שתי שאלות

שתי שאלות

שלום לכולם, הקיץ הגיע ואיתו שאלת השאלות בעניין ההגנה הטובה והבריאה ביותר מהשמש . יש משהו חדש בתחום ? ברור שהימנעות היא מספר 1 מה הכי פחות מזיק למרוח שאינו כולל טיטאניום דיאוקסייד ושאר מריעין בישין? אשמח להצעות. שאלה שניה - קרמים טבעיים (מה לעשות, יש בהם גם חומרים משמרים...) המכילים גם שמנים אתריים, האם השמנים אינם נשאים לעומק של חומרים אשר אין ברצוננו להחדיר למחזור הדם ? מטריד אותי הנושא הזה, ויש המון קרמים "טבעיים" עם חומרים משמרים ועם שמנים אתריים. מה דעתכם? תודה

נורקס

New member
אין דבר כזה קרם טבעי עם חומרים משמרים!

קרם שמכיל חומרי שימור מלאכותיים אינו קרם טבעי. נקודה. סימן קריאה! זו טעות נפוצה לחשוב שבגלל שיש בקרם שמנים אתריים הוא טבעי אבל זה ממש לא כך. למרות שלעיתים היצרנים מציינים שהקרם טבעי. צריך לקרוא את כל הרכיבים לוודא שהקרם אכן "נקי" וטבעי. לא רצוי להשתמש בקרם קונבנציונאלי שמכיל שמנים אתריים בדיוק מהסיבה שציינת. לגבי מסנני קרינה, גם אני אשמח לשמוע על חדשות בתחום הטבעי מלבד המנעות מהשמש.

אני חושבת כמוך

אך זה ברור, בכל קרם בסיס או ג'ל - שהם הבסיס לכל קרם יושב חומר משמר. (אולי עוד כמה מוצרים לא רצויים וידועים?) וכך לצערי גם עם הקרמים להגנה מהשמש. כולל וולדה שנחשבת החברה הכי טבעית שיש . אם מחפשים מוצר ללא חומר משמר הוא אמור להיות על בסיס שמנים בלבד, או מיוצר בבית בכמויות קטנות. אשמח אם מישהו יגיד לי אחרת... להגנה מהשמש אמרו לי ששמן אובליפיחה הוא הטוב ביותר, וכבר נעשים עליו מחקרים . מישהו שמע ?

הי נועה

נתחיל מהאובליפיכה, אני לא שמעתי על יכולתו כמקדם הגנה. לגבי ענין השימוש את צודקת, אם מוצר בנוי משעוות ושמנים בלבד אין צורך בחומר משמר אלא בנוגד חימצון בלבד. דבר נוסף שחשוב לקחת בחשבון הוא שעל אף הצורך או הרצון שלנו בקבלת מוצר טבעי לחלוטין יש צורך להיות ריאלים. "קרם" שמבוסס על שמנים ושעוות בלבד אינו קרם, זוהי משחה. משחה כזו תהיה שמנונית מאוד גם אם תהיה מזינה ולא תמיד תהיה נוחה לשימוש, בטח שלא בקיץ. בנוסף, אורך החיים של מוצר כזה יהיה קצר יחסית ולעיתים יהיה צורך לשמור אותו בקירור על מנת להאריך את חייו. אני חושבת שיותר חשוב לבדוק באיזה משמרים משתמשת אותה חברת קוסמטיקה ממנה את רוכשת את מוצרייך, ישנה חשיבות גדולה מאוד לסוג המשמר. ישנם משמרים עדינים ששומרים על הקרם לא פחות מאשר משמרים חזקים מאוד שממש חונטים את הקרם לאורך שנים (לדוגמא - משפחת הפארבנים) ולא פחות חשוב מהו אחוז המשמר. יום נעים, הילה

משמרים ושמנים אתריים

העניין הוא שהשמנים האתריים - שהיום מככבים בכל קרם, מחדירים איתם את החומרים המשמרים ועוד חומרים כימיים למינהם.. למחזור הדם !! תודה הילה שהצטרפת, ויש לי גם מין דה ז'ה וו שכזה שדיברנו כבר על הנושא, לא יודעת אם כאן בפורום... אז מראש אני מתנצלת אם אני חוזרת על עצמי, מאוד מטרידה אותי העובדה שהבורות בנוגע למוצרים הטבעיים כ"כ גדולה, והיום בכל דבר יש שמנים אתריים והכל מרגיש כה בריא |גזר|. אני מעדיפה, גם בקייץ, מוצר שומני, וכולנו כבר יודעים שזהו לא שמן טיגון אלא שמנים איכותיים, חודרים ומזינים. זאת על פני חומרים למינהם שאינני כלל יודעת על קיומם שמוחדרים לי לגוף "על טהרת הטבעיות" אלק. אשמח לקבל אינפורמציה על משמרים עדינים שלדעתך הגיוני שיוחדרו לגוף יחד עם הקרם.. ומי יספר לי את אחוז המשמר? ואיך אני יודעת כמה זה בריא ? הרי אנחנו מורחות יום יום למשך שנים... את תופעות החולי השונות בעוד 10 שנים הרי לעולם לא יהיה ניתן לקשר לאחוזונים של הרעלים שאנו סופגים מכל מקום אפשרי, כמעט בכל רגע אפשרי..

נועל'ה

אני לא בטוחה ששמנים אתרים מחדירים איתם את החומרים האחרים. לכל חומר אופן חדירה שונה לגוף, החומרים הסינטטיים יחדרו גם ללא שמנים אתרים בקרם, זאת הסיבה לכך שאינם בריאם לגוף. אכן הבורות גדולה אך מאידך יש גם התענינות גדולה והתקרבות לתחום, מה שלא היה בעבר וזה יפה בעיני. אט אט מתחילה הסביבה להבין (כמובן שלא כולם) את החיבור לטבע וכפועל יוצא את החשיבות בתזונה נכונה, תרופות טבעית, קוסמטיקה טבעית וכו. בנוגע למוצר שומני, ברור שהמדובר הוא על שמנים איכותיים ובריאים ולא "שמן טיגון" כפי שכינת זאת, אך לא זו היתה כוונתי. מרקם שומני לרוב האנשים פשוט לא יהיה נעים על עור הפנים, על אחת כמה וכמה בקיץ הישראלי..
אכן תופעות לוואי של רעלנים שונים ניתן יהיה לראות ב"קילקולים" עתידיים שלרוב לא נצליח לקשר בינהם, וכמו שציינת הם בכל מקום. גם אם תמרחי את הקרם הכי טבעי בעולם ותטיילי ברחובות תל אביב, כמות הרעלנים שתספגי מהסביבה תהיה חמורה לא פחות מאשר המשמרים מהם אנחנו מנסים לברוח. החשוב ביותר הוא לנסות לשמור על איזון. למשל, לאכול בריא אבל אם ממש מתחשק איזה שוקולד
(ולא מחרובים..) להתפנק בכמות קטנה, אותו דבר לגבי קרם... קרם טבעי שמכיל אחוז קטן מאוד של חומר לא טבעי למטרה ספציפית, אינו גרוע בעיניי. אני משתמשת ב- 0.2% של משמר לא טבעי מתוך 100% קרם...כל היתר טבעי ואם אפשר אורגני. בדיוק כמו שאני לא מוותרת על ספל קפה מהביל בבוקר...
אבל זו רק אני. לילה טוב

איזו ופרופורציה ../images/Emo39.gif

תודה הילה, את עוזרת לי לחזור למקום הנכון. אני באמת לא קיצונית בד"כ, כאן לקחתי צד קצת קיצוני.. בנוגע למריחת תערובת שמנים טובה על הפנים, גם אני חשבתי כמוך. כיום משתמשת ב "קרם" כזה ומאוד מרוצה מהתוצאות
שמנים טובים לא נשארים על העור אלא נספגים ולכן המרקם ההתחלתי שלהם לא רלוונטי לאחר 5 דקות.. לדעתי זה שווה, אבל באמת שיקול אישי. יום נפלא. ותודה אה, ומה עם הגנה מהשמש ? אף אחד לא הגיב לשאלה הזו...

כובע נועל'ה, כובע...../images/Emo163.gif

אני באופן אישי לא מחדירה מסנני קרינה לקרמים שלי. חשבתי על זה לאחרונה וייתכן ואכניס אופציה של מסנני קרינה בהזמנה מיוחדת, למי שרוצה. אני באופן אישי חושבת שכובע או המנעות מחשיפה ממושכת לשמש יכולים להספיק. אני לא מדברת על יום בים אלא על היומיום שלנו,בדרך לעבודה וחזרה וכו'. אנסה להכין לי כזו תערובת שמנים טהורים לשימוש בלילה, אולי אתרגל ויהיה לי נעים... תודה לך.

נורקס

New member
נכון.וזו בדיוק הסיבה שכדאי לקנות

מייצרנים קטנים וביתיים שמייצרים לפי הזמנה ושאינם צריכים לייצר מוצר שיעמוד על מדף בחנות חודשים ארוכים (חורף,קיץ,סתיו ואביב). באופן כזה אפשר לשמור על "ניקיון" המוצר מחומרים רעילים ולהשתמש רק בחומרים משמרים כמו ויטמין E או ויטמין C. זה בהחלט אפשרי

נקיון המוצר

האם אנו יודעים את כל המרכיבים שלו אם אנו קונים חלק "ממוצרי הגלם" כבר מעובדים או מוכנים לשימוש? ויטמין C משמר - על העור הוא לא צורב? אני חושבת שהוא משמר מזון...

נורקס

New member
אם קונים חלק מחומרי הגלם מעובדים

חשוב לברר אצל הספק את כל הרכיבים של אותו חומר גלם. ויטמין C יכול לשמש כמשמר גם בקוסמטיקה טבעית. בכמויות נכונות הוא לא צורב והוא משמש בעיקר במקרים של פיגמנטציה. ולגבי המסר, אענה לך מחר, אני פשוט נורא עייפה כבר. לילה טוב

למעלה