ש א ל ו ת

אסולית

New member
איך משתחררים מלחץ להספיק דברים?

הלחץ גורם לי חוסר ריכוז והספק מינימלי, איך אני הופכת ליעילה יותר?

לחץ

האם את מרגישה, בתת מודע אפילו, שאם תהיי בלחץ כך תספיקי יותר דברים? מה הלחץ משרת בתוכך?

אסולית

New member
קלטתי כמה דברים:

1. כן,יש בי אמונה כזו שהלחץ דוחף אותי לעשייה, ובלעדיו, אני אתפוס עוד תנומה, ועוד בילוי וכן הלאה 2. קלטתי שיש בי חלקים שונים שלא מתקשרים ביניהם, חלק אחד אומר, "אל תהיי מרובעת ומקובעת עם עצמך, את עייפה, זה מוצדק, תקומי מחר בבוקר מוקדם ותעשי את מה שהתכוונת", חלק אחר שותק בזמן שאני מסכימה ואז מאחורי הקלעים הוא מגדף ומקלל אותי על הנאיביות שלי והשבירה אל מול כל קושי קטן ומצווה עליי לקום בשעות שלא סבירות לי, כמו 6 בבוקר, ובינתיים מחרפן אותי בכל רגע נתון על האופי החלש שלי ושהנה אסון מתקרב ובא. 3. אני חושבת שהלחץ משרת אצלי כמו שהשוט משרת את הנזיר על חטאיו.

ואוו! איזה תגליות ../images/Emo45.gif

יש לך את כל הנתונים. עכשיו את מוזמנת לעבוד איתם

אסולית

New member
איך את היית עובדת איתם?

אגב, ברגע שהלחץ מתחיל, פתאום הוא אוסף את כל החרא שחשבתי על עצמי אי פעם ומביא אותו חזרה למודעות, טוב אולי לא את כולו, אחרת הייתי... אבל פשוט, פתאום "הכל" מלחיץ אותי, משפחה, עבודה, כסף, זוגיות, לימודים. נראה לי שחלק רב מזה פשוט נמס לו בשנים האחרונות, ככל שהחלקים ה"טובים" שבי התחילו להאמין בקיומם.

אני מאד רוצה לענות על זה כבר הרבה

זמן, ולא הצלחתי עד כה לענות על זה. אז רק עידכנתי אותך בזה

אסולית

New member
כבר עזר לי מאוד לכתוב את זה

זה ממש נרגע לי מאז שכתבתי את זה, פתאום כאילו הסברתי למערכת שאפשר לעשות גם ללא לחץ, אז הוא הוריד כמה הילוכים, ואני באמת עושה הרבה יותר. איזו ברת מזל אני....

potamya

New member
ראש ו רגש

וואו אסולית , ראיתי אנשים שהגיעו לגילוי שאת הגעת בכזאת בהירות רק דרך עבודה עם מטפל , וזה היה תהליך לא קל . מדובר בחלוקה של ה"אישיות" לשלושה מרכיבים , דימוי שנעים לעבוד איתו הוא דימוי של משפחה, אני =ראש המשפחה הרגש =הבת ואחיה = הראש. הראש הוא החלק : המעשי, הענייני, החייבים, צריכים, לא נספיק, מה יגידו, חובתנו היא, הוא המבקר הוא השופט והמלחיץ , הרגש היא הצד של מגיע לי, כן בא לי, לא בא לי , רוצה לרקוד רוצה לאהוב רוצה לצחוק וכדומה, והמאבקים מתנהלים בין שניהם כל הזמן ,לדוגמה כשהשעון מצלצל בבוקר הוא - הראש אומר :הפ על הרגליים יש לנו לעשות כך וכך וכך וצריכים להספיק את זה ואת זה ואת זה והרגש אומרת עזוב נעים לי במיטה , מה בוער בוא נסתובב לצד שני ונמנמם עוד קצת. ממה שראיתי אצלי ואצל אחרים מה שכתבת במספר 2 "קלטתי שיש בי 2 חלקים שלא מתקשרים ביניהם..." זאת הבעייה שרבים חיים איתה , מערכת היחסים הפנימית מגיעה לאיבה בין הראש לרגש, לאחר שנים של מאבקים , ולרוב הראש הוא שמוביל . דרך העבודה שאני חוויתי וראיתי ,זה להביא את שלושת החלקים לשיחה פתוחה ובסוף התהליך מביאים לסליחה ופיוס בין האחים ומעבירים את שרביט ההולכה אל האני "האמצע". לצערי אני לא יכול לתת לך כלים של "עשה זאת בעצמך" . כפי שכתבתי אני עברתי את התהליך בהנחייה , בדרך שאני עשיתי זאת נכנסים לתהליך עם המטפל ומסיימים אותו בפגישה יחד עם המטפל, כמובן שלאחר מכן ממשיכים בעבודה יום יום , השלב הראשוני חייב להיות מנחה , אני מניח שיש דרכים נוספות אם תרצי לשמוע עוד אשמח לשתף אותך שחר

אסולית

New member
אהלן שחר

איזה כיף מה שאמרת לי. וכן, אני אשמח אם תשתף בעוד מהטכניקה הזו.

למעלה