שתל קוכליארי

קיום

New member
שתל קוכליארי

שלום בני בן-4 מושתל מזה כשנתיים מכיוון שהינו עדיין בראשית דרכו ואינו יכול עדיין לשתף אותי בחווית השמיעה מצידו, הייתי שמיחה אם ישנו בוגר המשתמש בשתל קוכליארי שיכול / מוכן לשתף אותי בחוויותיו לטוב ולרע כדי לאפשר לי להבין טוב יותר את אשר חווה בני. תודה

0ne Man

New member
בוקר טוב לך,

אני שמח לראות שאת מנסה למצוא כאן מושתל בוגר כדי שתוכלי לדעת איך מרגיש מושתל בוגר, ואני מקווה שתמצאי אחד שישמח לדון איתך בנושא זה! הייתי מציע גם לך לבקש מארגון שמע או מיח"א שיפגישו אותך עם אחד מהמושתלים הבוגרים שלהם, שיספר לך על החוויות שלו כמושתל. בהצלחה!

0ne Man

New member
מצאתי אתר עם סיפורים של מושתלים

ואני מצרף לך לינק לאתר. מקווה שזה יעזור לך במשהו. שבת שלום

קיום

New member
שתל קוכליארי

מודה לכם על תגובותיכם ביקרתי באתר והוא מענין בהחלט. שבוע טוב לכולם

אני אבא של ילדה עם שתל

היום היא בת שבע בכיתה א כמעט רגילה. היא עברה ניתוח שתל בגיל שנתיים וחצי. חרשת מוחלטת. יש לי הרבה סיפורים לספר, עם הזמן אם תשאלו. בקצרה: שפת סימנים -לא לא לא. קריאת שפתיים לא לא לא לא. אנחנו מדברים איתה כשהפה מוסתר עם היד. היא שומעת ומבינה די טוב. איכות השמיעה שלה משתפרת כל הזמן. בכיתה א היא היתה השבוע מצטיינת בחשבון, בכיתה רגילה עם עוד 27 ילדים. כמה מהם משולבים אבל לא חרשים. למורה יש מקרופון על הצוואר שמשדר ישירות לאוזן שלה. אני ממליץ במידי ליצור קשר עם אגודת אאודיטורי ורבל. Auditory Verbal בהצלחה.

0ne Man

New member
שלום שמוליק ../images/Emo13.gif

ראשית כל, אני שמח מאד לשמוע שילדתך משתלבת יפה בכתה רגילה, וגם מצליחה בלימודים! רציתי לשאול, האם ילדתך למדה או לומדת במקביל במיח"א?

מיח"א - לא, איי.וי. - כן

כשנודע לנו שביתי חרשת, לפני 5 שנים קיבלנו הפניה למיח"א ירושלים. שם הסבירו לנו את השיטות של מיח"א: לימוד שפת סימנים וקריאת שפתיים. למזלנו יש לנו ידידה טובה שהיא קלינאית תקשורת שהיתה שותפה להקמת ארגון איי.וי. ישראל. זו עמותה חדשה יחסית עם הגישה ששפת סימנים משמשת מחסום שמונע השתלבות מלאה של החרש בחברה השומעת. וזאת ועוד, לכל חרש יש את מכשיר השמיעה שיאפשר לו לשמוע. איי.וי. משמעו שימוש מלא באזניים תוך שימוש במכשיר שמיעה. דיברנו אל הילדה עם ידיים על הפה כך שלא תוכל לראות את השפתיים שלנו. זו הפילוסופיה של איי.וי. והיא איננה תואמת מיח"א לכן לא שלחנו אותה למיח"א. לאחרונה מיחא מכניסה יותר ויותר את שיטת איי.וי אל בין כתליה. אני לא יודע מה המצב שם היום. אני ואשתי ממש לא מבינים איך אפשר להשתמש בשיטה שאיננה איי.וי. השיטה מצריכה המון סבלנות והמון המון שעות של השקעה בילד. ואנחנו רואים תוצאות.

נ.ב.

שכחתי לציין שהבת שלי הלכה לגן רגיל עם שעות תמיכה אינדיבידואליות של בערך שעה בכל יום עם קלינאית תקשורת (פעם פעמיים בשבוע) או של מורה מקדמת.

0ne Man

New member
אני שמח לשמוע שילדתך משתלבת יפה

האמת לא הייתי מודע לכך,ואתה מחדש לי- שבמיח"א מלמדים שפת סימנים. אני למשל למדתי במיח"א בילדותי, ומעולם לא למדתי לדבר בשפת הסימנים. אולי המדיניות של מיח"א השתנתה בינתיים... העיקר שילדתך למדה לדבר, זה מה שחשוב! שיהיה לך שנה טובה ומוצלחת!

למעלה