שתי שאלות

זואי11

New member
שתי שאלות

1. האם יש משהו מיוחד שצריך לדעת לפני שקונים לול? בד/עץ? תו תקן? גדלים? וכו 2. האם כדאי לשים שטיח בחדר של התינוק? יש הטוענים שזה מגביר את הסיכוי למחלות.

עדי 4

New member
תשובות

לגבי הלול,אני אהבתי יותר את הלול מהעץ. נראה לי יותר יציב ונוח לתינוק שמנסה לעמוד בתוכו או לשבת בתוכו. כמובן שצריך לקנות לול שיש לו תו תקן-כמו כל דברי התינוקות והילדים. לגבי שטיח בחדר ילדים,לי היה שטיח מקיר לקיר ולא שמתי לב שהילד שלי חולה יותר מאחרים. האמת,הוא היה ילד מאד בריא.

T noki

New member
התשובות שלי (ארוך)

1. לול - לדעתי עדיף מעץ, כמובן שיהיה לפי תו תקן וכו'. גודל די סטנדרטי לדעתי אם כי יש הבדלים קטנים פה ושם. אם הלול מבד הוא מתאים יותר לנסיעות וכו' - לדעתי לא שווה אלא אם כן במקרה הפרטי שלכם זה מתאים לכם. אצלנו יש לול אצל סבא וסבתא לכן זה לא רלבנטי. חשוב מזרון ושיעמוד בתו תקן, בעיקר המרחק בין השלבים (שהראש לא יתקע). 2. שטיח - לנו יש שטיח שמאד מוסיף לחדר, בעיקר מאז שהאפרוח החל בזחילה ברוורס. זה גם יותר רך ויותר נעים בחורף לשחק עליו ובכלל מוסיף לחדר (שלנו שטיח פו הדב...). אני מניחה שהמחלות שאליהן התכוונת קשורות לכך שהשטיח תופס אבק - מחלות הקשורות בקרדית אבק הבית הנמצאת באבק, כגון אסטמה. זה קורה רק אם יש רגישות מולדת לקרדית אבק הבית וזה מתבטא בשיעולים , קוצר נשימה וכיוצא בזה בטויי אסטמה. חוץ מזה שאם מקפידים לשאוב את השטיח ולנקות אותו אין בעיה (יש היום גם חומרים מיוחדים לחיסול קרדית אבק הבית משטיחים). אבל כל זה כאמור רק אם ידוע על רגישות. לדעתי באופן כללי שטיח דווקא יותר בריא לילד - לא זוחל על רצפה קרה, מסתכל וממשש את הסיבים (ופולט עליו כמו שצריך...). זה גם כיף להורה לשבת עליו ולשחק (חוץ מזה שאנחנו התחלנו גם להחליף על השטיח חיתולים לאחר שהאפרוח גדל מהשידה ומנסה בכל כוחו לקפוץ למטה - גם כאן השטיח נוח ורך). ואגב, טוענים שחשיפה של ילדים בגיל צעיר לאבק ולחיות בית מורידה את סיכוייהם לפתח אסטמה ואילו דווקא ילדים שהוחזקו בצמר גפן וגודלו בסביבה סטרילית פיתחו יותר אסטמה - מנגנון שקשור לגרוי ופיתוח מערכת החיסון.

טוטי30

New member
ל א יודעת לגבי הלול. אבל לגבי השטיח

אני יכולה לספר לך שרוב הבתים בארה"ב הם עם שטיחים מקיר לקיר, ולדעתי הילדים בארה"ב חולים בערך כמו הילדים בישראל, לא יותר. בכל מקרה, אני ממליצה לשמור על ניקיון סביר בסביבה של הילד, אבק הוא רק אחד מהגורמים שיכולים ליצור בעיות. וכמו שד"ר T ציינה (
), לא צריכים שהכל יהיה סטרילי.

למעלה