ש לכן רעיונות ?

נופר30

New member
ש לכן רעיונות ?

לאירוח מיוחד? הבוס של שלומי ואישתו מגיעים השבוע לארוחת ערב ומאחר וזאת פעם שנייה אני צריכה רעיונות בפעם הקודמת היו מנה ראשונה מרק בטטות קעריות פילו ממולאות מנה עיקרית נתח סינטה עם שמן זית שום ועלי טימין דג ברוטב לחם תוצרת בית אורז עם פירות יבשים / תפוחי אדמה אפויים באבקת מרק בצל סלט ירקות וכל מיני סלטים קטנים חמוצים חריפים תוצרת בית ולקינוח ( לא זוכרת ממש אבל היה משהו ) יש רעיונות למשהו דומה? תודה
 

אתי@

New member
אני יכולה לנסות../images/Emo13.gif

מרק עגבניות/מיניסטרונה/בצל/פטריות פטריות ממולאות או בקעריות בצק עלים במילוי שונה ממה שמילאת את קעריות הפילו גולש הונגרי (בעיקר יתאים אם ירד גשם) שמבושל עם תפו"א עוף בטריאקי או רוטב דומה אורז עם צנוברים, תירס, פטריות ושמיר (של הרברונן) תפו"א בנוסח הדוכסית - פירה תפו"א שלאחר הכנתו עושים ממנו צורות של נשיקות ומכניסים לאפייה בתנור לקינוח - פאי פקאן עם כדור גלידה וניל
 

הילית*

New member
איך אני אוהבת גולש !

כשהיינו עכשיו בסלובניה, היה יום גשם אחד שבו היינו בשוק איכרים מה שאנחנו קוראים שוק האוכל) ואכלנו שם גולש אלוהי מבשר צבי. מאז אני נוקרא רוצה לעשות אבל מחפשת מתכון קל, פשוט וטוב למי יש ?
 

זמנית910

New member
אולי אוכל מקסיקני?

קסדיות,טורטיות מטוגנות, ממולאות, בוריטו וכו´ בצירוף של מרגריטות קפואות?
 

אופה3

New member
אולי כל מיני קשקושים משביעים כמו

כמה סוגי סלטים, פלטת נקניקים מסוגים שונים, מטבל של טונה על חתיכות בגאט, אפשר גם לחתוך את הנקניק בצורה עגולה על הבאגט, בורקסים ממולאים, באופן ביתי, עם שישליק, או כבד, וכמובן קינוח קל. אם תרצי את מוזמנת לפנות אליי האופה
 

אתי@

New member
ועכשיו בדיוק ראיתי את התוכנית

המדהימה של אייל פלד על סלובניה, ופשוט נדהמתי מהיופי הזה. איזה נופים מטריפים יש שם
 

הילית*

New member
ואנחנו אפילו הקלטנו את התוכנית !

ודרך אגב- במציאות הרבה יותר יפה !!!!
 

הילית*

New member
כמעט... היינו 3 לילות בעיר בלד

(העיר עם האגם והאי באמצע) נדלקנו על המקום ושכרנו שם צימר מטריף ומשם כל יום נסענו לכיוון אחר. באמצע היה יום כיפור ואני החלטתי שלא נוסעים באוטו אז עלינו ברגל (!!!) לטירה למעלה. פגשנו שם ישראלים ששאלו אם זה אנחנו אלו שעלו ברגל והם הסתכלו עלינו ממש בהערצה. חוץ מזה היינו באי שאליו הגענו בסירת משוטים (מאוד רומנטי !) והפעלנו את פעמון המשאלות... כמובן שהיינו במערות המהממות שראיתם בתוכנית ובעוד מקומות שראו שם ....
 

Hadar p

New member
סלובניה באמת מקסימה אני מוכרת

שם נופש באתרי ספא והייתי בסלובניה לפני שנתיים ובהחלט היה כיף להזכר כמה היא מיוחדת! כמטו שראו אתמול ככה זה במציאות! ואפילו יותר יפה!
 

נופר30

New member
גולש

אני אתן לך פה מה שאבא שלי קרא לו גולש לעניים אם את מעוניינת בגולש עם בשר כמו שאוכלים שם אז אני ארשום לך ביום אחר מצרכים : תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות קבנוס ( רצוי הקשיח ) בצל גדול וקצוץ דק פפריקה מלח ופלפל מטגנים בצל בהרבה מרגרינה ( משהו כמו 30-40 ג´) עד שהוא מגיע לשקיפות ( כמה שיותר זמן ועל אש קטנה יותר טוב ) חותכים את הקבנוס לחתיכות גדולות ( אפשר לשים גם את הבשר גולש ) ומטגנים קצת מוספים את התפוחי אדמה ומטגנים עוד כמה דקות ( תוך כדי עירבובו תמידי ) מוספים את הפפריקה ( לפי הטעם ) מלח ופלפל ומערבבים טוב מוספים מים לכדי כיסוי ( לא לשים יותר מידי ) ומבשלים עד להתרככות תפוחי האדמה וכאן זה כבר עניין של טעם אם אתם אוהבים את המרקם המרקי משאירים ככה אם אוהבים את הסמיך יותר מוציאים כמה כפות של הרוטב ( אפשר אפילו מצקת אחת שלמה ) מוספים כף קמח ומערבבים היטב היטב( שלא יהיהו גושים ) מוספים את זה לגולש ומבשלים עוד כמה דקות תוך כדי עירבוב שהקמח יעבה את התבשיל מכבים את האש וממתינים לפחות חמש דקות לפני האכילה בתאבון
 

נופר30

New member
אין בעיה

( מתוך הספר פפריקה של טומי לפיד ) אצלנו כמעט ולא אכלנו את הגולש בצורתו המרקית אז לא יכולה לתת חוות דעת על זה 6-8 מנות 2 כפות שמן 2 בצלים קצוצים גס 1.5 ק"ג בשר בקר ( חזה / שפונדה מספר 3 או 9 ) 1 שן שום 1/4 כפית זרעי קימל ממלח 2 כפות פפריקה 8 כוסות מים חמם 1 עגבניה בשלה 2 פלפלים ירוקים 1/2 ק"ג תפוח אדמה מחממים את השמן בסיר גדול וכבד מטגנים את הבצלים על אש נמוכה מאוד עד שיהיהו שקופים אך לא ישחימו לןץכחפ אץ הבשר ךקןבחןץ בןגדך שך 2*2 ס"מ כאשר בבצלים שקופים , מוספים את קוביות הבשר בוחשים וממשיכים לטגן יחד במשך כ 10 דקות בנתיים קוצצים ומועכים את השום יחד עם זרעי הקימל ומעט מלח מורידים את הסיר מהאש מוספים פפריקה ואת תערובת השום בוחשים במהירות בכף עץ מייד לאחר שהפפריקה נספגה מוספים את המים החמים (מים קרים גורמים להתקשות הבשר ) מכסים ומחזירים את הסיר לאש נמוכה קולפים את העגבהיות וחותכים לקוביות מנקים את הלפלים הירוקים ופורסים לטבעות קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות בינוניות לאחר שהבשר התבשל כשעה ( משך הזמן תלוי בבשר ) מוספים את העגבניה והפלפלים ועוד מים חמים בכמות מספקת ליצירת סמיכות של מרק מוספים מעט מלח מכסים ומבשלים על אש נמוכה במשך 30 דקות מוספים את תפוחי האשמה ומבשלים את הגולש עד שיהיו עשויים מוסיפים עוד מלח לפי הטעם ( אם רוצים מוספים פלפל חריף ובצקניות יש כאלו שמבשלים את הבצקניות בתוך הגולש ויש שמבשלים בנפרד ומוספים אם תרצי אוסיף גם מרשם לזה) מגישים את הגולש חם מאוד בקערות עמוקות על הבשר להיות רך אבל לא להתפורר בהצלחה ובתאבון
 

נופר30

New member
מתי שרק תרצי

וכל מה שתרצי ( יש לי ספרייה של ספרי בישול + חוברות +1500 מתכונים בתוכנת מטעמים )
 

יעלי2

New member
את יכולה להכין ארוחה איטלקית

ככה יש קו מנחה לארוחה הרעיונות רבים עד אינסופיים מבחר מנות ראשונות עד לסתימת האורחים מעונג הסגנון טעים לכל קינוחים קלאסיים מטריפים ממליצה לך לשאול את רחלילי ששאבה רעיונות מכמה המלצות (במיוחד מהאתר של גיאקומו שם יש דברים כשרים ולא כשרים תלוי מה רוצים). אני עשיתי ארוחה איטלקית להורי ויצא ממש נהדר: פטריות ממולאות ביין ושמנת אפשר לחם איטלקי או גיאבטה נקניק פקושוטו על מצע רוקט (אפשר מרק אבל אצלינו היה חם עדין) לעיקרית גלילות עגל או עוף ברוטב תוספת פסטה קינוח טירמיסו או פנה קוטה שהכנתי קלי קלות וטעים משהו אש. תחשבי על זה אם עוד יש לך זמן.
 

רחלילי

New member
מצטרפת להמלצה לאיטלקית

רקמה, זה גם חלב וגם בשר. אבל זה יוצא חלומי והכל משלב יחד מעולה. ובריא מאד גם.
 

נופר30

New member
לא חושבת על איטלקי

רק שבוע שעבר כולם חזרו משבוע שלם של איטליה ומאכלים איטלקיים
 
למעלה