שתי שאלות

hativa1

New member
שתי שאלות

ראשית, מי הלחין את "סוף שבוע בכפר", מאיר? שנית, על מה, בעצם, מדבר שיר התעסוקה?

שיר התעסוקה

רלוונטי היום יותר מתמיד: מאיר מתחיל בנדודי בני ישראל במדבר, איך הם מתקבצים כאיש אחד ותורמים חומרים ועבודה כדי לבנות את ההיכל. עבודת קודש תרתי משמע: לא רק בניית אוהל מועד אלא כולם עובדים מכל הלב ומגיעים לרמת שלמות ומושלמות - מגיעים לרוחניות אלוהית דרך העבודה. לאט לאט המילים משנות כיוון ומגיעות להווה: היום, כמו אז, אנשים עובדים בכל המרץ, נותנים מאה אחוז מעצמם, אבל הפעם הם לא עובדים כבני חורין, אלא עובדים כעבדים - ולא מצליחים להתקיים. השיר מבטא את הפער בין עבודתם של בני ישראל כבני חורין, פעם במדבר, ובין העבדות המודרנית שבה הם שרויים היום, בארץ ישראל. מצ"ב קישור חם מהתנור של רותי סיני, שתמיד כותבת מעולה ופותחת עיניים למה שבעצם קורה.

yossnet1

New member
סוף שבוע בכפר

את סוף שבוע בכפר כתב והלחין מאיר אריאל ללתקליט של דורי בן זאב "חניה פרטית". לגבי שיר התעסוקה- נראה לי שמאיר מביע "געגוע" לתקופה בה בני ישראל היו עוסקים במלאכה מתוך אהבה ורצון חופשי ולא בגלל עול המשכנתא...

hativa1

New member
מדוע שאלתי?

שאלתי על סוף שבוע בכפר מאחר שמאיר מלחין בדרך כלל בצורה אלמנטרית למדיי, ואילו השיר הזה נהנה מלחן קליט, לא בהכרח פשוט כמו "לילה שקט" למשל, הרמוני ויפה יותר מכל שאר שיריו (לדעתי (=)

hativa1

New member
הבעיה היא

הבעיה היא שהדיסק של דורי בן זאב כבר לא בנמצא בחנויות, וניסיתי להשיג אותו בדרכים *אחרות*, אך גם שם לא מצאתי.... למישהו יש אותו על המחשב באופן חוקי? (את הגרסא המקורית, לא מהמופע לשנה לזכרו)

תשובות.

א. אני מקוה שהפעם לא תשלח ההודעה כמה פעמים. לגבי השיר מאיר הלחין הלחין אותו למיטב ידיעתי. אגב יש לי גירסה של מאיר בהופעה באילת פשוט מדהים. ג. שיר התעסוקה לדעתי הוא שיר הערכה הערצה ערגה וכאב . מחד לראות המיצוי העצמי המקסימלי מה שאומר שכל אחד עושה את מה שהוא יודע הכי טוב ובזה הוא מצוין . כמו כן יש את חלוקת התפקידים מה שאומר שכולם נושאים בנטל. מאידך לראות את עם ישראל ביופיו שכולם מאוחדים למטרה מוסכמת , ויתרה מכך שכולם עושים את רצון הבורא ברוך הוא וזה המטרה המאחדת. בין אם לגלף עצי שיטים כמצותו , או לעשות מנורה מקשה אחת וכו על זה הדרך. ועל זה הערכה והערגה, להיות במצב המכובד הזה. אבל.. החיים היום שהכל ההיפך לא באחדות לא לשם המצווה ובלי כל מיצוי עצמי מכל סוג שהוא. כלשון המשורר ושוב אני בתור לקבל דמי אבטלה. אין לי כלום. אני מקוה שהסבר זה יספק את הסחורה המבוקשת. שבת שלום.

hativa1

New member
ההופעה באילת

יש אפשרות לקבל גם את הקטע מההופעה באילת?

למעלה