שתי שאלות

Fairy24

New member
שתי שאלות

1. אתם מחשיבים את הפגאניזם לדת? אם לא, אז למה אתם מחשיבים? 2. אתם בסדר עם המילה פאגאן והמקור שלה?

לגוטל

New member
לא שאני מומחה בתחום

אבל אם מישהו מאמין באלים זה לא נחשב דת? דת זה לא בהכרח רק מונותאיסטית... השאלה היותר מעניינית היא האם דברים כמו וויקה זה נחשב לפאגניזם בהכרח ודת בכלל. הריי הנצרות וגם היהדות אני חושב, לא מכחישות קיום שדים וכוחות על-טבעיים, אלא אומרת שהם רעים פשוט ומקורם בשטן. כלומר תירוץ להעלות על המוקד אנשים שהציקו בדרך כלשהי, לעשות כסף ולקבל מעמד גבוה בין העם. לדעתי מקור המילה פאגאן היא לא משנה ממש, אלא מה המשמעות שלה כיום זה מה שחשוב. יש הרבה מילים היום שהתחילו ממשהו שונה, ואפילו לפעמים היפוך גמור. המילה אתאיסט לדוגמא פעם הייתה לתיאור מישהו ש'האלים לא איתו/זנחו אותו', לא בהכרח שהוא לא מאמין בהם. אבל היום זה מישהו ששולל קיום אלוהות כלשהי.

פאגניזם זו מטריה של דתות

במקור המילה פאגן (כפרי) כוונה לכל אלה שאינם מונטאיסטים. כיום הפאגניזם מתיחס לרוב לפוליתאיזם רך או כבד וכולל בתוכו פנטיאון עם אלים. למרות זאת קיימות דתות בעלות פנטיאונים שאינן נכנסות למטריית הפאגניזם (כגון דתות המזרח הרחוק). אני אישית לא ממש נחשב פאגני מבחינת הגדרת הדת שלי מכיוון שאמונותי פנטאיסטיות ואני עובד לרוב עם פנטאיונים הינדיים, למרות זאת אין לי בעיה מיוחדת להיכלל בפאגניזם כמגזר מכיוון שאני מייחס פחות משמעות למילה המייצגת אותו ויותר משמעות לציבור האידיאולוגי המיוחס כיום למילה הזו.

שתי תשובות (תְּשוּבָתַיִם)

1. הפגניזם כשלעצמו אינו דת, אלא מונח מטריה הכולל דתות ואמונות יחידניות. 2. מקור המלה במלה paganus הלטינית המתארת "כפרי" או "של האדמה". זאת בעיני הגדרה מצֻינת לדרכי הרוחנית, שמהותה לא בפלחן אלים רבים - כי אם בקשר הבלתי אמצעי שבין אדם ואדמה.

Bastat

New member
הכל שונה אך מאוד דומה

פגאן - שאמן.... נחמד עד עכשיו לא הבחנתי בקרבה תודה

PaganJane

New member
תשובות

1. כמו שאחרים אמרו: מטריה של דתות. שם כללי למגוון דתות. 2. כן. אני מאוד מחבבת את המילה. למרות שכשמתרגמים אותה ל"עובד אלילים" היא קצת מפריעה לי, לא בגלל המשמעות המילולית של המילה "אליל" אלא בגלל הקונוטציה התרבותית.

למעלה