ש"ס תעצור אותה ?

siv30

New member
ש"ס תעצור אותה ?

סימני התפוררות של השילטון הדיקטטורי בש"ס בהנהגת הרב עובדיה וחבריו לא הפסיקו עם הנפילה בבחירות לכנסת האחרונה והם ממשיכים להכות גלים עם הבחירות לרשויות המוניציפליות. בכתבה ממעריב בה שוטח הכתב את עליית אלי ישי וסימני המרד בתנועה מצטיירת תמונה מאוד עגומה לנשים. בפסקה אחת קצרה מצליח הכתב לגעת ללב ליבו של המאבק : "המרידה המפתיעה מכולם מתרחשת בנתיבות, העיר הכי חזקה של ש''ס מבחינת אחוזי תמיכה. אפשר, פחות או יותר, להגדיר אותה כמרידה על רקע פמיניסטי. מככבת בה אישה, גיבורה מקומית חרדית, המתמודדת נגד ש''ס. אביבה חג'בי, תושבת העיר, בשנות הארבעים לחייה, סבתא לשניים, בעבר פעילה בכירה בש''ס, רשמה תקדים כשהכריזה על התמודדותה של אישה חרדית לתפקיד חברת מועצת עיר. חג'בי היא חברה ברשימת ''למען אחיי'' ומתחרה ברשימת ש''ס. ''הקמתי רשימה נפרדת כי בש''ס לא מוכנים לקבל אישה'', הסבירה השבוע. ''ניהלתי את המטה של ש''ס בנתיבות בבחירות האחרונות לכנסת. כשרוצים אותי ראש מטה של גברים - לנהל גברים, זה בסדר?''. לדבריה, אחד מחשובי רבני העיר קרא לה כדי ללחוץ עליה לרדת מהרשימה. ''הוא פתח לי את ההלכה שאישה אסור לה ללכת למלכות. אני לא הולכת למלכות. אני הולכת להיות קרובה לתנאים שאני אוכל לעזור לאנשים'', היא מספרת. פעיל ש''ס בנתיבות טען השבוע כי התמודדותה של חג'בי מוכיחה כי ישי לא שולט בשטח ואמר: ''אפילו אישה חרדית כבר מעזה לצאת נגד ש''ס, אנשים נוהרים אחריה והוא לא עוצר אותה''. חג'בי מצידה חוששת מהתגובות אבל משוכנעת כי בכוחה לפעול למען תושבי נתיבות טוב יותר מהגברים המוצבים ברשימת ש''ס. ''אני יודעת שעשיתי מעשה לא מקובל בעולם החרדי. אבל לא היתה לי ברירה'' היא אומרת ומוסיפה: ''במקום שאין איש - תהיה אישה''." במספר השורות האלה יש כמה אלמנטים שמעצבנים אותי נורא:
חוסר סבלנות למגדר השני ויכולותיו
אלימות אף פעם לא מובילה לשום מקום
אפליה בוטה
הציפיה שאלי ישי ישלוט בשטח, מזכיר לי את החומניזם. ברררר... הכתבה המלאה (לא מי יודע מה מרתקת אבל רק בשביל שיהיה לכם את התמונה המלאה) http://images.maariv.co.il/channels/0/ART/561/945.html

שש שבע

New member
אני מכירה אנשי ש"ס ואפילו חברי כנסת

שלהם, הם לא מיוחדים בכלום. אז אישה גזעית ומעשית יכולה להשיג הרבה יותר מהם. וזה שמנצלים את הלכה בשביל לשלוט באחרים,זה לא חומיניזים אבל עושה לי חררה.

siv30

New member
אז איך את מגדירה את זה?

את השליטה הטוטאלית של ההלכה על פני החיים?

שש שבע

New member
שאלה טובה, אבל לא חומיניזם

כי חומייני דגל האיסלאם קיצוני, וזה לא מתאים להגדרה. אולי נבוטיזם? יעני חסר להם נבוט ביד, ויאלה "למערה אישה, למערה, איזה כנסת בראש שלך...אמרתי חזרה למערה..." בום!!!!!!!!!!

siv30

New member
../images/Emo6.gif עכשיו ברצינות, אלימות משולבת עם

פנאטיות דתית והעדר סבלנות היא הכי גרועה, כי מבחינתי אידיאולוגית אי אפשר לשכנע את המאמינים.

שש שבע

New member
לא נכון

אפשר לשכנע מאמינים לה5מין במשהו אחר שעיניהם הוא בעל ערך מוסף גבוה יותר, ואי אפשר לשכנע מאמינים שמשהו פחות ממה שיש להם. אבל יש את אלה שהם לא באמת מאמינים אלא נוהים אחרי העדר, מדקלמים דברים ששמעו, או השמיעו להם, את אלה? לשכנע? במה? הם לא משתכנעים הם פשוט מתנהגים כמ זנב של משהו ואלה עושי הצרות הגדולת ביותר , והם נמצאים בכל מקום, ובכל חברה.

mrona

New member
מאוד מרשים

קודם כל, אני מורידה את הכובע לפני האישה הזאת, ולמרות חילוניותי - אם הייתי תושבת נתיבות, הייתי מצביעה בשבילה (כן כן שש שבע). מעבר לכך, מה הפליאה? המגזר החרדי לא מאפשר לנשים לחרוג מהתפקידים המסורתיים שהוטלו על נשים. זה ידוע ולא צריך להפתיע אף אחד. אני כמובן לא מסכימה עם הגישה הזאת, ולכן מאוד מקווה שאותה גברת תצליח, כי יש לה אופי ואומץ וזאת כבר התחלה טובה כדי להנהיג עיר. בהצלחה.

siv30

New member
מרונה אני לא מסכימה איתך

אני חושבת שדווקא בשנים האחרונות ישנה פתיחות במגזרים הדתיים ומאפשרים לנשים לצאת מהמסגרת של התפקידים המסורתיים. אני חושבת שרובנו לא מכירים את הנורמות אבל אפשר להבחין שם בציבור דתי מסורתי/ דתי לאומי ודתי חרדי וצריכה להיעשות הבחנה בין הציבורים האלה. ש"ס דווקא אמורים כן להוות דגם לפתיחות, אבל כנראה זה קשה לצאת מהשנים של מחשבה מקובעת.

שש שבע

New member
ש"ס הם לא דגם של כלום

רק של ש"ס. אבל בכל זאת כל נשות החכי"ים של ש"ס עושות דבירם גדולים, אולי הרחק מעיני המצלמות והתרקשרות, אבל עושות, אישתו של אלי ישי, מנהלת גמ"ח שמלות כלה לנזקקות, אישתו של אריה דרעי מנהלת גמ"ח לחלוקת מצרכי מזון. אישתו של ניסים דהן, מנהלת גמ"ח לשמלות כלה, וכן הלאה, כנעט כל הנשים. וזה בנוסף להיותן נשים במשפחות ברוכות ילדים, ולרוב עובדות מחוץ למשק הבית . ואגב, מה זה בדיוק פתיחות? אם פתיחות היא ראיה והבנה של הצרכים , אז כן, זה קים במגזר הדתי והחרדי, אנחנו בעד. אבל אם פתיחות זה אומר התנהגות בניגוד להלכה ולמצוות, אז לא- אנחנו לא רוצים להיות "פתוחים" . מי שלמד יודע, שהיתה לנו שהיו לנו מלכות רעות (עתליה, איזבל) וטובות (אסתר) היתה לנו דבורה הנביאה, והיתה יהודית שהפיחה את רוח המרד באחיה המכבים, והיו עוד נשים גדולות ודגולות(שיפרה ופועה שהתנגדו לצו פרעה להרוג את הזכרים הנולדים) (ברוריה אשת רבי מאיר בעל הנס למשל) ועוד. ובזכות נשים צדקניות ניגאלו בני ישראל.... אז להגיד לאישה לא לפעול כי אסור לאישה - זו בורות.

שש שבע

New member
אבל זה לא נכון.

ההלכה מאפשרת לאישה לעשות ככל העולה על רוחה במסגרת ההלכה, זה שיש אנשים שקוראים לעצמם חרדים והם לא יודעים את ההלכה? זו בעיה שלהם, ושל מי שמקבל את עצתם. ולא מכירה את המצע של האישה הזו, עקרונית אין לי שום התנגדות שתלך לבחירות, אולי אם הייתי תושבת נתיבות והמצע שלה היה מתאים לי, אז גם אני הייתי בוחרת בה. זה לא אסור, בורים יש בכל מקום.

למעלה