שתי שאלות.

somebodddy

New member
שתי שאלות.

1) האנדרואיד זאת באמת מערכת הפעלה חופשית? כלומר אני יכול להוריד מה שאני רוצה מאיזה אתר שאני רוצה ולהתקין בלי צורך לפרוץ את הטלפון או את מערכת ההפעלה? 2) Google Maps לאנדרואיד תומך בעברית? קראתי כאן שהגירסה האנדרואידית של Google Maps לא יודעת להציג שמות של רחובות בארץ, אבל זה מלפני כמעט חצי שנה, אז יכול להיות שכבר סידרו את זה?

yidan

New member
חצי תשובה

1) כן זאת מערכת חופשית ואתה יכול להתקין עליה מה שאתה רוצה ללא תוכנת צד שלישי כמו האייטיונס אבל זה לא אומר שאתה לא צריך לשלם על תוכנות אנשים מפתחים תוכנות וחלק מעלים את זה בחינם וחלק בתשלום הקטע הוא שגם מי שמעלה את זה בתשלום ואתה מוריד את התוכנה בלי לשלם זה כמו הורדה לא חוקית מבחינת הטלפון אין בעיה להתקין את זה פשוט תחפש את התוכנה באינטרנט בסיומת APK ותעביר את זה לטלפון 2)יש לי את זה על הטלפון ועוד לא יצא לי לבדוק (צריך לעדכן לגרסא החדשה ולא עשיתי את זה עדין שאני יעשה את זה אני אעדכן)

DToNAToR

New member
הרחובות באנגלית

לפחות אצלי על אנדרויד 2.1. אני מאמין שזה פשוט זהה לשירות המקוון הכללי. אפשר להשתמש ב waze. תוכנה מדהימה בפני עצמה ועם רחובות בעיברית. בנוגע לחופשית אז יש פה חוסר הבנה שאני רוצה להבהיר - "חופשי" ו "קוד פתוח" זה לא אומר שאפשר לעשות מה שרוצים. זה כן אומר שקוד המקור של אנדרויד זמין לעיניים המתבוננות. זה לא אומר שכל אחד יכול להכתיב לגוגל איך לכתוב את התוכנה שלהם. על רוב (כל?) המכשירים יש הגבלה של גישה לחלקים מסוימים של המערכת. ככה בנויה המערכת לטובת המשתמש עצמו כדי שלא יהרוס אותה. למשל, כדי לעשות אוברקלוקינג צריך גישת root. למה? כי הפעולה עצמה מסכנת את המכשיר ע"י התחממות ואין שום סיבה שמשתמש רגיל יגע בזה. אז בתור "משתמש מן השורה" כנראה שלא תצטרך תוכנות שדורשות גישת root ובכל מקרה ועם כל הנאמר המצב הוא עדיף בהרבה על פני מה שהולך עם אימפריית אייפון.

למעלה