ש-ל-ו-ם
חדש כאן....

ש-ל-ו-ם
חדש כאן....

ואוהב מדע בדיוני ופנטזיה מכל הסוגים (קורא ז'אנרים אחרים אבל לא תמיד. צופה בהכל).
רציתי לשאול מה האם מישהו ניסה פה את הסדרה החדשה DEFIANCE? שיתוף פעולה בין עולם הטלוויזיה לעולם המשחקים (יש משחק אונליין באותו עולם שלא יצא לי לנסות).
אז ראיתם אותה? אהבתם? שיחקתם במשחק? מה דעתכם על השילוב?

באמת?

מפתיע שבפורום מדע בדיוני לא ידוע על סדרת מדע בדיוני חדשה שמחזירה את התחפושות והשפות לבמה המרכזית.

אכמו

New member
את המשחק לא ניסיתי

מהסדרה ראיתי שני פרקים. מהראשון עוד יצאתי ברגשות מעורבים, עם השני נטשתי סופית, היה משעמם, קלישאתי ונפוח מחשיבות עצמית.

וברוך הבא

נכון שאין הרבה דברים חדשים אבל...

העולם החדש (שלא טורחים כמעט ולספר עליו) לא מעניין? אין קצת מוטיבציה לשמוע על סדרה חדשה?
ברור שיש לה בעיות אבל בסופו של דבר סיקרנו אותי לדעת עוד על העולם והדמויות, בתקווה שזה יקרה בקרוב..

אכמו

New member
היתה מוטיבציה, אפילו קצת אופטימיות

בפרק הראשון. הפרק השני כל כך שיעמם אותי, והיה עשוי כל כך גרוע לטעמי (בעיקר מבחינת הדמויות), שהעלים את העניין המסוים שהיה לי. אבל מכירה אנשים שממשיכים לצפות בזה, אם יגידו לי שזה משתפר יש מצב שאחזור לראות

מיכאל ג

New member
זה מערבון חלל. ומכאן נובע...

שכל בניית העולם מכוונת למטרה די מלאכותית, כלומר היא לא אורגנית: מתחילים מהסוף - עיירה קטנה, שריף, רכבת, כל מיני "מיעוטים" שצריכים לחיות ביחד בתנאי ספר - ואז מדביקים על זה רובוטים וחייזרים ואנדרואידים ורכבים מגניבים וצמחים מוזרים, ובנוסף מבטלים כל טכנולוגיה גבוהה מדי שמפריעה לסדרה להיות מערבון חלל, כמו, לא יודע, חלליות. החייזרים היו חייבים להגיע בחלליות לכדור הארץ? אז ממציאים סיפור איך הם איבדו את הטכנולוגיה הזו אחרי שהגיעו. וכל כדור הארץ השתנה כדי שלא ישארו שום דברים מהעולם הנוכחי כמו אינטרנט או כבישים. למה ואיך כל כדור הארץ על הגאוגרפיה שלו השתנה בלי שכל בני האדם שעליו מתו כתוצאה? because reasons.

בקיצור אל תצפה לבניית עולם הגיונית. היא שם רק בתור תירוץ. אני בטוח שהם היו יכולים לכתוב סיפור רקע יותר סביר עם קצת השקעה אבל לא נראה שזה מעניין אותם בכלל.

גם אני פרשתי בפרק השני. סדרה חדשה תתחיל בקרוב

בפרק השני של דיפאנס פשוט נרדמתי ולא חזרתי לזה אבל בקרוב תתחיל סדרה חדשה שנראית יותר מעניינת בכל מקרה. מבוססת על ספר של קינג, Under the Dome, סדרה על תושבי עיירה קטנה מאוד שבוקר אחד מגלים שכל העיירה שלהם כוסתה בכיפת מגן מסתורית (כמו כיפת זכוכית אבל עשויה מאנרגיה) ואין יוצא ואין בא.

Here is a First Look

is00

New member
זה לא ספר לעיבוד טלוויזיוני כסדרה.

מיני סדרה, אולי כן. אבל סדרה... רעיון גרוע.

כנראה שלסטפן קיענג נגמרו הרעיונות המקוריים...

הוא גנב כאן את הרעיון הבסיסי מהסרט The Bubble משנת 1966.

הסרט הזה היה סרט תלת-מימדי בצבע, שהופץ בעולם גם תחת השמות
Fantastic Invasion of Planet Earth וגם The Zoo.

יש לי אותו על וידאו תלת-מימדי תחת השם The Zoo.

גם בסרט הזה העלילה היא על זוג שטס במטוס פרטי קטן ונאלץ לנחות
באיזשהי עיירה נידחת (לא זוכר כרגע מאיזה סיבה) שהתושבים בה
מתנהגים באופן מוזר ביותר.
כאשר הם מנסים לעזוב את העיירה, מתברר להם שהיא מוקפת ע"י
שדה-כוח ענקי דמוי זכוכית בצורת בועה, שמסוככת על העיירה כולה
ומונעת מהתושבים לצאת מתחומיה.

אומנם אינני מכיר את העלילה שרקח קינג, אבל על הסף נראה לי שהוא לקח
הרבה אלמנטים מהסרט האמור (על סמך הטריילר....).

הסרט משנת 1966 לא היה מי-יודע-מה מבחינה קולנועית, אבל מבחינת
הסיפור המד"בי היה סביל.
התלת-מימד שלו הוא תלת-מימד של שנות ה-60, כך שאין מה להתהדר
בו במיוחד. הרבה חפצים עפים לעבר הצופים ללא שום הצדקה סיפורית,
וכו'.
פה ושם כמה אפקטים תלת-מימדיים מרשימים, כמו מגש עם בקבוק יין וכוסות
שמרחף לו בחלל אולם הקולנוע מתחת לאפם של הצופים, וכדומה.

הייחודיות העיקרית של הסרט הזה נמצאת בשיטת התלת-מימד בה הוא צולם.
שיטה שמאוחר יותר נעשה בה שימוש בסרט התלת-מימדי "פרנקנשטיין" של
אנדי וורהול משנת 1974, וכל סירטי התלת-מימד של ההתעוררות התלת-מימדית
בשנות ה-80.

אז יש לי הרגשה שמחכה לנו כאן רימייק נוסף, הפעם של סופר שכנראה
נגמר לו הסוס אבל אולי יצליח להפיח רוח חדשה במעשיה עתיקה.....

נחיה ונראה.

is00

New member
ממה שכתבת על "The Bubble"'...

הדמיון בינו לבין הספר של קינג הינו מקרי בהחלט. אולי הסרט שהזכרת היווה איזו השראה לספר של קינג, אבל מהתקציר שכתבת - זה מאוד מאוד שונה.
אגב, אני גם אציין שלטעמי "מתחת לכיפה השקופה" הוא אחד הספרים הכי גרועים שקינג כתב, לטעמי.

הרי ציינתי בהודעתי

שהוא גנב כאן את הרעיון הבסיסי מהסרט.....

זה לא חייב להיות ממש זהה, אבל זה בהחלט לא רעיון
מקורי שלו כפי שנהג לכתוב בשאר ספריו (כך נראה לי
כי לא קראתי את כולם).

לא אתפלא למצוא בהתפתחות העלילה כמה אלמנטים מהסרט....

"מזכיר" לי איכשהו את המצב עם 'מישחקי הרעב'....
מתקבל הרושם שלאחרונה השתרש מין "מינהג" שכזה
שבו כולם גונבים מכולם ואפילו הפסיקו להגיש תביעות משפטיות.....

מיכאל ג

New member
אתה יודע...

לפעמים קורה שלאנשים יש את אותו רעיון. בועה מסביב לעיר זה לא רעיון כזה מקורי... ראיתי כל מיני דברים דומים על ערים שפתאום מנותקות מהסביבה בצורה זו או אחרת ומה זה גורם לאנשים בסיפורים משנות החמישים.

הרעיון של ערי בועה הוא אכן לא ממש מקורי

והשתמשו בו בהמון סיפורי מד"ב - אבל בכל המיקרים זה
קורה על הירח שלנו, או על ירחיו של כוכב 'צדק', וכדומה.

שימוש מקורי ברעיון הזה על כדור הארץ נעשה בסיפור/סרט
Logan's Run, אבל גם זה מתרחש בעתיד רחוק כלשהו.

אין הרבה ניסיונות (אם בכלל) לתאר ערי בועה על כדור
הארץ של זמננו....
יש סיפורים על חיים במעמקי האדמה, אבל לא בערי בועה.....

כך שמה שקינג עושה בסיפרו זה בהשראת הסרט שכתבתי עליו.
לא מכיר את עלילתו של קינג - אבל לא אתפלא אם יתגלו בה פה
ושם אלמנטים מהסיפור של הסרט.....

מיכאל ג

New member
כן אבל יש המון רעיונות שהומצאו מחדש כמה פעמים

מכיר את "הדרור" של מרי דוריה ראסל? סיפור על כומר ישועי שמשתתף במשלחת בין כוכבית ראשונה לעולם חייזרי אבל מה שהוא מגלה שם - שקשור לאמת מסתורית שמתגלה לו לגבי החייזרים הנ"ל - גורם לו למשבר אמונה חריף.
אז מסתבר ששלושים שנה לפני שהיא כתבה את הספר, ג'יימס בליש כתב ספר שונה לחלוטין בשם A Case of Conscience, שמספר על... כומר ישועי שמשתתף במשלחת בין כוכבית ראשונה לעולם חייזרי אבל מה שהוא מגלה שם - שקשור לאמת מסתורית שמתגלה לו לגבי החייזרים הנ"ל - גורם לו למשבר אמונה חריף.
וכאמור זה ספר שונה לחלוטין. העלילה שונה, משבר האמונה שונה, המסקנה שונה, הסיום אחר, החייזרים בכלל בכלל לא אותו הדבר. כל מי שקרא את שני הספרים יודה שלא יכול להיות שאחד הוא העתקה של השני. ועדיין... התיאור הכללי כל כך דומה בצורה כל כך ספציפית... אולי היא שמעה פעם *על* הספר. אולי סטיבן קינג ראה פעם את הסרט או שמע עליו וזו היתה נקודת התחלה ליצירה שלו. בכל מקרה השפעה כזו לא נחשבת להעתקה, אחרת כל מי שכתב איזה שהוא ספר פנטזיה אחרי טולקין שהיו בו אלפים וגמדים וחפצים קסומים וכל מי שכתב על פולשים מהחלל אחרי ה. ג'. וולס. הוא מעתיקן.

adiavn

New member
לא ממש מד"ב ולא פנטזיה במיוחד

יותר גרסה מודרנית ל"בעל זבוב"

אז כן יודעים על הסדרה...

פשוט דיברו עליה כשהיא התחילה, ובכלל לא כשהיא ממשיכה. ועוד אומרים שלא יודעים עליה כלום עכשיו, אבל נראה שחלק יודע.

אכמו

New member
מישהו אחד אמר לך שהוא לא מכיר...

אין פה חזית אחידה, כל אחד רואה מה שמעניין אותו. טבעי שרואים סדרה כשהיא מתחילה ולכן מדברים עליה, וטבעי שמי שלא אוהב מפסיק לראות ולכן מפסיק לדבר עליה.

למעלה