שתל קוכילארי- רע או טוב?

elishaip

New member
שתל קוכילארי- רע או טוב?

היי גולשים צעירים! מתנהל דיון די סוער בעניין שתל קוכילארי בפורום "זכויות החירשים". אתם צעירים ממני ובטח פוגשים מידי פעם חירשים שעברו השתלת שתל קוכילארי. אז מה אתם אורמים לגבי ההשתלה השנויה במחלוקת? ראיתם בעצמכם חירשים מושתלים "התקלקלו" פיזית ונפשית בעקבות ההשתלה? אני לא ראיתי מושתלים "מקולקלים" אז ייתכן שמחביאים אותם או בגלל שאני נמצא בגיל שלא מתחכך מספיק עם ילדים חירשים? אני רק פשוט מנסה להסתכל דרך נקודת מבט שלכם. אלישי פורן

yaelraz

New member
תגובה

אלישי, אני אישית גם נתקלתי בדיונים סוערים עם חירשים, אני יכולה להעיד ש90 אחוז מהם לא אהבו את הרעיון שאני הולכת לעבור שתל. (כן כן, בפברואר ישתילו לי את השתל). אמרו לי שזה פוגע במוח, שזה יכול לקלקל אותי פיזית ונפשית כמו שאמרת.. ועוד דברים בסגנון. אני הלכתי ודיברתי עם מושתלים שכבר עשו זאת, וכולם אמרו לי שהם נהנים מאד, ומרוצים מאד ויכולים להמליץ לי לעשות את זה, שזה שווה כל דבר. שאלתי אנשים שמבינים בנושא השתל ושעובדים עם מושתלים (קלינאיות תקשורות ובמיח"א) והם אמרו שזה בולשיט ורק אחוז אחד מכל העולם (!) קורה שיש תקלה בניתוח ושיש סיבוכים. היה מקרה אחד בישראל, שהשבלול של המושתל היה סתום ולא היה ניתן להחדיר את האלקטרודות. והניתוח בעצם היה לשווא. זה מה שאני יודעת, ואחרי פברואר אוכל לומר לך את דעתי בענין
יעלי

שתל שתלים...

שלום לכם, אני אציג את דעתי בעניין , לעניות דעתי כדאי לכם להאט את הקצב כי בעצם עידן השתלים רק בתחילת דרכו!!!! ועוד זה עשוי להשתכלל ..אז מה החיפזון?? למרות שזה משפר את השמיעה בצורה ניכרת אך יחד עם זאת .. הטכנולוגיה עוד תתפתח ואז אתם (אלה שעברו שתל) תביעו חרטה שלא המתנתם עוד קצת ומי יודע מה צופן העתיד... אולי בעוד כמה שנים יצא איזשהו ניתוח ו... אתם לא תכלו לעשותו מפני שעברתם ניתוח כלשהו ..או שתל.. המונע ממכם לעבור ניתוח נוסף אז תקחו בזאת כנקודה למחשבה....

שיכתבו על זה בפורום זכויות החרשים

כל כמה חודשים הנושא הזה עולה מחדש, והעמדות ברורות. המתנגדים - מתנגדים. התומכים - תומכים. אין מעבר מצד לצד. לאור הנזק שמנהל פורום "זכויות החרשים" גרם בפורום הזה - חבל"ז.

מאיר אטדג´י: בחללה של תרבות החרשים

איך צריך להתייחס להודעה של אהרון 33 כאן? איך זה מסתדר עם מה שכתוב כאן? או כאן? למה הצביעות? ולמה על הבעת דיעות בפורום צריך להגיב בעבריינות מחשבים תוקפנית ואובססיבית? מדוע אני מתעלם מרצונותיהם של מתחזים? מה עושים מתחזים באינטרנט? למה עובר הרבה זמן עד שמנהלי פורומים מתחילים להבין איזה נזק גורמים מתחזים? בגלל שאחרי שהם "מתלהבים" מתופעת ה"עין תחת עין" לכאורה, הם נוכחים שהפורומים שלהם מתרוקנים, כמו פורום החרשים וכבדי השמיעה בוואלה?

למעלה