זה נכון, אבל אלה לא הבדלים ברמה כזו
שקבוצה אחת עושה אנגולה והשנייה רז'ונל, או כל הבדל קיצוני אחר שקל לשים עליו את האצבע. באימון הבודד שהייתי הרגשתי הבדל, אבל מודה שדי קשה לי מאוד לשים עליו את האצבע. (למרות שניסיתי בסיכום שלי). אני מניחה שעם הזמן ועם יותר אימונים (ואולי אראה עוד קבוצות אבאדה, כי גם בין קבוצות באותו סגנון יש הבדלים) אני אוכל להסביר את התחושה הזו במילים ולהראות מאילו דברים היא נובעת. אני לא חושבת שאלה הבדלים כל כך מהותיים שאמורים להוות שיקול בבחירה לאיזו קבוצה ללכת אליה. זה יכול להיות שיקול בעיקר אחרי שאתה רגיל למשהו מסוים, וקשה להתרגל אחרת (כמו שלי קשה עכשיו ואני לא מרגישה בזירה הביתית שלי). יש הבדלים קלים בתנועות עצמן, בדברים שעליהם שמים דגש. במנהגים, במחוות קטנות, שברגע שאתה רגיל לצורה אחת אתה מרגיש מחוץ למים כשאתה בדרך האחרת. אני יודעת שבכל הסגנונות יש כאלה שמשוכנעים שהסגנון שלהם והקבוצה שלהם עדיפים בצורה משמעותית על האחרים, והרבה פעמים לא יודעים בעצמם להסביר למה, או שההסברים שלהם נובעים בעיקר משמועות ולא באמת מהחוויה שלהם. מעטים האנשים שהכרתי שהיו מספיק בעלי ניסיון כדי לעמוד על ההבדלים, היו בקבוצה אחרת ובאמת הרגישו שמה שהולך שם כל כך נוראי שהם לא יכולים לסבול את המחשבה על להתאמן שם. בסה"כ קפוארה זה קפוארה.