ש"ס פמיניסטי

ש"ס פמיניסטי

האמנם מנהיגה שתומכת בחוק חזקת הגיל הרך היא מה שאתם רוצים לעצמכם? מדהים כמה שלי מזכירה את ש"ס יותר ויותר מיום ליום. כנראה שבאמת אי אפשר להיות ניאו-סוציאליסטי מבלי להיות מנציח עוני ותלות בקצבאות בנשמה. איך אבות לילדים יכולים לתמוך בה, אחרי דבר כזה?

את גורמת לי להרגיש כמו אטרקציה

הנה אני, אב לילדים, ואפילו אב גרוש לילדים, תומך בה. לא הבנתי מהבלוג שקישרת מה עמדתה של יחימוביץ' לגבי מסקנות ועדת שניט. אני, בכל אופן, מתנגד להן, ותומך במצב הקיים, כלומר, בהשארת חזקת הגיל הרך כמות שהיא.

משום שאנחנו חיים בחברה דכאנית

בחברה צודקת והומנית, באמת היה מקום לתת מעמד שווה לאב ולאם בהורות. אבל, בחברה הדכאנית בה אנו חיים, ביטול חזקת הגיל הרך רק תחמיר את הדיכוי שמופעל על אימהות ועד ילדים. כמוה כמו החוק ה"שיוויוני" שאוסר על עניים וגם על עשירים לישון בלילה מתחת לגשר.

לא רק שאני לא רואה את הדיכוי

אני אפילו עוד יותר לא רואה את הקשר. איך בדיוק ברירת מחדל שקובעת שהילדים אצל האם ורק אצלה, בלי שום עזרה שהיא, אמורה לעזור לה להשתלב בשוק העבודה, בחברה, ולהיות עוד משהו חוץ מ"אמא"? ולמה שהילדים יוקרבו על זבח הפמיניזם? איך בדיוק מעמד שווה בהורות מזיק למישהו או למישהי, חוץ מלאותן מישהן שמטרתן בחיים היא לקבל קצבה כמה שיותר גדולה?

ייתכן שתפיסת המציאות שלך ושלי שונות

האם בתפיסת המציאות שלך המושגים "דיכוי" ו"אוכלוסיה נתונה לדיכוי" בכלל קיימים? ואם כן, מה לדעתך מאפיין אוכלוסיה שנתונה לדיכוי?

יתכן? בטוח

אני לא משתמשת בשום מושג (יהיה זה דיכוי, אפליה, גזענות או כל דבר אחר) על תקן 42 - "תשובה לכל דבר". במקרה הזה, כאמור, אני אפילו לא רואה את הקשר. "אוכלוסיה שנתונה לדיכוי" זה מושג שאני מעדיפה לשמור, למשל, עבור תושבי צפון קוריאה. בכבוד.

למעלה