שתי שאלות..

מ ס ט י ק

New member
שתי שאלות..

איך מתרגמים לעיברית את המילה IDIOM וכן את המילה METAPHOR אני יודעת ש-METAPHOR זה מטאפורה אבל נאמר לי שגם אידיומה לגבי IDIOM נאמר לי שאין לזה תרגום בעיברית, אבל מה לגבי ניב בתור תרגום ל- IDIOM? תודה רבה!

מזאלונה

New member
idiom הוא ניב

ומטפורה היא מטפורה, אבל גם דימוי או דימוי שאול או הוראה שאולה.

Jenkins

New member
Similar

זה דומה... Similarity זה דמיון אבל זה נדיר שמשתמשים במילה הזאת בהקשר ספרותי. צריך להשתמש ב- Idiom -- ניב או דימוי.

Boojie

New member
כן.

לפני כמה זמן הסבירו לי את זה, אבל אני תמיד שוכחת. יש metaphore ויש simile ואני לא זוכרת איזה זה איזה... אז בדקתי אצל דודה מרים הטובה: Main Entry: sim·i·le Pronunciation: ´si-m&-(")lE Function: noun Etymology: Middle English, from Latin, comparison, from neuter of similis Date: 14th century : a figure of speech comparing two unlike things that is often introduced by like or as (as in cheeks like roses) -- compare METAPHOR Main Entry: met·a·phor Pronunciation: ´me-t&-"for also -f&r Function: noun Etymology: Middle French or Latin; Middle French metaphore, from Latin metaphora, from Greek, from metapherein to transfer, from meta- + pherein to bear -- more at BEAR Date: 1533 1 : a figure of speech in which a word or phrase literally denoting one kind of object or idea is used in place of another to suggest a likeness or analogy between them (as in drowning in money); broadly : figurative language -- compare SIMILE 2 : an object, activity, or idea treated as a metaphor : SYMBOL 2

מ ס ט י ק

New member
מה זה דודה מרים?

הכוונה למילון?? אני פשוט צריכה מילון טוב לקראת הבגרות בתרגום

פלפל.

New member
הדודה מרים

היא מרים וובסטר. אפשר למצוא אותה בצורות שונות, בכריכה קשה או רכה, וגם באתר הבא: http://www.m-w.com

מ ס ט י ק

New member
אתם מכירים עוד מיליונים טובים?

פשוט.. עדיין לא מצאתי מילון מספיק טוב...

nassaf

New member
אני לא בטוח שלבחינה בתרגום ניתן

ללכת רק עם מילון אחד , אני זוכר שלבחינה שלי הגעתי עם 5 מילון 2 אוקספורד אנגלי - אנגלי , אחד עם אנגלי - עברי (אוקספורד) , מילון עצמים (עם כל מוצר מפורק ואיך קוראים לכל חלק) + מילון אדום קטןשאינני זוכר את שמו. בכל אופן בהצלחה, זו היתה הבגרות הכי כייפית שאי פעם עשיתי. נהניתי מכל רגע.

מ ס ט י ק

New member
מותר כמה מילונים שרוצים...

אנחנו רק 4 בנות שעושותאת הבחינה בבית ספר שלי אז המורה שלנו מביאה לנו את המילונים שיש לה.. אבל אני רוהצ כמה שיותר.. כי הם לפעמים תוקעים מילים מוזרות שלא מופיעות באוקספורד הרגיל

nassaf

New member
הייתי מציע לך לא להביא יותר מדי

מילונים , כמה שזכור לי הבגרות היא שעה וחצי. עדיין יש קטע עם 10 מילים/ביטויים שנדרש לתרגם את הטקסט, ולהסיר את המונחים המסומנים. בכל מקרה מה שלא ניתן לחפש מילון, צריך להבין ונסות תרגם עפ"י ההקשר(בלחץ של זמן...). שוב בהצלחה!

מ ס ט י ק

New member
אז ככה....

יש אכן קטע עם עשר מילים\ביטויים מתוכם צריך להסביר 6, בכל מילה או ביטוי יש כמה בעיות וצריך לבחור. את התשובות עונים בעיברית. את הקטע צריך גם כן לתרגם. אבל לפעמים יש ביטויים קשים שאני לא יודעת במפורש, אז אם מותר מילון אז לפחות שיהיה לי... למקרה שאני אצטרך.. אגב לפי מה שאני ודעת הבחינה היא שעתיים תודה על איחולי ההצלחה!

למעלה