שתל קוכליארי

פש1ט אני

New member
שתל קוכליארי

שלום, אני יודעת שדיברו המון על נושא השתל הקוכליארי, אבל אני באמת רוצה להבין, למה רוב החירשים מתנגדים לנושא הזה. מכל מי שדיברתי איתו עד היום, כולם התנגדו לנושא הזה. מלבד אנשים שומעים ומעט כבדי שמיעה שכן תמכו בנושא. עד היום לא ממש הצלחתי להבין מדוע הם מתנגדים, חלקם טוענים שהשתל יכול לפגוע במוח ולגרום לפגיעות חמורות. בכל ניתוח יש את הסיכון הזה של פגיעה, אבל כמו בכל ניתוח אחר פשוט סיכוי ההצלחה הם 99 אחוז. למרות שהבהרתי את זה, החירשים המשיכו להתנגד ולומר שזה יכחיד את אוכלוסית החירשים. בנוסף הם אמרו שמי שיעשה שתל ישתנה ויהפוך להיות "סנוב" ולהיות עם עולם השומעים. אני אישית חושבת שמי שמתאים לניתוח הזה ויכול לעבור אותו, הניתוח יכול לתרום לו המון, להעניק לו עוד כלים חדשים שיעזרו לו להתמודד בעולם הנוכחי. בנוסף לכך, המושתל יכול להנות מעולם חדש של קולות, צלילים, מנגינות, ומוסיקה. אז למה לא? באמת באמת שלא הבנתי. נסו להסביר לי אם אתם יכולים.

המרחפת

New member
קיוותי שאחד החרשים יענה

ביחוד אחד שמתנגד להשתלה, אבל אני רואה שאף אחד לא הרים את הכפפה שהטלת. קטונתי מלהסביר, אבל צריך להבין הרבה דברים אצל חרשים, לפני שמבינים מאיפה מגיעה ההתנגדות העזה לניתוח השתל. גם אני לא מבינה לחלוטין. הסיבה העיקרית, היא חברתית. אנסה להסביר: כאשר חשבו עליי כעל מועמדת לניתוח, חשבתי על זה מעט. הרעיון לשמוע יורת משאני שומעת כרגע, נשמע לי מחריד ומפחיד. זו הסתגלות לעולם בלתי מוכר, זו התסגלות לדרך שונה של קבלת מידע מהסובב אותי. חרשים רבים נמצאים בקבוצות מגובשות ומכירים את החברים בהן היכרות של שנים. טוב להם בקבוצה הזו. זה מה שהם מכירים, ונוח להם עם זה. העובדה שרוצים לצאת מהקבוצה הזו, שלא רוצים יורת את דרך החיים שלהם, זו עובדה קשה לעיכול. בעיניהם, זוהי דחייה לדרך החיים, לאורחותיהם, לשפתם ולתרבות שנגזרה ממנה. זהו רק צד אחד בהסבר הארוך מדוע החרשים מתנגדים בתוקף עז כל כך לניתוח. אני מקווה שבכל זאת יהיה מי שירים את הכפפה, ויסביר מתוך המעגל הפנימי של החרשים למה מתנגדים לזה כל כך . העולם החדש שבחוץ הוא עולם יפהפה. אך אנו פוחדים מהבלתי מוכר.

עייטן

New member
להוסיף להודעה שלך.

זוכרים את ההודעה של ציפור המטורלל לגבי השתל? הנה ההודעה המקורית שלו: אני בא מפורום זכויות לחרשים פורום של אלישי ואני נמנה עם מחנה מתנגדים גדולים ביותר נגד שתל קולאיכרי זכרו שתל קולאיכרי=סכנת קיום לחרשים שתל קולאיכרי=רוצח מי מרכיב שתל קולאיכרי הוא לא אחד משלנו הוא בוגד!!! והייתה לי תגובה בנושא הזה והיא היתה : פיזרת בהודעה שלך המון דברים שחסר בסיס. אמרת שתל קולאיכרי = רוצח . נמק למה! אמרת שתל קולאיכרי = סכנה קיום לחרשים, נמק למה! אמרת שמי שמרכיב שתל קולאיכרי הוא לא אחד משלנו, הוא בוגד, נמק למה! השאלה שאני שואל פשוטה למה? נמק, והבא הוכחות! חודש-חודשיים שלמים ולא ענה לי! משמע שמתחמק מלענות! ועכשיו אני פונה לכל החרשים שנגד שתל. אם אתם לא רוצים לעשות שתל אל תעשו אבל אל תביעו בצורה כה נמרצת נגד השתל לאחרים. זו מעשה של אנוכיות ואגואיסטי. אתם חושבים רק על עצמכם . תתמכו בחרש שרוצה לעשות שתל, כי עומדת בפניו עידן חדש (לשמוע) ואם יקבל המון התנגדות, מה הפלא שיעזוב את הקבוצה המגובשת של החרשים! חברים טובים זה חברים שתומכים אחד בשני ולא חושבים רק על עצמם. לתשומת ליבכם.

Aaihud-Aleumi

New member
איפה אשמע פרטים-נוספים על השתל ?

איפה אשמע פרטים-נוספים על הניתוח ? אשמח לשמוע הנה אני חירש שמעוניין להקשיב ולשמוע ולהתעניין למה לא? דווקא בשמחה? איפה עושים את הניתוח ?

black_magic

New member
אתה סותר את עצמך..

בהודעה אחרת אמרת שחרשים יותר טובים משומעים והנה עכשיו אתה רוצה להיות כמו השומעים.. אתה מבולבל נראה לי..

Aaihud-Aleumi

New member
איפה אשמע פרטים-נוספים על השתל?

גם אני רוצה ? איפה עושים את זה ? איפה אפשר לקבל פרטים-נוספים ?

המרחפת

New member
אצל קלינאית התקשורת המטפלת בך

ועושה לך בדיקות שמיעה. אתה יכול בשמע, ביום שאתה שם, ללכת לקומה 2 (הקומה של הספריה), איפה שיושבות קלינאיות התקשורת ולדבר איתן על הניתוח. הן יסבירו מהו בעצם, היכן הוא מתבצע ומה קורה.

Aaihud-Aleumi

New member
והאם זה עוזר? ולמה החרשים לא עושים?

אם ייש עכשיו ניתוח לשתל וזה 99 אחוז הצלחה אז למה החרים לא רצים ומחכים בתור לניתוח ?????

עייטן

New member
הפחד מבלתי נודע

אני מבין שאתה חרש! (זאת הנחה, אם אני טועה, תקן אותי ומיד) למה לא רצים? אני מאמין שכרגע טוב לך בסביבת החרשים, אתם מגובשים, והכל נראה טוב. החרשים מפחדים שאם פתאם כן ישמעו, כאשר הורגלו במשך המון שנים להיות חרש ולהתנהג כחרש, פתאם שומעים. פתאם נהפכים לאחד כמו כולם. זה שינוי אחד גדול , שלדעתי אני תומך בו. לגבי 99 אחוז הצלחה, קודם עושים כמה בדיקות (בערך 3-4 בדיקות) ובמידה ונמצאת כשיר לניתוח, זהו, מהרגע הזה 99 אחוז הצלחה. האם אתה יודע מה הסיבה שאתה חרש? במידה ויש לך אישזהי סיבה שנמצאת עד שבלול באוזן, אז השתל כן יעזור לך כי מה עושה השתל? עוקף את הבעיה ומביאה את הצלילים לתוך השבלול (באמצעות שדה מגנטי - משהו כזה) תחשוב איזה מפחיד זה שפתאם שומעים. אבל אני בתור אחד ששומע לכל דבר, אומר אין מה לפחד. מתרגלים ונהנים. כי אתה יודע כמה אתה מפספס בחיים אם אתה לא שומע? המון!!! והמחיר הקטן של הניתוח משתלם ובגדול!

black_magic

New member
אתה מדבר מנסיון של אחד שעבר את

הניתוח? אם כן, ספר איך היה התהליך, זה מעניין גם אותי..

עייטן

New member
אני? ניתוח?

לא תודה. כיום אני מרכיב מכשירי שמיעה, ושומע מצויין.(96 אחוז מהמילים שומע מבלי לקרוא שפתיים). אני מדבר מתוך ההגיון שלי. כי שאני מוריד מכשירי שמיעה, חרש לגמרי. ושם מכשירים שומע לכל דבר! אז אני יודע מהו הבדל בין חרש לשומע כל יום.... והידע שיש לי על השתל בא ממישהי שלא אנקוב בשמה.

עייטן

New member
התהליך לשתל.

אל תקחו אותי מילה במילה. קודם כל הניתוח מיועד לאלו שלא שומעים כלום. כלומר לאלו שאין להם מה להפסיד. שאי אפשר להרוס את השמיעה ממה שעכשיו קיים - בקיצור לחרשים בלבד. כמו שמרחפת אמרה, הולכים לקלנאית תקשורת והיא מפנה אותך לרופא שמומחה בזה. הוא שולח אותכם ל3-4 בדיקות. צילומים בעיקר... אחרי שעושים את הבדיקות, מגיע יום גורלי, שבו אתם מביאים בידכם את הבדיקות שעשיתם לרופא המומחה. הרופא מסתכל על הבדיקות, חושב וחושב, ואז מחליט האם אתם כשירים לניתוח או לא. במידה ונמצאתם כשירים זאת נקודת הזינוק שלכם. מהנקודה הזאת הסיכוי שהניתוח יצליח הוא 99 אחוז. (מה הפלא שהיום הזה הוא גורלי). ואז קובעים תור לניתוח-שתל. ההמתנה מורטת עצבים. בערך 3 חודשים (שוב, אל תקחו אותי במילה) ואז את מתאשפזים יום לפני הניתוח וביום של הניתוח- נו, שמים לכם שתל. אתם מאושפזים עוד כמה ימים. יש תחבושת על הראש. אחרי זה צריך לחכות 3-4 שבועות עד שיסגר החתך בראש. כלומר שיתרפא לגמרי. כי בכל זאת, יש פתח, אז צריך שזה יסגר. אחרי 4-3 שבועות. מגיע היום די מותח . מסיבה פשוטה - זוכרים, אמרתי 99 אחוז הצלחה? מה אם האחוז הנותר? ביום הזה, מרכיבים לכם את המכשיר המיוחד ומכוונים אותו. במידה(שוב, 99 אחוז להצלחה) והצליח, תתחילו לקלוט קולות וצלילים ורעשים. תבכו כמו ילדים קטנים...(צוחק..) ואז יהיה לכם בעיה קטנה.מילא אתם שומעים, אבל המוח שלכם לא שמע מעולם צלילים ורעשים, אז המוח לא מבין את זה. צריך להתחיל להתרגל לזה. כלומר ללמוד כל צליל ופירושו. באופן כללי, אין מה לפחד.

המרחפת

New member
אין מה לפחד?

הפחד הוא עצום מי אמר שיהי לי טוב לשמוע הכל פתאום? מי אמר שזה כל כך טוב לשמוע? ההבדל הוא ענק ומה אם בעצם, היה לי טוב לא לשמוע?

דוריאן

New member
האם יש לך מכשיר שמיעה?

אם אינך מסתדרת עם מכשיר שמיעה, לא תסתדרי עם השתל

המרחפת

New member
יש לי מכשיר שמיעה

אני מסתדרת איתו נהדר, ומנצלת אותו באופן בלתי רגיל. ובכל זאת, צריך לדעת להכנס לראש של אנשים אחרים.

עייטן

New member
נגיד שהיה לך טוב לא לשמוע

לדעתי זה מצב נורא אבסורדי, אבל נגיד שהיית רוצה לחזור להיות כמו קודם בשניה אחת את עושה את זה. מורידה את המכשיר. זהו! איך שהורדת את שוב נהיית חרשת. ומי שם לב שיש לך שתל, הרי זה נמצא בתוך הראש. (כאשר הראש בדרך כלל מצופה בשיער מין הסתם) אז עניתי לך?

Aaihud-Aleumi

New member
אני גאה כ חרש אבל בטח שאשמח לניתוח

וואו הלוואי עלי אני מת על חרשים ולק"ש ומכבד ואוהב אותם מאוד ואני גאה להיות גם אחד כזה אבל, הניתוח אם הוא קיים - וואו, אז הלוואי עלי והייתי יכול ללכת לעשות אותו הלוואי, כמה זה עולה הניתוח השתל ?

עייטן

New member
סכום יחסית פעוט לתוצאה

הניתוח עצמו עולה 100000 שקל. אבל קופת חולים מתחלקת בתשלום כ30000 שקלים אז מכספך האישי יעלה 70000 אלף שקל. זה סכום שלדעתי משתלם מאד מאד מאד במידה ותהפך לשומע. מה דעתך? אני צודק או לא? אם אני הייתי במקומך, הייתי הופך עולמות ועובד הכי קשה בשביל זה. כי זה שווה . אין יותר שווה מחרש שהופך לשומע.

עייטן

New member
מדוע מה?

מדוע אין שווה יותר מחרש שהופך לשומע? כי אני מודע לכמות הדברים שמפסיד בחיים, ואם ישמע, ירוויח ובגדול. אולי הגזמתי ב טיפונת בביטוי "אין שווה יותר"..

למעלה