שתי שאלות

eranyi

New member
שתי שאלות

הי, בנותיי בנות 4 חודשים ואני מניקה אותן הנקה מלאה.
1. ממש ממש לא מסתדרת להניק אותן ביחד.. אני מנסה לסדר זאת כך שיאכלו בזמנים נפרדים אבל לפעמים זה מתנגש ואז אחת פשוט בוכה וזה מתסכל נורא.. יש לי את המאמיסטה וניסיתי מה שכתבתן פה עם כרית למטה אבל הן פשוט מחליקות לי באמצע.. וגם כשאני מניקה ביחד הזרימה ממש חזקה והן משתנקות.. יש אעזה סרטון של המאמיסטה?עצות?
2. הזרימה מהשד הימני שלי כניראה חזקה במיוחד אחת מהן ממש משתנקת בהנקה ומכניסה מוציאה. השניה יונקת יפה אך פולטת אחד וסובלת מגזים..
תודה רבה!

יכי67

New member
הי - מנסה לענות לך

קודם כל צל"ש על זה שאת מניקה את הבנות כבר 4 חודשים הנקה מלאה, כבר צברתם זמן הנקה מכובד, איזה יופי!

לגבי שאלותייך- יש לי כמה שאלות בירור

-האם עד עכשיו לא הנקת יחד או שהקושי להניק יחד בכרית ממסיטה נוצר רק לאחרונה כשהן קצת גדלו?
אכן, בהנקה משותפת נוצר גירוי לשני הצדדים מה שלפעמים מגביר את הזרימה ולא תמיד מתאים לשני התינוקות בו זמנית.
איך את יושבת כשאת מניקה? האם את יושבת על ספה? או מיטה? אני מציעה שתמצאי דרך לשבת וגם להרים רגליים כך שהכרית בעצם תרים את התינוקות והן יהיו קצת מעל השדיים. בדרך הזאת, החלב לא "יישפך" עליהן מלמעלה אלא יעבוד כאן כוח המשיכה. זה יכול לפתור אולי את בעיית הזרימה החזקה.
לגבי התחלקויות מהכרית, האם תמיד זה כך? או רק לאחרונה כי הן גדולות יותר? יש כריות נוספות, יש כרית אמריקאית שנקראית איזי טו נרס (דבל בלסינג) ויש כרית מיי בריסט פרינד, הן קשות ויש להן מעט שיפוע פנימה. שווה לך אולי לחפש כאן או בפייסבוק מישהי שתשאיל לך ותנסי.
לגבי הזרימה החזקה - אין לנו סימטריה, הרבה פעמים קורה שיש צד אחד "חזק יותר: האם שתיהן "סובלות" מהצד הזה ?
נראה לי ששינוי תנוחה יכול לעזור, להישען אחורה.
לתת את הצד ה"חזק" לזאת שמסתדרת איתו טוב יותר ורק אח"כ להחליף ביניהן...?
הנקה משותפת היא באמת פיתרון טוב וחוסך בזמן, את צודקת שזה נורא מתסכל שאחת צריכה לחכות.
אולי את יכולה להניק אחת, ואת השניה להחזיק צמוד אלייך, למשל כשאתיושבת ישיבה מזרחית והיא ממש איתך וזה ירגיע אותה.
מחכה לעוד תשובות שלך

eranyi

New member
עונה

הי יעל,המון תודה על התשובה ועל הפרגון.
עונה על השאלות שלך-את ההנקה המשותפת ניסיתי תוך ישיבה במיטה עם כרית מלמטה, כריות בצדדים.. ההתחלקות מהכרית הייתה דווקא כשהן היו יותר קטנות כבר מעל חודש שלא ניסיתי להניק אותן ביחד. דיי התייאשתי כבר כי הן ככ עצבניות אחרי שאני מניקה אותן יחד שזה לא שווה את זה.
לגבי הזרימה החזקה נעסיתי לשנות תנוחות וזה לא עוזר . כפי שרשמתי אחת ממש מתקשה לינוק מהצד החזק מוציאה ומכניסה. אני בדרך כלל עושה לה הפסקות. השניה יונקת רגיל לגמרי אבל אחכ פולטת הרבה וסובלת מגזים.. חשוב להדגיש שזה לא תמיד ככה לפעמים הכל בסדר. ואם היה לי כוח/זמן לשאוב זה יכול היה לפתור זאת.
האם אפשר להחליט שלכל אחת יש את הצד שלה קבוע ולהפסיק להחליף כל יום?
מצד אחד הנקה משותפת חוסכת זמן אך מצד שנע אני רואה גם יתרונות להפרדה-כל אחת מקבלת את הזמן איכות שלה בהנקה ואחכ יותר קל לי עם המשך הסדר יום כי אז יש הפרש בזמן ההרדמה, ההחתלה וכו
הקושי הוא כשאני לבד בבית (שזה עד אחהצ) ואחת מתחילה לבכות מרעב כשאני באמצע עם השניה ואין מי שירגיע לי אותה וגם הזמן שזה גוזל לילדים הגדולים..
יותר שפכתי את ליבי מאשר שאלתי אבל גם את זה צריך

צדדים וזרימות...

תראי, העלית כמה נושאים. קודם כל זה טוב לשמוע שכל הסיטואציות האלה לא קורות כל הזמן, כלומר - מזה ניתן להבין שיש לך הנקות טובות ורגועות? חושב לדעת.
דבר נוסף - ברור שיש גם יתרונות להפרדת ההנקות, לא חייבים להחליט שכל ההנקות יהיו משותפות. את בהחלט יכולה לבחור את ההנקות שבדרך כלל מצליחות ורגועות ואותן לנצל לטובתך ולהניק בהן בו זמנית, ולחסוך בזמן ולהרוויח שעות שינה.
בהנקות "קשות" יותר, את יכולה לבחור להניק כל אחת בנפרד, לתת תשומת לב בלעדית וגם לתקן בעיות. למשל כיוונון התנוחה שלך בהישענות אחורה כדי שלא יהיה זרם חזק.
האם התינוקות שמתחברת ומתנתקת עושה את ההתנהגות הזאת רק כשהיא בצד עם הזרימה החזקה או בכל הנקה? זה מצוין להניק אותה עם הפסקות.
לגבי צד אחד לכל אחת, אני לא בטוחה שכדאי, אך לא ראיתי את הדברים מקרוב. בד"כ ממליצים על החלפות בצדדים כדי שכל צד יגבל את שני סוגי הגירויים במידה ויש תינוק שיונק שונה מהתאום שלו.
צריך להבין אם הצד עם הזרימה החזקה, גדוש יותר, או שזו רק זרימה.
ספרי עוד, ננסה לעזור.9479

האם יש לך אפשרות לקחת קצת עזרה בבוקר/צהריים? הגדולים איתך בבית גם בבקרים?

למעלה