שתי שאלות ...

levylior

New member
שתי שאלות ...

1) מדוע יש תוכניות מיתוך תפריט התוכנות שהותקנו עים מנדריק עצמו שפשוט לא עולות? כלומר אני מפעיל תוכנה מסוימת ואז שעון החול מתחיל לעבוד ופיתאום נעלם, זה קרה לי במיספר תוכניות ואפילו במישחקים שמגיעים עים המערכת. 2) אים אפשר לקבל הסבר פשוט אך אני מתקין תוכניות המגיעות עים מערכת ההפעלה ופשוט לא הותקנו, לדוגמה שמעתי על תוכנה שדומה לWINAMP ואני לא יודע אך לימצוא אותה. (האים צריך את הדיסקים כי פשוט ראיתי בעץ התוכניות שהכול קיים על המחשב?) ושאלה קטנה ואחרונה אים לדוגמה עשיתי KILL על שורת המשימות והיא נעלמה מה שאני עושה זה ALT->CTRL->BACKSPACE ומעלה הכול מהתחלה, האם יש דרך יותר טובה (אני בטוח שיש)?

beitar

New member
נתחיל מהסוף להתחלה:

אם אתה עובד ב KDE, ואתה עובד ב KDE נדמה לי אם הבנתי נכון, אתה פשוט תפעיל מחדש את ה פאנל על ידי הרצת kicker (נדמה לי שזה שם היישום שאחראי על זה). אתה פותח חלון קונסול (החלון שדומה ל DOS) ושם מריץ את הפקודה kicker. התקנת תוכנות, חפש כאן במנוע חיפוש אודות rpm, או שתעין במדריך לשימוש בפקודה (יש לך גם מערכות גרפיות להתקנה של RPMים שזה המקביל ל setup בחלונות.... אם אתה רוצה מערכת גרפית די מוצלחת, זה ה rpmdrake שבאה עם מנדרייק כמובן). המדריך לשימוש בפקודה זמין על ידי הקלדת man rpm המדריך אולי יהיה מעט מסובך מדיי, לפיכך אולי עדיף שתנסה גם את ה rpm --help שהוא יותר בסיסי אולי, ואולי יותר ידידותי למתחילים. בכל מקרה, רצוי שקודם כל תקרא מעט על המערכת הזאת שנכתב עליה רבות בפורום.... בגדול, אני כמעט בטוח שמותקנת לך התוכנה xmms, שהיא למעשה דומה ל winamp, החל מהעיצוב (משתמשת באותם סקינים) ועד לפיצ´רים שהם די זהים.... אבל מהניסיון שלי, ובלי שאני מומחה גדול במוזיקה, עושה רושם שהסאונד שלה טוב יותר.... בקשר לתוכנות שלא עולות: יכול להיות שיש בעיה במערכת והן קורסות, זו בעיה מוכרת ב KDE2.X בחלק מההתקנות, לא יודע ממה זה נובע, וזה יכול להגיע למצב שהקיצורי דרך האלה מובילים ל "שום מקום" (לינק שבור אם תרצה) הקיצר, צריך עוד דיווח כמו איזה תוכנות לא עובדות, וכו´... כדי שאפשר יהיה לדעת טוב יותר מה הבעיה. (ואתה תמיד יכול להריץ את אותה תוכנה שלא עובדת, דרך חלון קונסול שתפתח ושם גם תראה מה מונע מהתוכנה לעבוד... אתה תקבל הודעת שגיאה).

levylior

New member
פותח חלון קונסול

אני מדבר על מצב שאין את שורת המסימות והמסך חלק אז אך אני פותח חלון קונסול כידי להריץ kicker ?

beitar

New member
אאז"נ, ALT+F2 B נותן לך חלון

קטנטןו להקלדת פקודה. שם אתה יכול להקליד konsule או xterm למשל, ולקבל חלון טרמינל מסוג כלשהו.

ezaton

New member
חלקן לא קורסות

אבל יש פרק זמן שבו מוכן ה KDE להמתין לתוכנה, ואם היא לא נפתחה (או נתנה סימן מסויים) תוך פרק הזמן הזה, הוא סוגר אותה. לתשומת ליבך. נסה להריץ ידנית את הפקודות וראה מה קורה. תוכל ללמוד רבות מהודעות השגיאה, אם יש. Ez

למעלה