שתי שאלות

• פותח הנושא JDOE
  • פורסם בתאריך

JDOE

New member
שתי שאלות

לא יודע אם זה המקום אבל לא יהרוג אותי לנסות 1. מזה תרגיל היימליך? (איך עושים אותו וכל זה) 2. מה עושים במקרה של התייבשות? (של מישהו אחר)

afiksambol

New member
משרשור זה נמחקו הודעות

שלא הלמו את רוח הפורום. להזכירכם, הודעות בפורום בעלות שפה שאינה מקובלת, קללות, גידופים, אאוטינג לא רצוי לאנשים, השמצות כלפי אנשים או מוסדות מסויימים יימחקו מיידית. תשובות על שאלות שעולות בפורום יתקבלו בברכה, הערות בונות גם כן. הערות אישיות נא להעביר במסרים (לשם כך הם נועדו..). טענות והסגות בנושא יופנו במסר אישי למנהלי הפורום. שבת שלום, עמית ואפיק.

plasTc

New member
שתי תשובות../images/Emo153.gif

1. תרגיל היימליך הינו תרגיל שנועד ללסלק גוף זר במצב של השתנקות מן קנה הנשימה. מדובר בלחיצה באזור הסרעפת כלפי מעלה בכדי ליצור לחץ ולהוציא את הגוף הזר. כיום לאחר שההנחיות החדשות יצאו לשטח, לא משתמשים בתרגיל זה אלא במהלך שנקרא נכון לעכשיו "לחיצות ברום הבטן" (למרות שאם תשאלו אותי זה אותו דבר) 2. הטיפול היעיל ביותר בהתייבשות הוא מניעתה: יש לשתות כמויות מספיקים של נוזלים (לפחות 5 ליטר ליום). אם יש סימני התייבשות, יש להפסיק פעילות גופנית ולהעביר את הנפגע למקום מוצל וקריר. הטיפול העיקרי בהתייבשות הוא החזרת נוזלים. לנפגע המגלה סימני התייבשות קלים אפשר לתת לשתות, אך אם הוא נראה מבולבל או סובל מסחרחורת ובחילה יש לערות לו נוזלים (למוסמכים לכך) עירוי ראשון של ליטר ניתן במהירות ולאחר מכן ניתן עירוי נוסף, במידה וההתיבשות קשה ביותר יש לתת שני עירויים בו זמנית (ברז או פתיחת וריד נוסף). סימנים להתייבשות: דופק מהיר, לחץ דם נמוך, סחרחורות, בחילות, בילבול כאבי ראש ועוד. כל הזכויות למידע הניתן מעלה שמורות ל"עזרה ראשונה להצלת חיים" מאת יואל דונחין ונתן קודינסקי

5 ליטר אתה תשתין בלי הפסקה

2 זה בסדר גמור....3 בנגב בימים יבשים ו5 זה בטיולי שטח בטיזננאבי שאתה רוצה להשקות את כולם

מוהר

New member
5 ליטרים זה סטנדרטי

במסלולי בית ספר ארוכים, והנורמה שלי לכמעט כל טיול... אז צריך הרבה לשירותים, אין ספק שזה עדיף על צריך חילוץ מוטס...

amazone

New member
2-3 ליטר

מספיקים לאדם עירוני ממוצע שבקושי יוצא מהבית/משרד/בי"ס = מזגן ללא פעילות גופנית מיותרת [מכון כושר וכן הלאה]

למעלה