודה אטלס.ואם אנחנו כבר בדיקטטורות אי אפשר להזניח את "חוות החיות" ן"1984"של אורוול.זהו-יש לך פה די הרבה חןמר-בהצלחה! את מתכוונת להעביר עם זה פעולות בצופים?

תודה למי שענה ../images/Emo13.gif ובערך... כנסי,

אני לא צריכה את זה לפעולה אלא לנושא למחנה קיץ, הנושא הגדול זה דמוקרטיה ואנחנו צריכים לגזור מזה משהו יפה ומקורי
אז חשבנו על אי הילדים... ואם כבר אני כאן אז שאלתי על ספרים אחרים
ככה שלא כ"כ עוזר לי כל הספרים שכתבת בסוף - כי חובה דמוקרטיה! בעל זבוב והמלך מתיא זה כבר מידי... אבל מה זה מצפצפים על המלך מלפפון? זה נישמע טוב דווקא!!! ואם מישהו מכיר ספרי מתח\הרפתקאות מגניבים כאלו שיש בהם איזשהם ביטויים של דמוקרטיה שייכתוב
!! שוב תודה!

חוטהשני

New member
אני חושבת שהספרים של לויס לורי המעניק והכחול האבוד יכולים כן להתאים לך. מדובר שם על חברה עתידית ומה שקורה בה.. אה.. וגם הילדים ממש 'מתים' על הספרים האלו (אצלנו, הספרים היו בהשאלה מתמדת - כל הזמן משהו השאיל או רצה להשאיל אותם..) ועוד ספר שחשבתי עליו הוא רובינזון קרוזו - לבנות דמוקרטיה מכמעט אפס..

חוטהשני

New member
חשבתי על זה... אבל יש לו את ששת - ואולי יהיה בעתיד.. הרי גם החברה שלנו נוצרה מאדם אחד.... .

Britush

New member
אממ...

דווקא ספרים על אנטי-דמוקרטיה (חברה קומוניסטית, טוטליטרית, דיקטטורית וכו') יש הרבה.
יש ספר בשם "הירושה הגדולה" (או, בגירסא הישנה יותר, "חמש מאות המיליונים של הביגום") של ז'ול ורן - אף אחד לא מכיר אותו, חוץ ממני, אני חושבת
. מסופר בו על אדם - פרופסור למשהו, אני חושבת - שזכה פתאום בירושה ענקית, והחליט לנצל אותה לבניית עיר מושלמת (והפעם דווקא לא מושלמת-כביכול-ובעצם-איומה כמו ב"המעניק" ו"חוות החיות" וכיו"ב), שחיים בה אנשים מאושרים, בלי בעיות כלכליות, בלי מחלות, בלי שחיתויות... במקביל, אדם אחר זכה גם הוא בירושה, אך את הכסף שלו הוא מנצל לבניית מפעל עצום לכלי נשק, והוא מפתח בו תותח ענק וגז רעיל וכו'. המטרה שלו, כמובן, היא להשמיד את העיר האחרת; ו - איך לא - בסוף הטוב מנצח. כמו כן, לדעתי הספר משמש כתעמולה פוליטית לחלוטין; האיש הטוב הוא צרפתי, ואילו הרע - גרמני... אבל מה אפשר לעשות.
וזה באמת לא משנה. בכל מקרה, אני חושבת שהחלקים בספר בהם העיר ה"מושלמת" מתוארת יכולים להיחשב בתור תיאור של חברה דמוקרטית, אבל אני לא בטוחה בזה. זו הצעה, בכל אופן. מישהו מוכן להסביר לי למה אני כותבת כאן במקום ללמוד לבגרות במחשבים מחר? *סוטרת לעצמי*

באינטרנט אתה לא מתרגל שפת C...

(או פסקל, תלוי בביצפר)
גם לי יש בחינה היום. והבחינה בשתים עשרה, ואני כמו מטומטמת נתעוררתי בשבע (בחיי שהתכוונתי להתעורר בשמונה!)

Britush

New member
בדיוק. ואצלנו זה פסקל.

למען האמת, יחידה אחת (מתוך חמש יח"ל) היא "תכנות אינטרנט", אבל עם זה סיימתי כבר בתחילת מאי (100). ועכשיו - No more Pascal! For ever! והבחינה הייתה קלה להחריד (שתיהן). איך הייתה הבחינה שלך, אור?
<ברית מאושרת>

למעלה