ש א ל ת ס ק ר-ממיטת תינוק לרגילה

iris and ben

New member
ש א ל ת ס ק ר-ממיטת תינוק לרגילה../images/Emo35.gif

באיזה גיל העברתם את הפעוט/ה למיטת יחיד רגילה? ולמה?

דיאנה1

New member
אצלנו היה שלב בינים: מיטת פעוטות

שהמזרן שלה קצת יותר גדול מזה של מיטת תינוק אבל היא מיטה נמוכה. אנחנו קנינו כזו בצורת מכונית בטויזאראס, ושון מאד אהבה אותה. הגיל היה מאוחר יחסית, בסביבות שנתים או שנתים וחצי. למה העברנו אותה - לא זוכרת, היה נראה לנו שהגיע הזמן. בדרך כלל מעבירים אחרי שהילד מצליח לטפס ולצאת ממיטת התינוק כדי שלא יפול. שון לא חשבה על לעשות כזה דבר... אז העברנו אותה כשכבר נמאס לנו לסחוב אותה מעבר למעקה של מיטת התינוק כי היא כבר היתה כבדה מדי. ממיטת הפעוטות היא עברה למיטת יחיד בערך בגיל חמש.

jole

New member
20 חודש-

לא מבחירה שלנו פשוט עברנו לארה"ב וכשהגענו לא הייתה לנו מיטת תינוק אלא שני מזרונים עבים על הרצפה. הוא מאד אהב את הסידור הזה אז כבר לא ראינו טעם לרכוש מיטת תינוק. הוא נהנה מאד מהאופן החופשי בו הוא יכול לעלות ולרדת מהמיטה

Iris G

New member
שנה וכמה חודשים (עם שניהם)

אבל למיטת ביניים, כלומר קנינו מיטה קטנה ומתוקה שהמזרון של המיטת תינוק התאימה בו בדיוק למיטת "גדולים" בערך בגיל שלוש, כלומר יוגב "זכה" לכזו מיטה לאחרונה. למה?? למרות שנופר (הגדולה) לא טיפסה ולא ניסתה לרדת מהמיטה, הרגשנו שהגיע הזמן להעביר אותה אחרי שהיא התחילה ללכת יציב.

רותי ע

New member
בגיל שנתיים

למה? ככה.. חשבתי שצפוף לו במיטת התינוק. אבל בדיעבד-יכולנו לחכות בשקט עוד כמה חודשים..

בגיל שנה ועשרה חודשים

אחרי שעידודי הוכיח לנו שהוא יודע לצאת בעצמו ממיטת התינוק... וגם, התחשק לנו כבר להחליף.

בגיל שנה וחודש

הוא התחיל ללכת, וסורגי המיטה מאוד תסכלו אותו, היו עבורו מחסום: כל פעם שהתעורר, הוא רצה לצאת מהמיטה באופן עצמאי ולא לחכות לאבא-אמא שיוציאו אותו. לא חיכינו שהוא יתחיל לטפס על הסורגים, ראינו שזה או-טו-טו מגיע. בהתחלה הורדנו רק את הסורגים של מיטת התינוק, אבל גם הגובה הנמוך ביותר של המזרון היה קצת גבוה בשבילו מכדי לרדת באופן עצמאי. מה עשינו? יש לנו ספה שנפתחת למיטה. כשהיא פתוחה, הגובה מאוד נמוך. סילקנו את מיטת התינוק, פתחנו במקומה את הספה, והיום עידן (שנה ו - 5 חוד´) ישן במיטה זוגית משלו, עולה ויורד בחופשיות. החיסרון: החדר שלו נהייה מאוד צפוף. היתרון (בנוסף כמובן לעצמאות של עידן): כשאנחנו מרדימים אותו, אחד מאיתנו שוכב לידו עד שהוא נרדם, וכשהוא מתעורר בלילה, אני נשכבת לידו ומניקה אותו (וכך לא צריכה להוציא אותו מהמיטה ו/או להביא אותו למיטה שלנו). אנחנו כבר חודשיים מדברים על לקנות לו מיטת פעוטות נורמלית, אבל עד עכשיו עוד לא יצא...

אמיר.

New member
כשהילד עושה ´קולות´ של ...

יוצא ממיטת התינוק ... זה הסימן לאפסן אותה עד התינוק הבא. אם כי הרביעי ´ביקש´ כל כך יפה - שנתנו לו עוד קודם (בערך בגיל 1.2)

מיכל153

New member
ליאור עבר בשנה וחצי, שלי ב-2 + 2

חודשים, ליאת אני כבר לא זוכרת וזה ממש תלוי מתי הילד מתחיל לעמוד או להסתובב במיטה. ביי מיכל153

vered4

New member
אנחנו עדיין לא העברנו

למרות שכבר אפשר (שנה ו11 חודש), וזה אפילו נראה לי רעיון טוב. כי לא נראה לי שהוא ישאר במיטה, וילך לישון בהתנדבות. הוא מחזיק מעמד, גם כשהוא נורא עייף, ומסרב בכל תוקף לכל הצעה ללכת לישון. במיטת נוער, שנמצאת בחדר שלו, יש מגן לכל אורך המיטה. אבל אם הוא יעמוד במיטה הוא יפול מעבר לו. ואם לא נשים את המגן, הוא יפול כשירדם.

למעלה