שתי שאלות

• פותח הנושא yehr
  • פורסם בתאריך

yehr

New member
שתי שאלות

מישהו מכיר חנות שאפשר לקנות בה נייר אורגימי באיזור הקריות ודדרך אגב רציתי לשאול האם הספר חדוות אוריגמי מתאים למתחילים

ג ל ע ד א

New member
שתי תשובות

1. ניתן לקנות נייר מכל מקום בו דואר ישראל מגיע. לפרטים כנס לאתר הזה ולחץ על ספרים ונייר 2. לא רק מתאים גם מומלץ. בכרך השני יש חיות שיוצאות נפלא. בשאר שני הכרכים יש חומר מתמטי ותאורתי מעניין, בנוסף לקיפולים שפחות הלהיבו אותי. קיפלתי הרבה חיות מספר זה (תוכל לראות אותן באתר שלי)

ג ל ע ד א

New member
אפשר לשאול מה רע בחנות מקוונת ?

אנא האר את עיני. גם בארטא (כפר סבא) ניתן לקנות ניירות אוריגמי (לא ניסיתי אותם) בגדלים 15 ו20 גלעד

yehr

New member
אנחנו לא אוהבים למסור את הפרטים של

כרטיס האשראי אם כבר הזכרת את ארטא מה המחיר שם (בערך)

ג ל ע ד א

New member
15 שח לחבילה

בחבילה יש המון דפים (לא יודע כמה) מנסיוני אין בעיה למסור את מספר כרטיס האשראי למרכז הישראלי לאוריגמי. אני מכיר את הנפשות הפועלות שם (לא באופן אישי), וכולם אמונים על אוריגמי ואוריגמי בלבד

mirigami

New member
מכירה טלפונית

כדי שחברה תוכל לגבות במענה טלפוני היא צריכה אישור מיוחד והחברה עוברת בדיקה. כך שלא נראה לי שאתה צריך לדאוג. אבל אם אתה לחוץ מכך, תתקשר לשרה מזכירת המרכז לאוריגאמי ולאחר שתזמין היא תאמר לך את סכום העלויות כולל דמי משלוח. ותוכל לשלוח אליה צ'ק בדואר ,רק שאתה צריך לקחת בחשבון שהמשלוח לא יצא לפני שהצ'ק שלך יגיע. אבל שוב אתה יכול להיות רגוע אולי תתחיל בהזמנה קטנה ותראה שהכל בסדר.

yehr

New member
אולי מישהו יכול לעונת אם...

נייר אורגימי באופיס דיפו או באטא

spflyer

New member
בארטא

כשגרתי בירושלים הייתי מדי פעם קונה בארטא נייר שנקרא "נייר חן" הוא מגיע בבלוק דיי גדול של איזה 50 גליונות, ומבקש שיחתכו לי אותו בגיליוטינה האוטומטחת שלהם לריבועים. בכל גליון נכנסו 6 ריבועים כך שהתקבלו 300 דפים. הנייר נחמד אבל מעט גס מדי לדגמים עם הרבה קיפולים.

spflyer

New member
זה לא עניין של מה בכך...

זה מאד תלוי בדגם שאתה רוצה לקפל. ישנם דגמים שבהם תעדיף נייר גס וישנם דגמים "עדינים" שתעדיף נייר דק יותר. ייתכן ותמצא שאתה מעדיף לקפל טישיו פויל (ראה הסברים להכנה באתר של גלעד). הנסיון ילמד אותך באיזה נייר כדאי להשתמש לאיזה דגם. ישנם ספרים שבהם ישנה המלצה לגבי סוג הנייר המתאים לדגם מסויים. במידה ועדיין אין לך מספיק נסיון, נסה לעקוב אחר ההוראות בטרם תתחיל לקפל. אם ישנם מספר רב של קיפולים - תעדיף לקפל מנייר דק. נייר גס ייקרע. מקווה שעזרתי...

yehr

New member
טוב אני אשאל אחרת

ברוב הדגמים מה המשקל של הנייר

spflyer

New member
אסביר אחרת

רוב המכוניות - מה הצבע שלהן? כפי שכבר כתבתי, אי אפשר לצאת בהצהרה. אם אתה מתעקש על תשובה מסויימת, אני חושב שיותר נוח לקפל מנייר דק.

gaharoni

New member
מידות ומשקלות

נייר אוריגמי "סטנדרטי" (קאמי) שוקל כ-60 גרם למטר רבוע. נייר מדפסת : כ-80- גר' למ"ר. ניירות לקיפול רטוב (לח): פבריאנו: 90 גר' למ"ר. קאנסון: 160 גר' למ"ר.

למעלה