מתחילה ממים קרים (מי ברז) ועל אש מאד קטנה. ללא נקב, וללא מלח (בגלל שאפשר בלי, ועיקר בגלל ההיבטים הסביבתיים של ניתרון הקרקעות שלנו בעוד מלח בישול, שגם ככה מזיק בהם בגלל השימוש הנרחב במים מושבים). חשוב לשמור על אש מאד קטנה (או מכמות מים גדולה יחסית) כל עוד בועות יוצאות מהביצה. מי שאין לו אש קטנה, שיכבה אותה או יסיר את הסיר מהאש לכמה דקות כשבועות קטנות מתחילות לצאת ויש סכנת פיצוץ
כשהבועות פסיקות לצאת הביצה ניתן להגביר את האש לרתיחה פרועה
סדקים של הקליפות. זמן??? חום גבוה , לפי החוש... משהו כמו 12- 18 דקות , לא ממש מודדת. מוציאה אחת עם כף , שמה תחת מים קרים מקלפת ומזה מכינה פרוסות לכרירים או סלט ביצים יאמייי.