שתי שאלות

קארין29

New member
שתי שאלות

1. אני מרכיבה משקפיים מגיל צעיר (8) והמספר עדיין לא נעצר. הוא גודל לי בקצב של כחצי מספר בשנה-שנה וחצי, למרות שאני כבר בת 30. הגעתי כמעט למספר 10. איני עוסקת בעבודה המאמצת מאוד את העיניים. אמנם הייתי סטודנטית עד לפני שנה אך גם לאחר שהפסקתי את הלימודים אני מרגישה המשך בהיחלשות הראייה. מה אפשר לעשות כדי למנוע המשך עלייה במספר? האם באמת זה לא ייעצר אף פעם? האם אני בסיכון לאיבוד ראייה? 2. אני משתמשת בעדשות חד פעמיות כבר מספר שנים. מזה שבועיים אני מרגישה גירוד בעין אחת וקצת אודם בפנים העפעפיים. קיבלתי משחה אנטיביוטית אך זה לא עזר. בזמן שאני עם העדשות בעיניים זה כמובן מציק יותר. כשאני ללא עדשות זה כמעט ולא מורגש. האם זוהי דלקת עיניים רגילה? האם יכול להיות שזו אלרגיית אביב, או שזה מוקדם מדי לזה? האם המשך הרכבת עדשות במצב זה עלול לפגוע בעדשות? (הידבקות בוירוס או משהו אחר?) תודה.

משקפיים

שלום רב, אין מה לעשות כדי למנוע המשך עלייה במספר. הוא יעלה ולבסוף ייעצר אינך כלל וכלל בסיכון לאבד ראייה אי אפשר לענות על הדלקת שלך בלי לבדוק. המשך הרכבת עדשות לא עלולה לפגוע בעדשות אך עלולה לפגוע בעין. ממליצה להיבדק על ידי רופא עיניים ולהצמד להמלצותיו בברכה פרופ' ענת לבנשטיין

קשקה

New member
עוד משהו...

אנני יודעת במה את עוסקת אך אם מדובר בעבודה מול מחשב / קריאה מרובה חשוב להקפיד מדי פעם "לשחרר" את העיניים ע"מ לאפשר להן מנוחה.. להסתכל לאופק,או לעצום את העיניים ולדמיין אופק אחת לשעתיים במשך 10 דק' זה חשוב גם כדי למנוע עליה של המספר... .מעבר לזה,במספרים כמו שלך,חשוב אחת לשנה לבקר אצל רופא עיניים כדי שיבדוק את מצב הרשתית..בד"כ במצב של מינוס גבוה,הרשתית מתוחה מאוד וחשוב לעקוב אחר כל שינוי בה..(בדיקה פשוטה הכרוכה בהזלפת טיפות הרחבת אישונים לעיניים.) לגבי העדשות-אם את סובלת מאלרגיות באביב.המנעי מהרכבתן באביב! בכל אופן,רופא חייב לבדוק את העין ולתת טיפול ועד שהגירוי לא עובר -אל תרכיבי עדשות.אחרי שהכל עובר- להרכיב רק זוג עדשות חדש. קשקה

למעלה