שתי שאלות...

Hurakano

New member
שתי שאלות...

לגבי הדיסקוגרפיה - נכנסתי לאתר pinkfloyd-co, והתרשמתי מהדיסקוגרפיה, אבל שמתי לב שיש אלבומים שהם שירים בלייב או אוספים... אז הייתי שמח אם מתוך כל רשימת הדיסקים הייתם אומרים לי מה הם האוספים או הדיסקים של הופעות, כדי שאני אוכל לדעת איזה אלבומים הם ה"אורגינלים" מה שנקרא זאת רשימת הדיסקים שיש באתר (אם יש עוד אז תגידו בבקשה) : The Piper At the Gates Of Dawn A Saucerful Of Secrets More Ummagumma Atom Heart Mother Relics Meddle Obscured By Clouds Dark Side Of The Moon Wish You Were Here Animals The Wall A Collection Of Great Dance Songs The Final Cut A Momentary Lapse Of Reason Delicate Sound Of Thunder The Division Bell Pulse Is There Anybody Out There Echoes ודבר שני, מה קרה עם סיד בארט ? אני זוכר ששמעתי איפושהוא שהוא מת וכתבו עליו את Wish You Were Here, אבל יצא לי לעבור קצת על החלק של השאלות הנפוצות והיה כתוב שם שהוא חי, ושיש לו בעיות עם החברים של הלהקה או משהו.... אז מה קרה איתו בעצם ? המון תודה למי שיענה !

idobarnea

New member
תשובה

אלבומי live: צד שני של ummagumma מ1969 elicate sound of thunder מ1988 pulse מ1995 is there anybody out there (the wall live 80-81) מ2000 אוספים: relics מ1971 a collection of great dance songs מ1981 echoes מ2001 כל השאר זה הדיסקים ה"מקוריים".

weird dust

New member
מה הדיסק הזה Zabriskie Point ?

מישהו יכול להסביר? ולתת קצת רקע? לא מתאתי ב-AMG

יש פירוט ב"דיסקוגרפיה" שלנו.

זהו פס-קול לסרט באותו שם, של הבמאי האיטלקי אנטוניוני. הפלויד הקליטו כמה קטעים עבורו.

Hurakano

New member
רק נשארה שאלה אחת... ../images/Emo13.gif

מה עם סיד בארט ? מה עלה בגורלו ?
ועלו לי עוד שתי שאלות - 1 - למה ווטרס הבסיסט עזב באמצע ? ואחרי שהוא עזב מי ניגן על הבס ? 2 - מי מנגן סקסופון בלהקה ? כי יש להם סולואים של סקסופון כמו ששמתי לב

זה יותר משאלה אחת ../images/Emo8.gif

אבל נענה בכ"ז. אני נותנת כאן תשובות מהירות בקיצור, וחברים אחרים בפורום ישלימו את המידע. 1. בארט חי כיום בקיימבריג', לבדו. הוא מצייר ומטפח את גנו. אין לו קשר עם הפלוידים, והוא מקיים קשרים מועטים עם אנשים בכלל. ראה גם כאן. 2. ווטרס איבד עניין בהקלטה במסגרת הלהקה, שלדעתו גמרה את הסוס. הוא חשב שאם הוא יעזוב, הלהקה תתפרק, משום שהוא כתב את רוב החומר לה, מאז אמצע שנות השבעים. אך גילמור ורייט חשבו אחרת. ווטרס נתן להם את השם של הלהקה, במסגרת מו"מ משפטי מסובך, והם החליטו "להחיות" את הלהקה ולהמשיך להקליט תחת השם "פינק פלויד", כאשר ריק רייט הצטרף אליהם זמן קצר לאחר מכן, בסוף שנות השמונים. 3. תלוי לאיזה "סולואים" אתה מתכוון, אבל נדמה לי שאתה מתייחס לדיק פארי, שניגן סקסופון ב-DSOTM וב-WYWH (וכן בשנים מאוחרות יותר). נדמה לי שהם גם העסיקו עוד סקסופונים - מישהם יודעים אם כן, ומי?

Hurakano

New member
תודה רבה !!! רק...

לגבי סיד התכוונתי לשאול מה קרה איתו אז
למה הוא עזב את הלהקה, ואם יש סיבה מיוחדת שבגללה הוא מחליט לא לצאת מהבית ולא להיות בקשר עם שאר החברים מפינק פלויד

../images/Emo13.gif

אין ממש תשובות ברורות לאף אחת מהשאלות ששאלת. עד היום לא ידוע בדיוק מה קרה בחודשים הראשונים של 1968, ומספר הגרסאות הסותרות שסופרו עד היום, הן ע"י הלהקה והן ע"י גורמים אחרים, הוא רב. בוא נאמר שבארט סבל מהתמוטטות עצבים קשה, ולא היה יכול לתפקד עוד בלהקה - בהופעות או באולפן ההקלטות. חברי הלהקה האחרים, שראו את ההצלחה שלהם חומקת מבין ידיהם, העדיפו להמשיך בלעדיו, תוך מיקומו של גילמור בתפקיד הגיטריסט והסולן. לגבי השאלה השניה: מספר ההשערות הוא כמספר המשערים. עד השנים האחרונות ההנחה הרווחת היתה שכל איזכור של הפלויד או של עברו כמוסיקאי גורמת לו להכנס לדיכאון. זו היתה הסיבה בגללה אמו של בארט בקשה מהלהקה בתחילת שנות השמונים לא ליצור אתו עוד קשר. אך זה אינו עוד המצב כיום. כנראה שהוא פשוט מעדיף לחיות הרחק מאור הזרקורים. הוא אינו קורא לעצמו עוד "סיד", אלא בשמו המקורי, רוג'ר. ידוע גם שהוא אינו קורא מכתבים שנשלחים אליו וממוענים ל"סיד". והוא גם לא מתראיין. הקשר היחיד שידוע שהוא יצר, בשנים האחרונות, עם מישהו מעברו, היה כאשר חתם על עותקים של ספר הצילומים של מיק רוק, אשר יצא לפני כשנתיים. כתבתי על כך יותר בהרחבה לפני מספר שבועות - ערוך חיפוש בפורום ותמצא.

למעלה