ש-ב-ו-ע-ו-ת!

ש-ב-ו-ע-ו-ת!

רציתי רק לאחל שבועות שמח מאוד ופורה מאוד לכל באי הפורום. אני מוצא בשבועות חג פגני להפליא, ואחד כיף במיוחד - חג של שפעה, פיריון, יצירה ולימוד. בהתאם לכך, זה חג שתמיד מוציא ממני המון שירה, ואתמול אפילו כתבתי יצירה מוסיקלית (!). אז שוב -שיהיה חג נפלא לכולם, ואתם מוזמנים לשרשר דעות על החג, מה תעשו בו ושאר מוצרי חלב. חג שמח! -רובין עוטה המגבת (הלבנה - זה שבועות!).

חג שמח

לבן וזורח :)

suki da yo

New member
אמא שלי השתגעה

היא ביקשה ממני להכין עוגיות. אמא שלי שונאת לבשל, ובד"כ לא מרשה לי לעשות שום דבר יותר מסובח מחביתה כדי שלא נלכלך את המטבח... :) חג שמח!

Tatu4Taty

New member
חחחח

אצלי הכנו עוגת גבינה שיצאה בגובה של 10 ס"מ (!) פעמיים התבנית :)

Weirdi

New member
:/

ההורים שלי שניהם בחו"ל וכמה שזה כיף להיות לבד בבית אני מתגעגעת לעוגת הגבינה של אמא שלי ולארוחת החג שיש לנו כל שנה :/

Dia Leoghann

New member
שמקורו בחג ראשית קציר החיטים הכנעני

אך על מנת להפרידו מהחג הכנעני, כנראה שהקדימו אותו הכהנים בשבוע, וזהו אחד החגים היהודיים היחידים שלא נחגג בליל ירח מלא (ט"ו בחודש). ושים לב לקרבתו הרבה ליום אמצע הקיץ, שהוא חג ראשית הקציר בכל אגן הים התיכון. אתם מוזמנים לראות את המאמר של טלה בר באייל הקורא

suki da yo

New member
א-ז מ-ה?

אנחנו, אם לא שת לב, חלק מהתרבות היהודית אמנם אנחנו לא יהודיים, אבל זו התרבות, כזו המפשחה (של רובנו) ולתוך זה גדלנו. גם אם אלה לא החגים של הדת שלי, הם רק סיבה למסיבה, וכחלק מהתרבות הישראלית, אין שםום סיבה שנצתעלם מהחג.

L e s t a t

New member
אותה שאלה אלייך

אז אנחנו חלק מהתרבות היהודית-ישראלית, זה אומר שצריך לציין את החגים היהודיים? לערוך דיוני יהדות ופילוסופיה בפורום? לא!

kat re

New member
לסטט אני חייבת לשאול אותך

זה לא מעייף להיות כזה אנטי כל הזמן??? אתה חי במדינה הזאת? כן!! אתה נולדת לתוך הדת היהודית? כן!!! זה שבחרת לא להאמין בה ולמצוא לעצמך דת אחרת לא אוטומטית מבטל את קיום היהדות... אף אחד לא ביקש ממך לצאת לשדות ולרקוד באקסטזה על מנת לציין את חג השבועות... אתה שוכח שכולנו בפורום באים ממשפחות יהודיות ואם אנשים בפורום רוצים לדסקס חג יהודי ואת הקשרו לדתות הפאגאניות אני לא חושבת שיש בזה משהוא פסול... אני חייבת לשאול: אתה מזל בתולה??? כי אני חושבת שרק זה יסביר את הפדנטיות שלך לגביי טוהר הפורום.... הרי זה לא שהועלה פה דיון על באפי!!!:) (מתנצלת מראש בפני כל אוהבי באפי) את הסילבסטר אתה חוגג??? אני מאמינה שכן (אם לא המשך המשפט לא תקף לגבייך) אם התשובה היא כן אז אני חייבת לשאול למה??? הרי זה בעצם ראש השנה הנוצרי!!! השירשור הנ"ל לא פגע באף אחד ולא העליב אף אחד אז מה הוא מפריע לך??? לסיום אני אוסיף רק דבר אחד שבמשך מספיק זמן אני שמה לב לתגובות שלך לדברים המתקשרים ליהדות ולנצרות ועולה בי השאלה במה הם (כלומר היהודים והנוצרים) פגעו בך כל כך שאתה רק שומע עליהם וכל הפיוזים שלך קופצים...????

Justin Angel

New member
תשחקו יפה.

תהיו חברותיים, לא להיכנס לפסים אישיים, תשדלו להישמר לנושא הדיון. וזה תקף לשניכם.

L e s t a t

New member
אם את חייבת לשאול, מן הראוי שאענה

"זה לא מעייף להיות כזה אנטי כל הזמן??? אתה חי במדינה הזאת? כן!!" בינתיים, אחרי שאני מסיים צבא, כנראה אני אעזוב את הארץ. "אתה נולדת לתוך הדת היהודית? כן!!!" אז מה? זה אומר שאני חייב לאהוב אותה ולהאמין בה ולעשות 100% מאמץ לשמור על קשר אליה? "זה שבחרת לא להאמין בה ולמצוא לעצמך דת אחרת לא אוטומטית מבטל את קיום היהדות..." מתי אמרתי שכן? אבל זה לא אומר שאני צריך לתת לה יחס כלשהו, במיוחד בפורום שמיועד לדברים אחרים. "אתה שוכח שכולנו בפורום באים ממשפחות יהודיות ואם אנשים בפורום רוצים לדסקס חג יהודי ואת הקשרו לדתות הפאגאניות אני לא חושבת שיש בזה משהוא פסול..." קשקוש לשמו, מתי מישהו דיבר על הקשר בין פגניות ליהדות בפורום? דיונים על היהדות לפי דעתי הם פשוט לא במקומם. על הקשר הרופף לפגניות, גם לא דיברו חוץ מהפעם שאילן העלה הקבלה בין תפילה יהודית לתפילה וויקאנית. "את הסילבסטר אתה חוגג??? אני מאמינה שכן" אמונתך שגויה. "הרי זה בעצם ראש השנה הנוצרי!!!" באמת? אני הייתי משוכנע שחג המולד זה ראש השנה הנוצרי (או לפחות הקתולי).. "לסיום אני אוסיף רק דבר אחד שבמשך מספיק זמן אני שמה לב לתגובות שלך לדברים המתקשרים ליהדות ולנצרות ועולה בי השאלה במה הם (כלומר היהודים והנוצרים) פגעו בך כל כך שאתה רק שומע עליהם וכל הפיוזים שלך קופצים...???? " אם כך פספסת את המיליון פעם שפירטתי למה אני מתנגד לזה. שוב - אין לדברים האלה מקום בפורום שעניינו הוא פגניות, אין שום צורך בדיונים על היהדות או על הנצרות או על האיסלם שכן אלו הן דתות שאינן פגניות ועניינו של הפורום, במקרה ולא שמת לב, הוא פגניות.

kat re

New member
אם זיכרוני אינו מטעני

חג המולד הוא היומולדת של ישו... 31 בדצמבר הוא ראש השנה הנוצרי... אם לא הבנת את הכוונה בהודעה שלי אז כדאי שאני אפרש.. אני תאמת מסכימה עם מה שסוקי כתבה, זהו גם פורום קהילה ואם רוצים לאחל חג שמח אז זוהי זכותינו... על איחולי מזל טוב לאנשים אתה לא מתעצבן... והרי גם יומולדת זהו לא חג פאגאני!!!!! נכון יהדות ופאגאניזם לא קשורות אחת בשניה אבל כל שוכני הפורום עזבו את אותה דת ,שעליה אתה לא רוצה שנדבר ,שהיא היהדות, אז לי אישית נראה שיש מקום לדבר עליה במידה ומישהוא רואה לנכון.. במיוחד שהשירשור סבב סביב איחול חג שמח ולא סביב מהות הדת היהודית. אבל כמו שכבר הסבירו לי להיתווכח איתך על זה יהיה סתם בזבוז זמן..

L e s t a t

New member
החיים זה מקבץ של בחירות...

האמת שהשנה הנוצרית היא אותה שנה שאנחנו סופרים ב"לועזית" (אם אנחנו מדברים מנקודת מבט נוצרית - השנה היא "שנת 2003 לאדונינו ישוע המשיח", כלומר, ספירת השנים מתנהלת עפ"י גילו של ישוע) רובין כתב איחולי חג שמח, אני בחרתי לציין כמעין הערה קטנה שזהו חג יהודי (בכך, כמובן, לרמוז שאין לו מקום, לפחות לפי דעתי, בפורום שעניינו הוא פגניות ושלדעתי מי שרוצה לדבר על יהדות שייקח את זה למקום המתאים אלא אם כן הוא עושה משהו בסגנון אילן וחוקר הקבלות או משווה בין X לY).. את זו שבחרה להתעצבן מזה..

kat re

New member
קודם כל

אני לא התעצבנתי... אם הייתי מתעצבנת מכל הודעה מרגיזה בפורום הייתי היום מחוברת לאינפוזיה של ווליום!!!! שזה לא נשמע כמו רעיון רע..:) הנקודה היא שכבר ציינת בעבר את דעתך כמה וכמה פעמים.... אז למה בכל חג לעבור את אותו הדבר??? חברי הפורום רוצים לאחל אחד לשני חג שמח שיבושם להם במה זה מפריע??? הרי בכל זאת אנחנו חיים במדינה יהודית (לפחות נכון לעכשיו לפי ההודעה הקודמת שלך) וכל החיים שלנו אם נרצה או לא נרצה מושפעים מחגים אלו לדוגמא: חופשות הבית ספר שלכם... האיסור (שאותו אני מוצאת הכי מעצבן ובעלי הרישיון יסכימו איתי )לנהוג ביום כיפור... נכון אמרת שנושא הפורום הוא פאגניות אבל חברי הפורום הם בני אדם.... ולכן לאחל אחד לשני חג שמח זה לא דבר רע אפילו שזה חג יהודי... הרי השורות הבודדות האלו לא עולות לך כסף... ואם יהיו שירשורים חשובים יותר השירשור הנ"ל יעלם לו לארכיון אבל זאת רק דעתי

L e s t a t

New member
למה? בגלל העקרון

וזה כל מה שיש להגיד בנושא. כי את כל מה שהיה לי לומר כבר אמרתי.

suki da yo

New member
טוב

את הוויכוח על מהות הפורום כבר היה, והבנתי שאנחנו לא מסכימים. אני רואה את הפורום הזה כפורום קהילה. וככזה, יש בו דיונים מדיונים שונים. חלק מהם קשורים באופן ישיר לפגאניזם, וחלק לא. והיות וכל (אני מאמינה ככה) הקהילה היא חלק מהתרבות הישראלית, שהיא תרבות מאוד יהודית, יש מקום לאחל חג שמח בפורום, גם אם זה לא חג פגאני. בכל מקרה, זה לא שנערך פה דיון תנכי עמוק על מקורותיו היהודיים של החג והמסורת שלו, בסך הכל היה פה חג שמח. הייתי מתנגד באותה מידה אם היו איחולי חג שמח במועדי חגים אסטרואיסטים? אני לא היתי מתנגדת, והקשר שלי לאסרטו הרבה הרבה יותר קטן מהקשר שלי ליהדות.

חוץ-מזה, במקרה הספציפי של שבועות

לא מדובר ממש על חג יהודי - כי אם בחג פגני שאומץ על ידי היהדות, ולא עבר שינויים רבים כ"כ מאז. האופי של שבועות קשור בחקלאות, קציר חיטין, ביכורים והשפע של הטבע - אני רואה בו חג פגני לכל דבר.

למעלה