שתן

• פותח הנושא et12
  • פורסם בתאריך

et12

New member
שתן

יש לי שאלה, אך אני לא יודע אם היק קשורה לפורום הזה.. יש לי עבודה על סמים, והייתי רוצה לדעת מהו ההבדל בין בדיקת שתן כללית לבדיקת רעלים בשתן ומה בודקים בכל אחת מהבדיקות, ולמה לא מוצאים סמים קלים בבדיקת שתן כללית (אם בכלל לא מוצאים) תודה..

../images/Emo184.gif ובכן ET12

קשור או לא קשור - ננסה לענות: בדיקת שתן רגילה (שתן לכללית ) אמורה לתת לנו תשובות חלקיות לגבי מספר מדדים קבועים המשקפים מספר מערכות בגוף. היא מודדת כמותית רכיבים שונים המופרשים אל הכליה על ידי הגוף ואשר אותם הוא צריך להכיל בכמויות מישתנות. ישנם רכיבים אותם השתן אינו צריך להכיל כמו: סוכר, תאים אטיפיים וכדומה והמצאותם בשתן מתריעה על מצב של מחלה. כדוריות אדומות ולבנות בשתן למשל - תוכחנה על הליך דלקתי בדרכי השתן. סוכר בשתן - יוכיח על סוכרת . וכן הלאה. שתן לכללית הוא בדיקה ביוכימית שגרתית למדי שניתן לעשותה גם שלא בתנאי מעבדה - ב"סטיקים" המצויים בכל מרפאה. לעומת זאת בדיקת רעלים בשתן היא בדיקה טוקסיקולוגית המבוצעת בהתאם לסוג ה"רעלן" אותו רוצים לבודד. ישנם רעלנים נפוצים כאופייטים שעבורם יש ערכת בדיקה מאוד יעילה. רעלנים אחרים דורשים הפרדת חומרי השתן והרעלנים ובדיקת כמותם. תבין אם כך שאלו שתי בדיקות שונות לחלוטין ולכן בדיקת המצאות סמים בשתן לא תתבצע אלא בדרישה רפואית ספציפית. מקווה שעניתי לשאלתך.

למעלה