ראש ו רגש
וואו אסולית , ראיתי אנשים שהגיעו לגילוי שאת הגעת בכזאת בהירות רק דרך עבודה עם מטפל , וזה היה תהליך לא קל . מדובר בחלוקה של ה"אישיות" לשלושה מרכיבים , דימוי שנעים לעבוד איתו הוא דימוי של משפחה, אני =ראש המשפחה הרגש =הבת ואחיה = הראש. הראש הוא החלק : המעשי, הענייני, החייבים, צריכים, לא נספיק, מה יגידו, חובתנו היא, הוא המבקר הוא השופט והמלחיץ , הרגש היא הצד של מגיע לי, כן בא לי, לא בא לי , רוצה לרקוד רוצה לאהוב רוצה לצחוק וכדומה, והמאבקים מתנהלים בין שניהם כל הזמן ,לדוגמה כשהשעון מצלצל בבוקר הוא - הראש אומר :הפ על הרגליים יש לנו לעשות כך וכך וכך וצריכים להספיק את זה ואת זה ואת זה והרגש אומרת עזוב נעים לי במיטה , מה בוער בוא נסתובב לצד שני ונמנמם עוד קצת. ממה שראיתי אצלי ואצל אחרים מה שכתבת במספר 2 "קלטתי שיש בי 2 חלקים שלא מתקשרים ביניהם..." זאת הבעייה שרבים חיים איתה , מערכת היחסים הפנימית מגיעה לאיבה בין הראש לרגש, לאחר שנים של מאבקים , ולרוב הראש הוא שמוביל . דרך העבודה שאני חוויתי וראיתי ,זה להביא את שלושת החלקים לשיחה פתוחה ובסוף התהליך מביאים לסליחה ופיוס בין האחים ומעבירים את שרביט ההולכה אל האני "האמצע". לצערי אני לא יכול לתת לך כלים של "עשה זאת בעצמך" . כפי שכתבתי אני עברתי את התהליך בהנחייה , בדרך שאני עשיתי זאת נכנסים לתהליך עם המטפל ומסיימים אותו בפגישה יחד עם המטפל, כמובן שלאחר מכן ממשיכים בעבודה יום יום , השלב הראשוני חייב להיות מנחה , אני מניח שיש דרכים נוספות אם תרצי לשמוע עוד אשמח לשתף אותך שחר